Supermilde DIY scrub voor het gezicht

diy-scrub-voor-het-gezicht1

De komende tijd ga ik eens wat vaker scrubrecepten delen met jullie. De zomer komt er aan en daarmee ook de zon... hoop ik. Hoewel je je natuurlijk goed moet beschermen tegen de zon, wil je eigenlijk ook wel een beetje een kleurtje krijgen. Om dat kleurtje langer vast te houden is het de bedoeling dat je je huid van tijd tot tijd goed scrubt. Van tijd tot tijd betekent dus niet dagelijks of om de dag, want ik geloof gewoon niet dat dat goed is voor de huid. Eens in de week of twee weken is meer dan zat. Scrubs zijn echt de makkelijkste DIY beauty producten die je kunt maken. Het kan bijna niet misgaan. Een hoeveelheid scrubbend bestanddeel, een hoeveelheid olie, mengen en klaar! Check trouwens dit artikel waarin ik uitleg wat nou het verschil is tussen exfoliëren, scrubben en peelen. Meestal wordt suiker of zout als scrubmiddel gebruikt, maar eigenlijk vind ik dat te ruw voor het gezicht. Vandaag deel ik dus een simpel recept met jullie voor een supermilde DIY scrub voor het gezicht. Deze scrub is lekker zacht en fijn van structuur én het is gemaakt van ingrediënten die je niet dagelijks tegenkomt. Een beetje exotisch dus, maar daardoor niet minder makkelijk om te maken gelukkig!

Benodigdheden

Voor een scrubbeurt heb je het volgende nodig:

  • 1 theelepel gemalen notenschelp
  • 1/2 theelepel olie naar keuze of honing
  • optioneel: 1 druppel verzorgende etherische olie

Qua olie kun je kiezen uit wat je nog hebt staan en je kunt zelfs gewoon olijfolie uit de keuken pakken. Castorolie staat door de oil cleansing method natuurlijk bekend om zijn reinigende kracht, maar je kunt deze olie beter niet puur gebruiken. Met een neutrale olie zoals amandelolie of abrikozenpitolie zit je eigenlijk altijd wel goed. Bij de keuze voor etherische olie kun je eens kijken naar mandarijn vanwege de reinigende werking en de antioxidanten die het bevat. Wierrook is een krachtige anti-aging olie die mild is voor de huid. Ik zal er binnenkort eens over schrijven.

Werkwijze

Neem een klein kommetje en doe daar de gemalen notenschelp en de olie of honing bij. Voeg eventueel een druppel etherische olie toe. Meng de boel goed. Verwijder eventuele make-up van je gezicht en zorg dat je handen schoon zijn. Neem wat van de scrub op je vingertoppen, verdeel dit over het gezicht en scrub je huid door middel van ronddraaiende bewegingen. Je hoeft niet hard te drukken op de huid, je bent immers niet de vloer aan het schrobben. Vergeet je nek niet ook even mee te nemen. Vervolgens spoel je de scrub af met lauwwarm water en breng je je favoriete crème of serum aan. Herhaal dit eens per week of eens per twee weken.

Vergeet de zonnebrand niet

Na het scrubben heb je de dode huidcellen van je huid verwijderd. Je huid ziet er frisser en stralender uit, maar is ook iets minder beschermd. Het is daarom na het scrubben des te belangrijker om een goede zonnebrandcrème te gebruiken (meer daarover hier). Scrub bij voorkeur in de avond, vooral als je een etherische olie van een citrusvrucht (zoals mandarijn) gebruikt. Nu merk je er misschien niets van, maar over 10 jaar bedank je jezelf voor al die keren dat je de helderheid van geest had zonnebrandcrème te gebruiken ;)

Pin voor later

diy scrub voor het gezicht

Dit recept is niet geschikt voor mensen met een notenallergie. Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.