De benodigheden heb je al in huis! Huisdier haren verwijderen van je bank, tapijt of auto met deze supersimpele tip!

De ultieme tip om huisdierharen van je bank te verwijderen

Onze hond mag niet op de bank. De bank is namelijk van wol en haar vacht is kort en hard, dus het is een ellende om die hondenharen te verwijderen. Verwend als ze is heeft ze een mand dat voor een klein kapitaal voor haar is aangeschaft én haar eigen hocker waar ze op kan chillen. Echter, wanneer de baasjes van huis zijn, danst de hond op de bank (zoiets was het, toch?). Dure opzetstukjes voor de stofzuiger en een nieuwe stofzuiger speciaal voor huisdieren hielpen niet. Eens in de zoveel tijd ging ik dan, tijdens het kijken van een serie, stuk voor stuk die haren uit de bank pulken. Sommige mensen tekenen mandala’s om tot rust te komen, ik verwijderde hondenhaar van de bank. Het duurde alleen een eeuwigheid voor alles weg was en na een kwartier (voor mijn gevoel dan) zat de bank weer onder. Per toeval kwam ik een trucje tegen op Pinterest dat écht helpt om makkelijk en snel huisdierharen te verwijderen. Het mooie is, je hebt de benodigdheden al in huis, dus investeren in een speciale Dyson hoeft niet. Met dit trucje is huisdier haren verwijderen een fluitje van een cent.

Benodigdheden

Benodigdheden is een groot woord, want je hebt maar één ding nodig: een raamwisser of schoonmaakhandschoenen.

Werkwijze

Het is écht heel simpel en kost je maar een kwartiertje. Neem de wisser en maak deze een klein beetje vochtig, door bijvoorbeeld met een vochtig doekje over het rubber te gaan. Ga dan met de raamwisser over de bank. Je ziet al gauw dat je hele bosjes vacht verzamelt. Vergeet de wisser niet tussentijds weer een beetje vochtig te maken. Als je de hele bank hebt gehad, dan verwijder je de plukken vacht. Desgewenst kun je, als je echt heel fanatiek bent, nog eens met de stofzuiger erover.

Gebruik je schoonmaakhandschoenen, dan maak je deze ook weer vochtig en doe je hetzelfde als met de raamwisser, alleen dan met je handen.

De benodigheden heb je al in huis! Huisdier haren verwijderen van je bank, tapijt of auto met deze supersimpele tip!

Bonustips

 • Dit trucje werkt ook op tapijt, al is een rubberen bezem dan misschien wel wat praktischer dan op handen en voeten rond te kruipen. Een rubberen bezem wordt ook wel een kappersbezem genoemd, mocht je het googlen.
 • Op de grond en in de kofferbak (van een stationwagen) zit een ruwer soort bekleding. Daarvoor kun je een vochtige puimsteen gebruiken om de haren te verzamelen. Test wel even op een klein stukje om te kijken hoe de bekleding reageert op de puimsteen.
 • Gooi je oude panties niet weg, want ze zijn perfect voor het verwijderen van huisdierharen van je kleding! Doe een panty om je hand en ga ermee over je kleding. Niet té zachthandig, want dan ga je er niets van merken, je mag best een beetje kracht zetten.
 • Geurtjes kun je bestrijden met baking soda.

Pin voor later

De benodigheden heb je al in huis! Huisdier haren verwijderen van je bank, tapijt of auto met deze supersimpele tip!

 

Populaire producten

Aanbieding!

Oliën

Neemolie

Vanaf:  5,95 Vanaf:  4,75
Aanbieding!

Etherische Olie

Etherische olie Lavendel

 8,75  6,75
Aanbieding!

Kleien

Kaoline

Vanaf:  4,95 Vanaf:  3,50
Vanaf:  2,95
Aanbieding!
Aanbieding!
 4,95  3,95
Aanbieding!

Etherische Olie

Etherische olie Pepermunt

 8,20  6,95

4 thoughts on “De ultieme tip om huisdierharen van je bank te verwijderen

 1. Merel zegt:

  Wauw wat handig en mega simpel! En hoe krijg je haren dan weer uit een panty, ik durf niet meer met n panty op de bank te zitten als ik nog uit huis moet namelijk, haha!

  • BespokeByYou zegt:

   Ik zou voor dit soort dingen oude, kapotte panties gebruiken. Voor de panties die je gewoon nog draagt weet ik dat drogers helpen en natuurlijk die plakroldingen, maar beiden helaas niet zo milieuvriendelijk 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *