DIY gootsteenscrub voor een schoon en stralend resultaat

20170114_ArtGootsteenscrub_10

Hou jij ook zo van een stralend schone gootsteen? I love it sinds mijn diy gootsteenscrub! Maar ik moet bekennen dat mijn gootsteen zelden blinkt ?. Ik vind het altijd zo’n gedoe om iedere keer mijn gootsteen af te drogen na gebruik. Hierdoor zitten overal kalkvlekken en het ziet er dof uit. Één van mijn schoonzussen is daar heel trouw in en ik kijk altijd enigszins jaloers naar haar gootsteen. Die straalt me altijd tegemoet. Ik heb geaccepteerd dat ik niet zo’n trouwe poetser ben maar door deze diy gootsteenscrub heb ik in ieder geval minimaal één keer per dag een stralende gootsteen ?.

DIY gootsteenscrub

Gelukkig is het weer een simpel recept en de ingrediënten heb je als het goed is al in huis!

Wat heb je nodig

  • 2 cups baking soda ook te koop bij de toko.
  • 10 druppels citroenolie  of kies één van de andere 6 voor de schoonmaak
  • 10 druppels teatreeolie
  • Afwasmiddel
  • Lege pot (recycle een groentenpot)
  • Schuurspons

Lees ook: Mijn favoriete online winkels voor DIY ingrediënten

Aan de slag

Vul de pot met de baking soda (wist je dat je daar wel 50 dingen mee kunt doen), druppel de essentiële oliën erin, roer met een mes alles goed door elkaar. Plak een etiket met gootsteenscrub op de pot, zodat je niet per ongeluk de verkeerde baking soda gebruikt wanneer je gaat bakken ?

Diy gootsteenscrub voor een stralend schone wasbak

Maak je gootsteen nat en besprenkel ruim met de diy gootsteenscrub. Spuit wat afwasmiddel er overheen en begin met scrubben.

 

Diy gootsteenscrub voor een stralend schone wasbak

Vergeet niet je kraan mee te nemen in het ritueel. Spoel alles daarna goed af en droog na met een droge microvezeldoek, theedoek.

Diy gootsteenscrub voor een stralend schone wasbak

Heb je een lege Parmezaanse kaas strooibus gebruik deze dan in plaats van een lege pot. Strooit makkelijk en je kan de bus ook leuk pimpen. Zodra ik een lege bus heb ga ik dat zeker doen! Ik gebruik de gootsteenscrub aan het eind van de dag voordat ik ga slapen. Wanneer ik opsta en mijn kop cappuccino ga maken kan ik genieten van mijn blinkende gootsteen. Door het gootsteenscrub ritueel maak ik nu vaker mijn gootsteen droog na gebruik. Het heeft gewoon iets zo’n blinkende gootsteen. Het geeft je keuken een schone en opgeruimde look, wie houdt daar nou niet van? Begin vandaag nog met het gootsteenscrub ritueel en laat me weten wat je ervan vindt. Heb jij een goede tip voor mij, laat het me weten, ik zoek altijd een excuus om iets nieuws te proberen ?.

O ja

Je kunt deze diy gootsteenscrub ook gebruiken om je oven schoon te maken. En als geurvanger in je vuilniszak of in je koelkast. Lekker multifunctioneel, toch?      

Pin voor later

DIY gootsteenscrub voor een stralende schone wasbak