IPA's de sleutel tot netwerk marketing succes

IPa sleutel netwerk marketing

Maandenlang was ik uren per week bezig met: hoe mooi ziet mijn blog eruit, hoe wordt mijn blog het beste gevonden, hoe bereik ik de mensen die ik wil bereiken en de mensen die ik wil helpen met mijn product? Want ja, ik ben in de netwerk marketing gestapt omdat ik mensen wil helpen. Maar ik wil er natuurlijk ook geld mee verdienen. Dus hoe bereik ik die mensen en hoe vinden deze mensen mij? Het heeft me uren en maanden gekost en al dit werk leverde helemaal niks op! Zo zat ik laatst met een vriendin te praten. Zij was ook wekelijks uren bezig maar dan met het bestuderen van de producten. Wat doen de producten, wat zijn de eigenschappen en wat gebruik je nou precies waarvoor? Maar zij klaagde net zo hard als ik dat ze het aan helemaal niemand kon vertellen. 'Ik leer geen nieuwe mensen kennen. Hoe kan ik dan mijn product aan de man brengen? Wat doen we verkeerd?' vroeg ze me. Het antwoord kwam weer bij mijn upline vandaan. Wat ze zei was het volgende:

Heb je je al consistent beziggehouden met IPA's (inkomen producerende activiteiten)?

Ik kon alleen maar verbaasd kijken. Ik had er namelijk wel van gehoord en ik had ook een lijst voorbij zien komen. Maar eigenwijs als ik was, dacht ik toen dat ik dat allemaal niet nodig zou hebben. Daar had ik toch mijn blog voor! Herken jij jezelf in dit verhaal?  Ben je ook druk, druk, druk met van alles maar groeit je business voor geen meter? Dan zou ik zeker even doorlezen.  

IPA's: inkomen producerende activiteiten

Welke IPA's zijn belangrijk en zorgen ervoor dat - ook wanneer je een netwerk marketing business begint, bijvoorbeeld naast een fulltime baan - je toch een succes kunt maken van je bedrijf? Ik ontdekte, natuurlijk na uitproberen, dat er vier echt belangrijk zijn.

 • Leden inschrijven
 • Contact hebben met prospects - leads genereren
 • Verstrekken van educatie en informatie aan members en prospects
 • De business opportunity delen met je netwerk

Dit zijn de vier IPA's waar je bij voorkeur vijf tot zeven dagen per week, minimaal een half uur per dag, mee bezig moet zijn. Maar hoe ziet dat eruit en hoe kun je dit toepassen, ook als je bijvoorbeeld een hele drukke fulltime baan hebt? Dat is eigenlijk heel simpel! Maar voordat ik je ga vertellen hoe, wil ik je eerst uitdagen om de 30 daagse IPA challenge aan te gaan. Ben jij serieus bezig met je business, wil je echt groeien? Dan is deze challenge precies het opstapje, steuntje in de rug wat je daarbij gaat helpen. Download de challenge door onder de video op de button te klikken en start er direct mee.

 

30 daagse IPA challenge

IPA Challenge

In de challenge vind je voor iedere dag IPA's die, wanneer je ze consequent uitvoert, voor groei gaan zorgen. Naast groei voel je je na die 30 dagen meer zelfverzekerd, heb je leuke contacten en connecties met mensen gemaakt en zijn (nieuwe) mensen geïnteresseerd in jouw product of opportunity. Wanneer je deze IPA's consequent iedere dag doet, ga je een verschil merken in je business en in je portemonnee. En laten we eerlijk zijn, we zijn niet in de netwerk marketing business begonnen omdat we het alleen maar zo leuk vinden. Zeker niet wanneer je ervoor gekozen hebt om dit naast een drukke baan te doen. Nee, we willen hiermee ook meer financiële vrijheid bereiken, voor welk doel dan ook. Maar wil je dat bereiken, dan is consequent IPA's uitvoeren de belangrijkste dagelijkse activiteit. Gebruik de challenge als leidraad en na een paar maanden doe je dit als vanzelf. Moedig elkaar aan Gebruik de hashtag #bbychallengeipa op al je social media kanalen zodat ik en de mede challengers jou kunnen aanmoedigen en ondersteunen. Maak een foto van de activiteit en plaats deze met de # op  je Instagram, Facebook of Twitter account. Check de # en laat een leuke reactie achter bij één of twee mede challengers. Op die manier creëer je ook nog eens extra engagement op je post.  

Drukke baan en IPA's

Pak je planner/agenda en bepaal eerst hoeveel tijd je op vijf tot zeven dagen kunt/wilt inplannen om met je business bezig te zijn. Sla deze stap NIET over, want anders komt er niets van. Tijd vinden op een dag, zeker bij een drukke baan is onmogelijk! Ik raad je aan minimaal 30 minuten per dag aan je business te werken, wanneer je echt inkomen hieruit wilt genereren. Hoe meer tijd je per dag kunt besteden aan IPA's, hoe sneller je business zal groeien. Dus wil je €500 per maand verdienen, dan kom je wellicht uit met 30 minuten per dag (hangt af van branche en compensatieplan). Maar wil je €4000 per maand verdienen dan zul je er ook evenredig veel tijd in moeten steken. Netwerk marketing is namelijk verre van, en zeker niet in het begin, achterover leunen en dan makkelijk geld verdienen ;-) Die 30 minuten hoeven niet persé aaneengesloten te zijn. Misschien zit jij een kwartier in de auto naar je werk. En is dit voor jou de perfecte tijd om mensen te bellen of messenger berichtjes in te spreken. Er zijn zelfs mensen die in die tijd educatieve filmpjes opnemen en die naar hun prospects, members of businessbouwers sturen. Of reageer tijdens het wachten bij school op social media. Als je maar in totaal minimaal 30 gefocust bezig bent met de IPA's.  

Het drie derde plan

Zodra je je tijdsinvestering hebt bepaald en gepland ga je op het moment dat je aan de slag gaat deze tijd in drie blokken opdelen. Vervolgens besteed je 1/3 van je tijd aan een of meerdere van de volgende activiteiten: Connect met/of educatie van prospects

 • Vraag aan vrienden/vriendinnen hoe het met ze gaat
 • Regel een speel/koffiedate
 • Plan een afspraak om over je product/opportunity te praten
 • Vind nieuwe mensen voor op je netwerklijst
 • Reageer op social media op reacties op je eigen posts en op posts van anderen in je tijdlijn
 • Deel ervaringen en resultaten van je product/opportunity op social media en/of met prospects
 • Beantwoord vragen
 • Follow up
 • Stuur bedank- of ik waardeer je kaartjes

Connect met/ of educatie voor members

 • Doe onderzoek naar het gebruik van een product en deel dit met je members
 • Stuur een persoonlijk berichtje en vraag hoe het met ze gaat
 • Beantwoord vragen
 • Nodig members uit om naar je business opportunity te kijken
 • Stuur bedank- of ik waardeer je kaartjes
 • Maak en deel een video over hoe je een product gebruikt

Connect met en ondersteun je leiders/business bouwers

 • Check in
 • Vraag hoe het gaat
 • Vier samen met hen rank ups en behaalde resultaten
 • Vraag hoe je kunt helpen
 • Beantwoord vragen
 • Bespreek strategieën voor hun team
 • Plan coaching gesprekken in
 • Stuur bedank- of ik waardeer je kaartjes

Ben je al aan het schrijven geslagen? Hoeft niet: klik op de button en download de IPA challenge. Hierin staan deze activiteiten voor je op een rijtje. Daarnaast vind je er ook nog een 30 dagen planner die je kunt volgen wanneer je je business een serieuze boost wilt geven. In de video training noem ik voorbeelden van hoe je deze activiteiten kunt uitvoeren.

30 daagse IPA challenge

Wanneer je 30 minuten hebt gepland doe je dus alles 10 minuten. Zet hiervoor een wekker! Dit helpt om de focus scherp te houden. Omdat focussen niet mijn sterkste kant is, gebruik ik pepermuntolie. Ik verstuif het in mijn diffuser of ik doe een druppel op mijn hand, wrijf m'n handen over elkaar heen, zet ze over mijn neus als een kommetje en adem een aantal keren diep door mijn neus. Let op! Hierna goed je handen wassen en niet in je ogen wrijven ;-)  

Hoe zien mijn 60 minuten eruit

Ik begin altijd met mijn ochtend routine, maar daar kom ik in een andere training op terug. Als eerste zet ik mijn wekker op 60 minuten en dan connect ik met vijf mensen. Deze mensen staan op mijn netwerklijst. Ik bel ze op, stuur ze een (voice) berichtje of reageer op een post die ze geplaatst hebben op social media. Ik check of er reacties zijn op social media posts die ik geplaatst heb of dat iemand van de dagen ervoor gereageerd heeft. Daarna schrijf ik een post of maak een korte video voor Facebook en Instagram die ik inplan voor publicatie later die dag of de dag erop. Ter inspiratie gebruik ik een lijst met onderwerpen waar ik het over wil hebben en die gericht is op mijn interesses en die van mijn doelgroep. Dan is mijn uur alweer voorbij en zet ik 's avonds nog een keer mijn wekker om een uur of half vijf om te reageren op de mensen die in de ochtend of van voorgaande dagen hebben gereageerd. Dit is iets wat ik recentelijk ben gaan doen, uit zelfbescherming. Want als ik op social media ging zitten dan was ik zo een paar uur verder en dan had ik niets nuttigs gedaan. Heb jij dat ook? Dan raad ik je zeker aan om vaste blokken te plannen en een wekker te zetten. Sinds ik dat doe, ben ik een stuk productiever geworden wat ik uiteindelijk ook weer terug zie in mijn portemonnee.  

Resources die je kunnen helpen een succes te maken van je business:

Aflevering 3 - Ontdek je "netwerk" in netwerk marketing met de chicken, dirt en dreamteamlijst. Met gratis netwerklijsten. Klik hier voor de training.

Succesplanner - de planner die ik gebruik om mijn IPA blokken in te plannen en te noteren wie ik heb gesproken. Daarnaast is er ruimte voor ideeën en kun je iedere maand je doelen en activiteiten evalueren en invullen voor de volgende maand. Klik hier en kies voortaan voor succesHeadshot Mariska

Waren deze tips waardevol voor jou?

Ik hoop het van harte! Want ik doe elke week mijn uiterste best om de beste tips die mij helpen in mijn business, met jou te delen. Zodat jij ook een succesvolle marketing business kunt runnen, terwijl je je droomleven ontwerpt.

Wil je deze informatie delen, omdat je graag waardevolle tips deelt met de mensen om je heen? Klik op één van de knoppen onder dit artikel en vertel wat jou vandaag het meeste heeft aangesproken.

Ik lees graag hoe jij over dingen denkt! Beantwoord onderstaande vraag in de reacties.  

Vraag van de week

Doe jij mee met de IPA challenge?

Pin voor later

IPA's de sleutel tot netwerk marketing succes