Zon in gate 13 - Narrative - Human Design

Zon in gate 13

Luister de volledige podcast:  

Duur: 23.05 min


Samenvatting:

De zon in gate 13, de gate of narrative oftewel de gate die over jouw verhaal gaat. Of eigenlijk beter gezegd, jouw (on)mogelijkheid om te luisteren en leren van je ervaringen in het leven.

In deze podcast heb ik het over het verschil tussen horen en echt luisteren. Hoe we verhalen gebruiken om vast te blijven zitten in de val van wensen. De wens op een beter leven, lieve partner, fijne baan en nog veel meer. Waar we luisteren naar anderen omdat we ons eigen verhaal of ervaring kwijt willen in plaats van oprechte interesse in iemands ervaring, beleving of pijnpunten.

Met persoonlijke voorbeelden en voorbeelden uit de maatschappij over hoe we op zoek zijn naar voldoening, verandering en nog veel meer.

Vraag jezelf dit af:

In de podcast geef ik bij sommige vragen voorbeelden en/of toelichting over hoe je dit kunt zien of invullen.

 1. Pretendeer ik een attente luisteraar te zijn?
 2. Laat ik continu anderen over me heenlopen?
 3. Denk ik dat ik luister naar anderen, terwijl ik ze alleen maar hoor. Waardoor ik emotioneel geen connectie maak?
 4. Roep of zeg ik vaak: dat is niet waar, dat kan niet, dat is niet zo, dat werkt niet?
 5. Wanneer ik in gesprek ben met een optimistisch persoon, geef ik dan vaak een weerwoord dat dat niet kan of mogelijk is?
 6. Aan welke verhalen in mijn leven houd ik vast?
 7. Reflecteren deze verhalen daadwerkelijk wie ik ben of wil zijn?
 8. Wat of wie mag ik vergeven, zodat ik mezelf een nieuw verhaal mag voorhouden?
 9. Welke geheimen of verhalen van anderen houd ik vast en mag ik loslaten?

Ik daag je uit om:

Je verhaal letterlijk te herschrijven (max. 1 kantje van A4). Schrijf het verhaal van wie je echt bent en wilt zijn. Gebruik hierin bewoordingen die je bekrachtigen, sterken en waar zelfvertrouwen en zelfliefde een hoofdrol innemen.

Daarnaast daag ik je uit om deze dagen oprecht naar iemand te luisteren. Help hen eventueel hun verhaal te herdefiniëren zoals je dat zelf ook doet.

Affirmaties

 • Het verhaal wat ik mezelf en anderen vertel geeft richting aan mijn leven.
 • Ik ben de schrijver en richtinggever van mijn verhaal.
 • Ik heb de gave om iedere dag mijn verhaal te herschrijven.
 • Ik luister met een open hart en geest naar anderen.
 • Ik ben me bewust van het verhaal wat ik voor mezelf creëer.

EFT setup

Ook al ben ik bang mijn eigen waarheid te spreken, vanaf nu deel ik mijn waarheid vanuit mijn hart en vertrouw ik erop dat ik veilig ben. Ik voel een volledige en diepgaande liefde en acceptatie van mijzelf.

Ben je onbekend met EFT maar wil je ontdekken hoe je dit kunt gebruiken ter ondersteuning van je bewustwordingsproces? Laat dat dan hieronder in de reacties weten, dan stuur ik je een link naar een korte video met uitleg en de stappen van EFT.