DIY haarmasker voor voller haar

haarmasker-castorolie

Het is toch alweer bijna twee jaar geleden dat ik een recept voor een oliemasker voor het haar deelde. En wat blijkt? Ik heb dus nog nooit geschreven over castorolie voor het haar! Ik heb enkel geschreven over wat castorolie nou precies is, maar niet hoe je het gebruikt. Tijd om daar verandering in te brengen! De ingrediënten in dit haarmasker verzorgen je haar intensief en kunnen het zelfs een vollere look geven. Na dit masker heb ik altijd een good hair day en heeft mijn haar meer volume. Hoe dat zit, lees je verderop. Eerst maar eens het recept.

LEES OOK: Detox je haar met een bentonietklei haarmasker

Benodigdheden

  • 1 eetlepel koudgeperste castorolie
  • 1 eetlepel koudgeperste olijfolie
  • 5-10 druppels pepermunt essentiële olie

De olijfolie kun je gewoon bij de supermarkt halen.  


Hier koop ik mijn ingrediëntenNatural Heroes

 

100% puur natuurlijke etherische oliën kun je met mij mee bestellen, stuur een berichtje met je wensen voor een offerte.

Werkwijze

Meng de castorolie en olijfolie in een kommetje en verwarm deze lichtjes au bain marie of 10 seconden in magnetron. Roer vervolgens de etherische olie erdoorheen. Pepermuntolie kan verkoelend werken en wat te heftig zijn voor de gevoelige huid, dus begin met een kleine hoeveelheid. Als je merkt dat je huid en haar er goed op reageren kun je iets meer gebruiken.  

Castorolie haarmasker voor voller haar

Borstel je haar. Controleer of de olie niet te heet is en verdeel de olie dan over je haar. Masseer het goed in je hoofdhuid. Kam je haar vervolgens eventueel nog even door met een grove kam, dit zorgt ervoor dat de olie zich goed verdeelt over de langte van je haar. Laat het masker minimaal een half uur, maar bij voorkeur een paar uur tot een hele nacht intrekken. Leg wel een oude handdoek op je kussen als je met het oliemasker gaat slapen! Was je haar nu zoals je dat gewoonlijk zou doen. Het kan zijn dat je twee keer shampoo moet gebruiken om alle olie eruit te krijgen. Style je haar zoals je dat normaal ook doet en geniet van je mooie lokken!  

Waarom dit werkt

Laten we beginnen met de pepermuntolie. Onderzoekers hebben verschillende middelen geprobeerd om te kijken hoe haar erop reageert. Helaas was dit een dierproef. Uit het onderzoek bleek dat haar dat behandeld was met pepermuntolie aanzienlijk sterker en voller werd. De diepte van de haarzakjes nam ook toe. Hoewel dit niet op mensen is getest, zijn de resultaten dus veelbelovend. Dan door naar de castorolie en olijfolie. Daarvoor moet ik eerst het een en ander uitleggen over hoe haar werkt. Ons haar komt de gehele dag in aanraking met vocht in de lucht. Wanneer dat veel of lang gebeurt neemt het haar het vocht uit de lucht op en zwelt. De buitenste laag van het haar kan echter niet rekken om ruimte te maken voor dat opgenomen vocht. In plaats daarvan worden je haarscubjes bij te veel vocht simpelweg gedwongen rechtop te staan. Het gevolg is dat je haar sneller breekt, poreuzer wordt en de wellbekende frizzy look krijgt. Oliën die in staat zijn het haar te penetreren maken het haar meer waterafstotend. Het resultaat is dat het haar dus minder water opneemt, de schubjes minder snel rechtop gaan staan en je haar er gladder en glanzender uit gaat zien (bron). Kortom, je moet dus olie hebben die je haar penetreert. Castorolie wordt al ontzettend lang gebruikt in haarmaskers, omdat het de haargroei zou stimuleren. Hoewel het internet vol staat met indrukwekkende before and after foto's, heb ik geen wetenschappelijk bewijs kunnen vinden dat dit effect onderschrijft. Hoeft niets te betekenen natuurlijk, maar ik vertel het wel even, voor de volledigheid. Wat castolie en olijfolie wél goed kunnen is doordringen in het haar. Zoals je hierboven hebt gelezen leidt dat dus tot voller en sterker haar. In combinatie met de pepermuntolie heb je een fantastisch DIY haarmasker!

LEES OOK: Het beste haarmasker ooit

 

Pin voor later

Castorolie haarmasker voor voller en dikker haar

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.