Zon in gate 49 - Revolution - Human design

Zon in gate 49

Luister de volledige podcast:

Duur: 20.48 min

Samenvatting

De zon in gate 49, de gate van revolutie, oftewel de gate die onze manier van reageren sterk beïnvloed.

In deze podcast heb ik het over hoe we vaak vanuit rauwe emoties reageren en beslissingen nemen. Wat dit voor invloed heeft op onszelf, onze leefomgeving en de wereld waarin we leven. Een andere kant is, dat deze gate ervoor zorgt dat we mensen als anders zien (dit wil dus niet zeggen dat ze anders zijn!) dan onszelf. Dit mechanisme hielp ons in de oertijd om te overleven, maar is in de huidige tijd niet meer nodig.  Vandaag de dag zien we helaas nog steeds veel voorbeelden van de schaduwkant in de groeperingen die oorlog blijven voeren met elkaar, de fundamentalisten en groeperingen die andere mensen het licht niet in de ogen gunnen omdat ze anders denken en zijn. Natuurlijk vergeet ik het vooral niet te hebben over hoe vanuit emoties reageren ons eigen leven beïnvloed en hoe je een stap kunt zetten naar meer bewuster reageren.

Ik daag je uit om

Wordt je bewust van hoe je reageert tijdens gesprekken of omstandigheden en situaties. Luister en kijk deze dagen anders naar het nieuws, welk sneeuwbaleffect wordt er getriggerd wanneer politici en bedrijven vanuit emotie uitspraken doen of beslissingen nemen? Noteer alles wat je waarneemt, welk gevoel geeft het je, wat valt je op.

Vraag jezelf dit af

In de podcast geef ik bij sommige vragen voorbeelden en/of toelichting over hoe je dit kunt zien of invullen.

 1. Reageer ik vanuit emoties?
 2. Wat kan ik de volgende keer anders doen?
 3. Laat ik mijn beslissingen afhangen van mijn emoties?
 4. Wat zijn mijn subjectieve aannames over goed of slecht? Denk hierbij aan Surinamers zijn lui, Marrokanen zijn criminelen, asielzoekers zijn alleen maar hier om onze zakken leeg te kloppen etc.
 5. Hoe kan ik deze gedachten omvormen zodat ik deze groeperingen open en eerlijk benader en niet vanuit een ongefundeerde emotie?

Affirmaties

 • Ik tel eerst tot 10 of doe een stap terug voordat ik reageer
 • Ik reageer vanuit liefde en bewustzijn
 • Ik voel me comfortabel met mijn emoties
 • Het is oké om mijn emoties te uiten op een bewuste manier
 • Ik durf me kwetsbaar 0p te stellen
 • Ik sta toe dat mensen dichtbij me komen

EFT setup

Ook al ben ik bang om afgewezen te worden, ik voel een diepgaande, complete liefde en acceptatie voor mezelf.

Ben je onbekend met EFT maar wil je ontdekken hoe je dit kunt gebruiken ter ondersteuning van je bewustwordingsproces? Laat dat dan hieronder in de reacties weten, dan stuur ik je een link naar een korte video met uitleg en de stappen van EFT.