DIY havermout gezichtsreiniger

Havermout gezichtsreiniger

Gezichtsreiniger heb je in alle geuren, kleuren, formaten en smaken, maar uitzoeken welke geen complementaire agressieve chemicaliën bevatten is niet altijd even makkelijk. Vandaag deel ik dan een recept om zelf aan de slag te gaan: DIY havermout gezichtsreiniger. Wat zou daar dan zoal in moeten zitten? Nou, havermout uiteraard, om de huid te kalmeren. Havermout bevat polysachariden (ja, probeer dat maar eens vijf keer snel achter elkaar te zeggen), die ervoor zorgen dat je huid vocht beter vasthoudt. Daarnaast reinigt het de poriën en beschermt het de huid. Amandelbloem voor een zeer milde exfoliatie van de huid. Groene klei en/of gele klei voor een diepe reiniging en gedroogde lavendel om de huid te kalmeren.

Recept

Om de DIY face wash te maken heb je het volgende nodig:

  • 1 eetlepel biologische havermout;
  • 1 eetlepel biologische amandelbloem;
  • 1 eetlepel klei naar keuze;
  • De bloemetjes van een paar takjes gedroogde lavendel.

Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en maal ze fijn. Et voila, klaar! Simpeler kan niet. Ik heb mijn face wash in een kruidenpotje gedaan, zodat ik het makkelijk in mijn hand kan strooien.


Hier koop ik mijn kleiNatural Heroes

Gebruik havermout gezichtsreiniger

Deze havermout gezichtsreiniger is zo mild dat je hem dagelijks zou kunnen gebruiken. In dat geval raad ik aan om hem ongeveer een theelepeltje aan gezichtsreiniger in je hand te doen (of in een kommetje, als je graag afwast) en dit te mengen met een paar druppels water tot je een papje hebt. Verdeel over het gezicht (nadat je je make-up hebt verwijderd, met kokosolie bijvoorbeeld) en masseer op je huid. Spoel goed af met warm water. Als je een wat ruwere scrub wilt, dan kun je de gezichtsreiniger het beste mengen met een paar druppels olie naar keuze. Het poeder blijft dan wat ruwer. Masseer in het gezicht en verwijder met een vochtig katoenen doekje. Je kunt ook een scrubmasker maken door het poeder te mengen met rauwe honing. Verdeel het mengsel over het gezicht en laat 10-15 minuten intrekken. Masseer je gezicht vervolgens voor een scrubbend effect en verwijder het masker daarna met warm water. Bij alle drie de methoden is het resultaat een zijdezachte, verzorgde huid. Gebruik eventueel een toner en breng tot slot een natuurlijke crème aan.