Zon in gate 19 attunement - Human design

Zon in gate 19

Luister de volledige podcast:  

Duur: 12.50 min


Samenvatting:

De zon in Gate 19, de gate van attunement oftewel afstemming. Is deze gate geactiveerd in je Human design dan zul je alles wat ik je ga vertellen vandaag, waarschijnlijk meer herkennen dan de mensen bij wie dat niet het geval is. Maar het betreft een globaal thema, dus het kan ieder mens de aankomende 6 dagen beïnvloeden.

Een van de dingen die heel belangrijk is deze week, is dat je goed oplet wat je zegt tegen jezelf, maar ook wat je zegt tegen anderen. Want alles wat je zegt wordt daadwerkelijk ook gemanifesteerd.

Een ander ding waar je aandacht aan mag besteden en ook mee mag experimenteren deze week is wat is jouw kijk op dingen? Wat is jouw verhaal? Wat vertel je keer op keer tegen jezelf waardoor je wellicht bepaalde dingen aantrekt in het leven, maar ook waardoor je niet verder komt in het leven.

Voorbeeld: Tijdens mijn ochtendsessie trok ik een kaartje die aangaf dat ik hier mijn licht vandaag op mocht laten schijnen - leuk toeval hé! Wat is het verhaal wat ik mezelf iedere keer vertel waardoor ik niet vooruit kom, niet los kan laten en vast blijf zitten?

Het verhaal wat ik mezelf onbewust vertel is dat een zakelijk doel of uitkomst moet koppelen aan mijn lives op social media. Wanneer ik dat niet doe voel ik me schuldig omdat ik door mijn lage energieniveau en fysieke uitdagingen momenteel weinig tot geen tijd aan mijn business besteed. Ik vertel mezelf dus dat ik alleen met een goede reden live moet/mag gaan en niet omdat ik het leuk vind en er plezier van mag beleven. Mijn nieuwe verhaal mag zijn en ik mag bewust kiezen voor een scenario waarin ik live ga omdat ik plezier wil hebben ;-). 

Schaduwzijde gate 19

Daarvoor moeten we even terug naar het begin van de mensheid. Waar we om te overleven afhankelijke waren voor de natuur. Dit had als gevolg dat we een autoriteit buiten onszelf hebben aanvaard om te kunnen overleven. Hieruit is godsdienst en politiek voortgevloeid waar we hebben leren leven met normen, waarden en regels die van buitenaf zijn opgelegd. 

We hebben onze innerlijke kracht en onafhankelijkheid vaarwel gezegd. 

Inmiddels zijn we door ontwikkelingen niet meer afhankelijk van onze omgeving (natuur) om te overleven. Steeds meer mensen worden zich mede hierdoor steeds meer bewust van een innerlijke kracht en onafhankelijkheid van systemen om beslissingen te nemen en te kiezen wat ze willen ervaren, doen en voelen in dit leven.Hierdoor zie je om je heen twee kampen ontstaan, met aan de ene kant de mensen die onafhankelijk willen zijn en aan de andere kant de mensen die liever zien dat alles bij het oude bekende blijft. Dit is trouwens niet goed of slecht. Dit is wat het is. In de podcast noem ik wat voorbeelden van deze ontwikkelingen die we nu zien gebeuren.

Bewustwording

Wil jij tijdens het journallen of meditatie ontdekken wat de energie van deze gate jouw willen laten ontdekken? Stel jezelf dan de aankomende 6 dagen de volgende vragen.

  1. Durf ik het verleden niet los te laten omdat ik bang ben om alleen te zijn?
  2. Speel ik wel eens in op het schuldgevoel van een ander om mijn zin te krijgen?
  3. Creëer ik onbewust drama’s in mijn leven of dat van anderen, om het gevoel te vervullen dat ik nodig ben? Of om aandacht te krijgen?
  4. Denk en/of zeg ik tegen iedereen om me heen dat ik het wel allemaal alleen kan?
  5. Gedraag ik me onafhankelijk maar ben ik stiekem boos of teleurgesteld dat niemand voor mij zorgt?
  6. Hoe kan ik emotioneel intiem zijn met anderen zonder mezelf te isoleren of afhankelijk op te stellen?
  7. Moet ik me bewuster worden van wat ik echt nodig heb en leren om hierom te vragen?

Uitdaging

Ontdek welk verhaal of verhalen je jezelf keer op keer verteld en herschrijf dit verhaal met een nieuwe uitkomst.

Affirmaties

  • Ik ben me goed bewust van de energie en de emotionele behoeften van anderen.
  • Mijn gevoeligheid en bewustzijn geven me inzichten die me toestaan om intimiteit en kwetsbaarheid toe te staan in mijn relaties.
  • Ik eer mijn persoonlijke emotionele behoeften en weet wat ik deel met anderen.

EFT setup

Ook al is het eng om mijn hart te openen en me kwetsbaar op te stellen. Ik voel een volledige en diepgaande liefde en acceptatie voor mezelf.

Ben je onbekend met EFT maar wil je ontdekken hoe je dit kunt gebruiken ter ondersteuning van je bewustwordingsproces? Laat dat dan hieronder in de reacties weten, dan stuur ik je een link naar een korte video met uitleg en de stappen van EFT.