Netwerk marketing: 3 cruciale stappen voor betere resultaten

3 cruciale stappen voor netwerk marketeers voor betere resultatenAnderhalf jaar geleden begon ik in de netwerk marketing. Ik ontving een heleboel informatie en een opstartcursus. Maar eigenwijs als ik was, dacht ik het allemaal wel alleen te kunnen en het anders te kunnen doen dan me werd aangeraden en verteld. Nu, na anderhalf jaar kan ik je vertellen dat dat het stomste is wat ik had kunnen doen.

In de eerste aflevering van Bespoke by you tv ga ik het hebben over de drie cruciale stappen die netwerk marketeers moeten zetten.

Volg je mij al langer, dan heb je inmiddels door dat ik een hele andere kant ben ingeslagen. Vanaf nu ga ik op het blog, via YouTube en via Facebook lives mijn stappen en al mijn leermomenten in de netwerk marketing business en social media delen. Ook het belang van essentiële olie voor een succesvol bedrijf zullen geregeld de revue passeren.

Vanaf nu deel ik iedere maandag een training, met regelmatig een gratis resource.

We gaan nu aan de slag met de eerste cruciale stap.

Luister naar je upline

Heb je geen actieve upline of is het iemand met wie je helemaal niet uit de voeten kunt? Vraag dan even rond, er is altijd wel iemand boven je upline, die in staat is en het leuk vindt om je op weg te helpen. Geef niet zomaar op en gebruik het niet als excuus om niet verder te kunnen in je business. Oh, mocht het niet duidelijk zijn: je upline is de persoon die jou heeft geïntroduceerd in het bedrijf. Deze persoon kan jou heel veel informatie geven omdat hij of zij, of diegene daar weer boven al wat langer bezig zijn in de business. Ze hebben al dingen uitgeprobeerd en ontdekt over wat wel of niet handig is om te doen. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als dat niet hoeft!

Ik was wél eigenwijs. Ik zou het allemaal anders doen! Uiteindelijk heb ik hierdoor een jaar stilgestaan. Mijn besluit om uiteindelijk wél te gaan luisteren en de dingen die ervaren uplines mij vertelden uit te gaan proberen betekenden een ommekeer in mijn business.

Dus: luister altijd eerst naar je upline! Zij hebben attributen en mogelijkheden voor je om je verder op weg te helpen.





 

Wees coachable

Nog zo'n cruciaal punt: wees coachable. Ik had het al over je upline, maar als je, net als ik eerst, geen adviezen aanneemt van die persoon, kom je gewoon echt geen stap verder. Natuurlijk kun je per ongeluk wel een aantal goede dingen doen, maar als jouw business binnen anderhalf jaar nog niet op weg is een succes te worden., dan moet je je misschien afvragen of je toch niet een andere weg moet kiezen.

En een van de dingen die ik me iets langer dan half jaar geleden ben gaan afvragen, was: wat kan ik anders doen, zodat mijn bedrijf wel een succes wordt? Het antwoord: coachable worden.

Voortaan luister ik naar degene die het al ontdekt hebben, die weten wat de valkuilen zijn en die weten hoe je de valkuilen kunt omzeilen. Neem hun advies ter harte!

 

Ontdek je ‘WHY’

Om het jou makkelijker te maken aan de slag te gaan met jouw ‘WHY’ stel ik mijn persoonlijke ‘WHY’ roadmap gratis beschikbaar.

Waarom is het hebben van een ‘WHY’ zo ontzettend belangrijk? Omdat het je richting geeft. Het maakt je droom duidelijk en door doelen te stellen kun je stap voor stap je droom waarmaken. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Over 2 jaar je baan vaarwel zeggen.
  • Financiële vrijheid ervaren in je leven.
  • Sparen voor de opleiding van je kind(eren).
  • Werken terwijl je de wereld over reist.
Het hoeft niet gelijk heel erg groot te zijn, maar kies wel voor iets wat nu buiten je bereik ligt. Dit gaat je helpen richting te geven aan keuzes die je gaat maken om je business een succes te maken.

Ga met deze ‘WHY’ roadmap aan de slag, dus download deze wanneer je dat nog niet gedaan hebt. In de roadmap vind je de stappen die je gaat zetten om de roadmap voor jezelf duidelijk te maken.

 

Waarom wil ik dit

Naast vaststellen waarom je dit wilt, is het ook belangrijk dat je beschrijft wat je wilt bereiken met deze business. Denk dan aan wat je nu wilt bereiken, dit kun je later altijd weer bijstellen. Wat je nu opschrijft is geen wet van Meden en Perzen; het is bedoeld als houvast en richting voor de belangrijke keuzes die op je pad komen.

Denk aan een kapitein op een schip die geen bestemming in gedachten heeft. Dit schip zal daardoor doelloos ronddobberen. Maar zodra de kapitein een bestemming kiest gaat de neus van het schip die kant op en maakt het meters, om die bestemming te bereiken.

Zonder doel of droom sta je niet aan het stuur, maar dobber je doelloos rond. Om doelgerichte keuzes te kunnen maken moet je dus wel weten wat je eindbestemming gaat zijn.

Ik zal een paar voorbeelden geven.
  • Je vindt de producten van dit netwerk marketing bedrijf heel fijn en je wilt graag de kosten van de producten die je maandelijks gebruikt terugverdienen.
  • Je wilt extra geld binnen krijgen zodat je twee, drie per jaar op vakantie kunt gaan of je wilt extra luxe vakanties.
  • Je wilt genoeg geld verdienen om een nieuwe keuken, badkamer en/of auto te bekostigen.
  • Je wilt iedere maand genoeg verdienen zodat je je baan vaarwel kunt zeggen.
  • Je wilt volledig financieel onafhankelijk zijn en de hele wereld over reizen.
Dit zijn verschillende mogelijkheden. Jij bepaalt welke jou op dit moment het meeste aanspreekt. Weet wel dat de keuze altijd gekoppeld is aan het aantal uren werk per week wat je erin kunt steken.

Schrijf alles op in je roadmap en gebruik het als richtlijn voor jezelf. Lees het regelmatig door, zeker wanneer het niet altijd helemaal gaat zoals jij wilt. Want eigen baas zijn kent nou eenmaal zijn ups en downs, dat is niet uniek voor deze business. Daar heeft iedere zelfstandige ondernemer op zijn tijd wel eens mee te maken.

Het hebben van een duidelijke ‘WHY’ kan jou helpen door de downs heen te komen. Even de herinnering waarom je ook alweer deze business begonnen bent. Wat het is wat je wilt bereiken.

Ook gaat het helpen wanneer alledaagse zorgen en perikelen naar boven komen, die er voor kunnen zorgen dat je uit het oog verliest waarom je dit allemaal doet. Leg het daarom ergens neer dat je er makkelijk bij kunt. Pak het op die momenten en lees het even door.

 

Ik heb geen ‘WHY’

Het bepalen van je ‘WHY’ kan soms lastig zijn. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik heb er ongeveer half tot driekwart jaar over gedaan om mijn ‘WHY’ duidelijk te krijgen.

Wat mij uiteindelijk enorm heeft geholpen, en die tip wil ik je graag meegeven, waren essentiële oliën.

De olie die ik gebruik hiervoor heet Envision. De naam zegt het al een beetje. Stel jezelf eens voor...  Op de een of andere manier zet deze olie een poortje in mijn hoofd open, waardoor ik al mijn bedenkingen even terzijde kan schuiven. En ik mijn visie, en wat ik graag wil bereiken, onder woorden kan brengen. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar het heeft met frequenties te maken. Iedere olie, lichaamsdeel en orgaan heeft een eigen frequentie en wanneer ze beide op dezelfde frequentie functioneren kunnen ze je ondersteunen. Meer zinnigs kan ik er niet over zeggen, maar ik weet wel dat het mij heel goed heeft geholpen en nog steeds helpt. Dus misschien is dat ook iets voor jou.

Een andere olie, die wat makkelijker te verkrijgen is voor iedereen, is pepermuntolie. Wat ik met deze olie regelmatig doe, is de pepermunt rush. Doe een druppel op je hand, wrijf deze over elkaar en zet ze als een kommetje over je neus. Inhaleer een aantal keren diep in. Pas op dat je niet met je vingers bij en in je ogen komt! Was na inhalatie je handen goed met zeep. Dit kun je ook met de Envision olie doen voordat je aan de slag gaat met het schrijven van je ‘WHY’ roadmap. Heb je een diffuser in huis, dan kun je één of beide oliën ook hierin doen. Op die manier kun je er langer van genieten. Het voordeel van het gebruik van olie is dat je een stukje hulp krijgt bij het openzetten van je geest om te dromen.

 

Maakt niet uit hoe!

Want dat is uiteindelijk wat je met je "WHY" doet: dromen! Je hoeft niet na te denken over of het wel kan en hoe je dat gaat doen. Probeer dat allemaal te vergeten en schrijf het gewoon op. Wat is het ultieme voor jou, wat jij op dit moment in je leven wenst te bereiken. Is dat voor jou financiële onafhankelijkheid of is het, dat je zo vaak als je wilt op vakantie kan of één van de andere voorbeelden.

Laat het gewoon komen! Wat hierbij vaak helpt is jezelf voorstellen wat je zou doen of willen als je miljoenen zou winnen. Dit is een heel goed uitgangspunt om jouw ‘WHY’ roadmap in te gaan vullen.



 

Resources die je kunnen helpen een succes te maken van je business:

Your guide to realising your dreams Masterclass - meer weten... In deze twaalfweekse masterclass laten we je stap voor stap zien wat je droom is, waarom het tot nu toe niet gelukt is deze te realiseren en geven we je de tools waarmee je voortaan met gemak je grote en kleine doelen/dromen waar kunt maken. Wij geven je antwoorden waardoor je niet meer jarenlang zelf hoeft te zoeken en onderzoeken, terwijl je tegelijkertijd duizenden euro’s bespaard op boeken, workshops en mindfulness cursussen.

Mini droom workshop - meld je hier aan... Een paar keer per maand geef ik online 'Ontdek je droom' mini workshops van een half uur. In 30 minuten ontdek je dat ook jij een droom hebt en hoe je de eerste stap kunt zetten om deze droom waar te maken. Meld je aan en maak kans op een één op één droomsessie van een uur.

6 vragen die je jezelf kunt stellen om je 'WHY' te ontdekken - Facebook live

 

Heb ik je met deze tips waarde kunnen bieden?

Ik hoop het van harte! Want ik doe elke week mijn uiterste best, om de beste tips die mij helpen in mijn business met jou te delen. Zodat jij ook een succesvolle marketing business kunt runnen, terwijl je je droomleven ontwerpt.
Wil je deze informatie delen, omdat je graag waarde deelt met de mensen om je heen? Ja! Klik op één van de knoppen onder dit artikel en vertel wat jou vandaag het meeste heeft aangesproken.
Elke maandag vind je op het blog een nieuwe video training en gratis resource.

Iedere dinsdag doe ik een Facebooklive met ruimte voor Q & A dus zorg dat je dit niet mist www.facebook.com/bespokebyyou

Ik hoor graag hoe jij over dingen denkt! Beantwoord onderstaande vraag in de reacties.

Vraag van de week

Wanneer alles mogelijk zou zijn, hoe ziet dan jouw leven eruit?