DIY voetcrème met pepermunt

DIY voetcreme 6

Het zonnetje schijnt, de laarzen zijn opgeborgen en de sandaaltjes gaan aan. Ongeacht of je 'groen' leeft of juist helemaal niet, de meeste mensen willen er goed verzorgd bij lopen. Een pedicure op zijn tijd doet wonderen, maar tussendoor kun je met wat onderhoud de volgende pedicure weer iets langer uitstellen. Scheelt toch weer tijd en geld. De schappen staan vol met allerlei dure voetencrèmes die barsten van ingrediënten die soms juist averechts werken en je voeten nog meer uitdrogen. Er zijn ook genoeg natuurlijke merken, maar vaak met een bijbehorende 'natuurlijk' prijskaartje. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld en duur en dat laat ik jullie vandaag zien in mijn recept voor DIY voetcrème met pepermunt.

Benodigdheden voetcrème met pepermunt

  • 100 ml koudgeperste kokosolie;
  • 100 ml koudgeperste sheaboter;
  • 15 druppels etherische olie van pepermunt.

100% puur natuurlijke etherische oliën kun je met mij mee bestellen, stuur een berichtje met je wensen voor een offerte.


Hier koop ik mijn ingrediëntenNatural Heroes

Verder heb je een klein pannetje, een glazen of metalen kom, een mixer en een glazen pot waar je het eindproduct in gaat bewaren nodig. Mocht je een pot met een label hergebruiken, dan kun je hier lezen hoe je op natuurlijke wijze van de lijmresten af komt.

Bij voetencrème hóórt de geur van pepermunt eigenlijk een beetje. Je voeten voelen en ruiken daardoor heerlijk fris, maar voel je vooral niet beperkt, je kunt namelijk elke gewenste etherische olie gebruiken die je wilt. Bijvoorbeeld purification of tea tree olie, als je last hebt van geurtjes.

Werkwijze

Zet het pannetje met een bodempje water op een klein vuur. Doe ondertussen de sheaboter en kokosolie in een kom. Neem een iets grotere kom, want de olie verdubbelt zich straks in massa.

DIY voetcrème met pepermunt

Zet de kom in het pannetje en wacht tot de oliën zijn gesmolten. Om het proces een beetje te versnellen kun je het goedje een paar keer omroeren. Zodra ze beide vloeibaar zijn, haal je de kom van het vuur om te zorgen dat ze niet te warm worden, want dat is niet nodig.

Voeg nu de etherische olie toe, roer goed om en zet voor een half uur in de koelkast.

Haal de olie uit de koelkast en begin te mixen vanaf de laagste stand, opbouwend naar de hoogste. Ideaal is het als je een keukenmachine hebt, want dan kun je in de tussentijd even iets anders gaan doen.

Zodra de olie wit begint te worden stop je met mixen. De olie gaat nu weer terug in de koelkast voor 10 minuutjes, maar als je ongeduldig bent mag hij ook in de vriezer voor 2-3 minuutjes.

DIY voetcrème met pepermunt

Vervolgens begin je weer met kloppen. De olie moet langzaam maar zeker de structuur van mascarpone krijgen en heel wit worden. Als je merkt dat dat niet gebeurt, koel je het mengsel weer even en ga je verder. Na verloop van tijd zul je zien dat er stijve pieken blijven staan in de crème als je de gardes eruit haalt, maar dit kan makkelijk tien minuten duren, dus heb geduld!

DIY voetcrème met pepermunt

Zodra je crème klaar is neem je een pannenlikker en doet je de inhoud van je kom in de glazen pot. De restanten in de kom en op de pannenlikker kun je alvast gebruiken voor je voeten.

DIY voetcrème met pepermunt

Hoe te gebruiken

Deze crème kun je op elk gewenst moment van de dag gebruiken op je voeten, zolang ze maar schoon zijn. Neem per voet wat crème ter grootte van een erwt en masseer dit in de voeten en de voetzolen. Zelf gebruik ik hem het liefst voor ik ga slapen, zodat mijn voeten de volgende ochtend zacht en verzorgd klaar zijn voor sandaaltjes.Let op, sommige mensen kunnen de slaap niet vatten na gebruik van pepermunt. Als je het graag voor het slapengaan wilt gebruiken is bijvoorbeeld lavendel een hele fijne rustgevende keuze.

 

Pin voor later!

DIY voetcrème met pepermunt

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.