DIY wc reiniger die je zonder mondkapje kunt gebruiken ;-)

DIY wc reiniger

Switchen en ditchen kan wat tijd kosten, maar is zeker de moeite waard. Deze week is eindelijk mijn wc reiniger aan de beurt. Bij ons thuis vervang ik alleen iets wanneer het vorige (toxische) product op is. Ik geloof namelijk niet in verspilling. Natuurlijk is mijn wc reiniger al eerder op geweest sinds ik aan deze groene reis ben begonnen. Maar ik had nog geen recept gevonden wat ik echt graag uit wilde proberen. Een heleboel maken namelijk gebruik van de combinatie baking soda met azijn. Deze combinatie zorgt er nou net voor dat de werkzaamheid van beide ingrediënten teniet wordt gedaan – daar kun je hier van alles over lezen.  

Waarom vervangen

Ik kan natuurlijk heel saai de hele ingrediënten lijst voor je opsommen. Daarna wat ze je kunnen aandoen. Maar ik hou het kort. Ik vervang mijn wc reiniger om deze redenen:

  • Omdat de symbolen irriterend en bijtend op de fles mij niet echt aanspreken
  • Bij contact met de huid moet ik mijn verontreinigde kleding uittrekken en direct een arts raadplegen
  • In geval van inademen ook onmiddellijk een arts raadplegen etc. Euh... hoe maak jij je toilet schoon zonder in te ademen?

Need I say more? Dit zijn een aantal kreten op de veiligheidskaart van mijn vorige product. Word je toch niet heel vrolijk van. Helemaal niet als je ook nog nieuwsgierige kleintjes of huisdieren hebt rondlopen. Mijn doel is dus een veiliger en groener alternatief, wat wel goed schoonmaakt.  

DIY wc reiniger

Ik kies voor een recept met waterstofperoxide omdat dit een natuurlijk ingrediënt is met super power – lees hier nog 12 redenen om het in huis te halen! Het is een krachtig en goed schoonmaakmiddel wat alleen bestaat uit water en zuurstof, natuurlijker kan niet ?. De overige ingrediënten zijn ter ondersteuning en om er een lekker geurtje aan te geven. Want ja, als het niet lekker ruikt maakt het ook niet goed schoon, toch?  

20181110-art-wc-reiniger-03

 

Ingrediënten toiletreiniger

De keuze voor specifiek Thieves Household cleaner is heel bewust. Deze plantaardige allesreiniger bezit super power tegen ongeziene en ongenode bacillen etc. Iets waar we zeker in onze wc van gevrijwaard willen blijven, toch? Als alternatief kun je de allesreiniger gebruiken die je zelf in huis hebt, al durf ik daar niet van te zeggen of het net zo goed werkt. Ik gebruik een lege fles wc reiniger. Maar je kunt het ook in een oude afwasmiddel fles doen. Wel handig om iets te hebben waarmee je onder de rand kunt komen (spuiten)! Belangrijk is dat je een klein gaatje maakt in de dop van de fles die je gebruikt. Of dat je het tuutje omhoog laat bij een oude afwasmiddel fles. De baking soda gemixt met waterstofperoxide gaat namelijk gassen creëren. Wanneer deze niet weg kunnen, hoor je ineens kaboom!!! Dus dat is wel een belangrijk dingetje wat je niet moet overslaan!  

Masker vrij

Nu kun je voortaan vrij inademen wanneer je het toilet schoonmaakt. Je gasmasker kun je in de kelder opbergen. Door de Thieves heb je wellicht zelfs zin om het op te snuiven. Dat is nu in ieder geval geen probleem meer ? De dokter hoef je nu niet meer direct te raadplegen, want het zal geen gat in je hand branden. Natuurlijk is het niet voor consumptie bedoeld! In dit geval betekent ‘natuurlijk’ niet dat je het kunt opdrinken. 

* Wil je Thieves cleaner en essentiële kopen gebruik dan mijn lidcode 12330899 op die manier kan ik je blijven begeleiden op je groene reis.  

Pin voor later

DIY wc reiniger