“Luister naar je lichaam!” Je hebt dit waarschijnlijk al tientallen keren gehoord. Maar begrijp jij de taal van jouw lichaam of zijn al die vage klachten vooral frustrerend? Herken je het gevoel van machteloosheid, omdat jouw leven wordt getekend door fysieke klachten en je niet optimaal kan functioneren? Een aantal jaren geleden was dit ook mijn situatie. Totdat ik ontdekte wat luisteren naar mijn lichaam écht betekent. Sindsdien is alles anders. Ik voel mij beter dan ooit, maar eigenlijk nog belangrijker dan dat: ik heb de controle over mijn leven terug.

 

Ik snap heel goed hoe jij je voelt

Geloof het of niet, maar op de basisschool ben ik in één jaar wel vijftig keer in het ziekenhuis geweest. Buikpijn, gebroken pols, gekneusde voet of onverklaarbare hoofdpijn; er was altijd wel wat. Toen had ik nog geen idee dat mijn lichaam op deze manier met mij communiceert. Het zond signalen uit, maar ik zag het niet. Het enige dat ik zag was een stom lichaam dat mij altijd in de steek liet. Zo’n 35 jaar lang heb ik geworsteld met ongelukken en ziekte. Tot ik na een ernstig hartinfarct besloot om het roer helemaal om te gooien.

 

Dit is wat ik heb geleerd

Door mezelf te verdiepen in Oosterse leer en spirituele boeken, leerde ik dat dingen in ons leven met een reden gebeuren. Ik ontdekte dat ik hartklachten kreeg op de momenten dat ik mijn hart niet volgde en dingen deed die eigenlijk niet bij mij pasten. Mijn hartklachten waren een signaal dat ik meer vanuit mijn hart moest leven. Vanaf dat moment ben ik letterlijk naar mijn lichaam gaan luisteren. Het leidde mij als een gids naar natuurlijke hulpmiddelen zoals essentiële oliën, mindfulness, aangepaste voeding en supplementen. Maar nog belangrijker, het leidde mij terug naar mezelf en naar mijn innerlijke stem.

Door mijn innerlijke stem als een kompas te volgen, heb ik de juiste natuurlijke hulpmiddelen gevonden en heb ik mijn hartritmestoornissen binnen een maand met 80% verlaagd, mijn cognitief vermogen verhoogd en mijn menstruatieklachten verholpen.

 

Dit is wat ik jou kan leren

Ook jouw lichaam praat tegen je. Die steeds terugkerende hoofdpijn wil je iets duidelijk maken. De stekende pijn in jouw onderrug is een signaal. Die zeurende buikpijn is er niet voor niets. Vanaf het moment dat jij écht naar jouw lichaam gaat luisteren gaat het niet meer tegen jou, maar voor jou werken. Door een combinatie van verschillende methodes, technieken en advies over natuurlijke hulpmiddelen leer ik jou:

  • luisteren naar jouw lichaam
  • de signalen van jouw lichaam begrijpen
  • herkennen waar de klachten zitten
  • hoe klachten jou als een gids naar jouw authentieke zelf brengen
  • hoe je jouw lichaam kan ondersteunen met natuurlijke hulpmiddelen

 

Het resultaat

  • controle over jouw leven terug
  • innerlijke rust
  • leven vanuit jouw authentieke zelf

Leer de taal van jouw lichaam begrijpen en pak de controle over jouw leven terug. Maak van iedere dag weer een mooie, zinvolle of productieve dag en ervaar een innerlijke rust.

 

Ik hoop dat jij jezelf deze doorbraak gunt!

Vraag een offerte aan!

Schrijf zo gedetailleerd mogelijk waar je behoefte aan hebt en waar je graag verbetering in wilt zien. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden zodat ik contact met je kan opnemen bij eventuele onduidelijkheden. 

Bedankt voor je aanvraag, ik neem binnen 72 uur contact met je op.

Blogs over mijn body uitdagingen

Veel van de klachten waar jij mee kampt heb ik zelf in meer of mindere mate meegemaakt. Het is aan de hand van mijn persoonlijke ontdekkingen dat ik nu in staat ben om jou hiermee bij te staan. Nieuwsgierig naar mijn grootste uitdaging in het leven op het gebied van mijn body? Lees dan zeker onderstaande blogs. Begin bij deel 1!

Deel 4: 4 natuurlijke manieren om je levenskwaliteit te verbeteren met MCD / CMD

Levenskwaliteit verbeteren

Na het lezen van mijn hartverhaal wil je nu vast weten hoe ik me nu gezond voel in een ziek lijf! Dat is precies wat ik vandaag met jou ga delen. Mijn 4 natuurlijke manieren, waarvan ik hoop dat er iets in staat wat jou kan helpen.  

Achtergrond

Een stukje achtergrond is wel handig denk ik. Zoals ik al in mijn eerste verhaal vertel heb ik in de 13 jaar dat ik niet wist wat er aan de hand was met mijn lichaam, al heel veel geprobeerd en gezocht naar natuurlijke manieren. Uren heb ik doorgebrach…

Lees verder…

Deel 3: Help me, neem me alsjeblieft serieus!

Neem me serieus

Ineens was ik dus nog maar een zielig hoopje mens die bij het minste of geringste buiten adem en doodmoe was. Voor mezelf zorgen was een immense taak geworden, maar ik moest wel want ik was overdag alleen thuis. Ook hield ik allerlei klachten die niet minder leken te worden. Dus ja, nu ik er zo slecht aan toe ben is er toch wel een arts die ziet dat ik niet niks mankeer? Heb je geen idee waar ik het over heb? Begin dan bij het begin van mijn hartverhaal!  

Medisch traject

Ik heb besloten dit n…

Lees verder…

Deel 2: Ik dacht dat dit het einde was en had er vrede mee

einde vrede mee

Na de vogelvlucht van vorige week ga ik vandaag dieper in op mijn aanvallen. Hoe zagen ze eruit? En wat waren mijn symptomen?  

De aanvallen

Eigenlijk zagen mijn aanvallen er iedere keer ongeveer hetzelfde uit. Het begon meestal met me niet echt lekker en fit voelen. Vermoeider zijn dan normaal. Zo voelde ik me dan een paar dagen totdat ik ineens pijn op mijn borst kreeg. Uitstraalpijn naar mijn linkerarm, last van mijn kaken en een sterk gevoel van onheil. Ik wist, hier is iets absoluut niet …

Lees verder…

Deel 1: Mijn leven met Coronaire Microvasculaire dysfunctie (CMD) en hartritmestoornissen

Leven met microvasculaire

In het kader van Dress Red Day deze maand, deel ik vandaag en de aankomende woensdagen mijn hartverhaal. Wanneer je hier regelmatig komt heb je ongetwijfeld verwijzingen voorbij zien komen naar mijn hartproblemen. Ik was er lang niet aan toe om mijn hele verhaal te vertellen. Maar door het delen op mijn oude blog kreeg ik zoveel reacties dat ik besloten heb om het opnieuw te publiceren. Natuurlijk kies ik voor publicatie in de maand van Dress Red Day omdat er dan sowieso extra aandacht wordt gev…

Lees verder…