DIY: snelle aftersun gel

DIY snelle aftersun gel

Al eerder verscheen er een aftersun recept op het blog. Maar toen ik onlangs behoorlijk verbrand thuiskwam van een lunch had ik geen zin en tijd om dat recept te maken. Op zoek naar een snelle oplossing kwam ik dit recept voor aftersun gel tegen. Het beviel me zo goed dat ik het graag met jou deel, zodat jij dit de volgende keer ook kunt gebruiken. De aftersun gel brengt instant verkoeling en trekt snel de brand uit je huid.  

Zomerweer

Wauw, wat hebben we een geweldig voorjaar gehad en de start van de zomer belooft ook veel goeds. Heerlijke lange dagen op het strand, aan een meertje, op een terras of lekker wandelend door het bos. Natuurlijk is het belangrijk dat je je insmeert met zonnebrandcrème - er staat daarom ook een uitgebreid artikel over natuurlijke zonnebrandcrème op het blog - maar desondanks ligt verbranding altijd op de loer. Ik verbrand normaal niet snel, maar vol in de zon zitten met een huid die nog niet veel zon gezien heeft dit jaar, bleek niet echt slim.  

Ingrediënten aftersun gel

Zonnebrand_02.jpg  

Er zitten maar drie ingrediënten in deze aftersun gel. Aloë vera verzorgt, hydrateert en verkoelt de huid. Lavendel essentiële olie (EO) kalmeert en ondersteunt de huid bij het herstel. Als laatste ingrediënt pepermunt EO om je huid en geest een flinke oppepper te geven en omdat het het trekkerige/branderige gevoel uit de huid haalt.

  • Aloë vera 120 ml
  • 20 druppels 15-25 druppels
  • pepermunt

Pepermunt is een hete olie; dat soort oliën voelen warm of juist koud aan op de huid. Pepermunt voelt koud aan, vandaar het verkoelende effect. Maar niet iedereen kan goed tegen dit gevoel. Begin dus met vijftien druppels en test het op je huid. Voeg druppels toe (max. 25 totaal) totdat het voor jou fijn aanvoelt. Doe de druppels in het potje aloë en roer goed door. Je ziet tijdens het roeren dat de aloë vera van doorzichtig naar opaque gaat, dit hoort zo! Blijf net zo lang roeren totdat de kleur overal egaal is.  

Smeren, smeren, smeren

Mijn advies: smeer je sowieso in met deze aftersun gel, ook al ben je niet verbrand. Het koelt lekker af en je verzorgt je huid tegelijkertijd. Door de aloë is het een heel luchtig smeersel. Door het opwekkende effect van pepermunt kan het zijn dat je niet goed in slaap kan vallen. Smeer je dan de volgende avond niet in met deze aftersun gel voordat je gaat slapen. Ik heb hier nooit last van gehad, maar ik heb wel anderen hierover gehoord. Voor een extra verkoelend effect kun je het potje in een koelkast bewaren. Kijk voor de houdbaarheid naar de datum op het potje aloë vera. Zelf gebruik ik altijd spateltjes om mijn verzorgingsproducten uit de potjes te halen omdat er zo geen rommel en/of bacteriën in de potjes komen. Hierdoor zijn al je producten langer houdbaar, ook die uit de winkel. Zelf kies ik etherische oliën van Young Living, waarom lees je in dit artikel.  

Wat is jouw natuurlijke remedie tegen een verbrande en trekkerige huid?


Pin voor later

20180714-Aftersun-gel-pin.jpg  

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.