Ontdek je "netwerk" in netwerk marketing met de chicken, dirt en dreamteamlijst

Geef jezelf de beste kans van slagen in de netwerk marketing met deze chicken, dreamteam en dirtlijst.Nee Mariska, echt niet, ik ken niet zoveel mensen. Je moet begrijpen, ik ben net verhuisd en ik ken daar nog helemaal niemand. Of weet je welke ik ook heel vaak hoor, ik heb gewoon niet zoveel vrienden. Is dat echt zo of ken je misschien veel meer mensen dan jij denkt?

Daarom vandaag een training over hoe je je “netwerk” in netwerk marketing ontdekt.

 

Excuses

Mijn business ben ik begonnen vanaf de bank en ik vond het doodeng, kan ik je vertellen. Want alle excuses waar ik hierboven mee begon, passeerden toen de revue. Ik ken helemaal niemand. Er zijn maar weinig mensen om me heen. Omdat ik de hele dag op de bank lig kan ik geen nieuwe mensen ontmoeten. Mijn vrienden wil ik hiermee niet lastig vallen. En meer van die drogredenen. Maar toen werd mij duidelijk gemaakt dat het toch wel handig was om een lijst te maken. Want hieruit zou blijken dat ik veel meer mensen in mijn netwerk heb dan ik had gedacht. We gaan daarom aan de slag met je chicken, dreamteam en dirtlijst. En zoals je inmiddels van mij gewend bent kun je deze lijst downloaden door onder de video op de button te klikken. 

 

Waarom wordt het bijhouden van een chicken, dirt en dreamteamlijst aangeraden?

Omdat, als we het uit de losse pols doen, we al heel snel roepen dat we maar heel weinig mensen kennen. Maar wanneer je er daadwerkelijk echt even voor gaat zitten, merk je al heel snel dat je eigenlijk veel meer mensen kent, dan je denkt. Trouwens, je vindt in de freebie ook nog een 'fris je geheugen op lijst', waar je als eerste mee aan de slag gaat. Vul hier alle namen in die bij je opkomen wanneer je naar het onderwerp kijkt en vul de onderwerpen indien nodig aan die van toepassing zijn op jouw leven.

 

De dirtlijst

Wat is een dirtlijst precies? Heb ik overigens niet zelf bedacht. Ik heb deze tip via Romy Neustad. Zij heeft geschreven: 'Get over your damn self', een geweldig boek wanneer je serieus bezig wilt zijn met je netwerk marketing business. Eerlijk gezegd vind ik dit boek wel een ‘must read’. Echt super to the point en down to earth schrijft ze over haar belevenissen in de netwerk marketing en ook over alle valkuilen die ze tegen is gekomen en hoe je die het beste kunt voorkomen. Waarom zou je in dezelfde valkuilen stappen, als een gevorderde netwerk marketeer je aan de hand neemt en je vertelt wat je wel en niet moet doen. Iets wat ik de laatste anderhalf jaar geleerd heb, is luisteren naar de mensen die het al uitgevonden hebben. Zonde van je energie om opnieuw het wiel uit te vinden. Romi schrijft echt met ontzettende humor. Het leest heel makkelijk weg, het enige is dat het wel in het Engels is. Maar heel veel netwerk marketing bedrijven zijn engelstalig, dus ik ga ervan uit dat het geen probleem is om dat te lezen. Oké we gaan nu echt aan de slag.

Wie houdt zoveel van je…...

Dat wanneer jij zegt dat een doos vol met modder goud waard is, ze het toch van je kopen? Dat zijn dus de mensen die zoveel van je houden dat ze daarom alles van je kopen. Schrijf er tien op. Denk aan je ouders, familie, partner, beste vrienden.

 

Wie zit er in jouw dreamteam?

Uit de namen die je op de 'fris je geheugen op lijst' hebt staan kies je tien mensen waarmee jij super graag wilt samenwerken. Om welke reden dan ook. Denk hierbij echt wie je in je business wilt hebben als builder.

Let op! Het feit dat je ze hier opschrijft wil niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk in je team gaan komen, want dat is altijd hun eigen beslissing. Als voorbeeld staat mijn man bij mij op deze lijst. Maar hij heeft op dit moment totaal geen interesse om in de netwerk marketing aan de slag te gaan, hij heeft zelf een drukke en goed lopende onderneming. Desalniettemin wil ik hem wel heel graag in mijn dreamteam. Dus hij blijft gewoon voor altijd op mijn lijst staan en wie weet in de toekomst, je weet maar nooit.

Vind je het lastig, bekijk het dan zo: met wie zou je graag leuke business reisjes willen maken, meer tijd willen doorbrengen of denk je misschien dat jullie samen je business naar een hoger plan kan brengen. Schrijf de namen die nu in je opkomen op bij je dreamteam. Nogmaals, even ter herinnering. Het zijn geen mensen die dan perse ook in je team komen! Het is belangrijk dat je dit onthoudt.

 

Te eng, spannend of bang om te vragen

Alle namen die hierbij in je opkomen zet je- met een maximum van tien - op je chickenlijst.

Ik zal het verduidelijken met een voorbeeld. Je hebt iemand in je netwerk waarvan je denkt dat zij/hij een hele goede en actieve business builder zou zijn, maar deze persoon vind je heel erg intimiderend waardoor je het niet durft te vragen. Dit kan trouwens ook iemand zijn die al op je dreamteam lijst staat!

Nee, nee, nu niet gelijk in de hik schieten. Want ook al staan ze op je lijst, dit betekent niet dat je ze gelijk moet gaan benaderen. Op dit moment ben je alleen namen aan het opschrijven. In een latere training ga ik dieper in op hoe je deze mensen het beste kunt benaderen.

 

Fris je geheugen op lijst

Wil dat nog niet helemaal lukken? Kijk dan morgen naar de Facebook live waar ik dieper in ga op hoe je deze lijst het beste kunt vullen en gevuld kunt houden.

Wanneer je de invullijsten nog niet hebt gedownload, doe dit dan nu door op onderstaande button te klikken. Pak je agenda erbij en plan deze week wat tijd in om deze lijsten in te vullen. Je gaat me hier later heel dankbaar voor zijn, echt waar!  

 

Je eerste stappen

Nadat je alle namen die je kunt verzinnen hebt opgeschreven pak je je dirtlijst erbij en ga je direct de eerste mensen uit je netwerk benaderen. Stuur ze een persoonlijke berichtje via Whatsapp, messenger of sms, bel ze op; het maakt niet uit, als je het maar persoonlijk maakt. Vraag hoe het met ze gaat. Wanneer ze reageren met: hoe is het met jou, of waar ben je nu mee bezig of iets in die trant, kun je ze uitnodigen voor een avondje bij je thuis of online waar je jouw enthousiasme voor je business of product met ze gaat delen. In de toekomst komen hier nog specifieke trainingen voor op het blog.

Daarnaast ga je dagelijks aan de slag met de 'fris je geheugen op lijst'. Morgen tijdens de Facebooklive vertel ik je onder andere hoe je dagelijks aan de slag kunt om deze lijst gevuld te houden.

Want wanneer mensen klant of business builder worden gaan ze eraf, maar die plekjes moeten dan wel weer opgevuld worden. Dat is trouwens de enige reden om mensen eraf te halen. Anders blijven ze ten alle tijden op je lijst staan. Zelfs als je nooit van plan bent om die persoon te benaderen, om welke reden dan ook. Ze blijven staan omdat je hiermee ontdekt hoeveel mensen je in je netwerk hebt en je weet maar nooit ;-)  

Resources die je kunnen helpen een succes te maken van je business:

Get over your damn self - Romi Neustad - meer weten... In this book she offers you the same direct, no-BS coaching she’s given to tens of thousands to help you acquire the skills to build this sucker and teach your team to do the same. And, equally important, she’ll work on your mindset so you stop overcomplicating it all and stop letting the negative voices in your head win. You’re going to learn:
  • The Posture to confidently connect with anyone about your business and your products.
  • The Possibilities for a lucrative, efficient and enormously rewarding turn key business.
  • The Power that’s already within you to build the life you really want… if you dare.


Waren deze tips waardevol voor jou?

Ik hoop het van harte! Want ik doe elke week mijn uiterste best om de beste tips die mij helpen in mijn business, met jou te delen. Zodat jij ook een succesvolle marketing business kunt runnen, terwijl je je droomleven ontwerpt.
Wil je deze informatie delen, omdat je graag waardevolle tips deelt met de mensen om je heen? Klik op één van de knoppen onder dit artikel en vertel wat jou vandaag het meeste heeft aangesproken.
Elke maandag vind je op het blog een nieuwe video training en gratis resource.

Iedere dinsdag doe ik een Facebooklive met ruimte voor Q & A dus zorg dat je dit niet mist www.facebook.com/bespokebyyou

Ik hoor graag hoe jij over dingen denkt! Beantwoord onderstaande vraag in de reacties.

 

Vraag van de week

Weet jij hoe groot jouw netwerk echt is heb je daar wel eens naar gekeken?