Chocolade masker voor een droog of schraal gezicht

Volgens de kalender is het herfst, al is die nog niet helemaal gearriveerd. Maar laatst was er zo'n dag met wind en toen ik na mijn wandelingetje thuis kwam, was mijn gezicht erg droog en voelde schraal aan. Dit chocolade masker is daar de perfecte remedie voor.  

Puur natuur

Gelukkig vond ik de ingrediënten van dit chocolade masker in mijn keukenkastje en kon ik er direct mee aan de slag. Als je wilt kun je de video hierboven bekijken om te zien hoe ik het maak en mijn verhaal te horen. Of je leest hieronder de ingrediënten en gaat direct zelf aan de slag.  

Ingrediënten

Appel cider azijn

Gebruik je om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Met name bij acné of andere onzuiverheden op je huid is dit een fijne toevoeging. Daarnaast brengt het de pH van je huid weer terug in balans door de natuurlijke zuren.  

Biologische melk, kokosmelk of amandelmelk

Dit ondersteunt de hydratatie van je huid, door de hydraterende vetten in de melk. Het helpt ook de huid bij het vernieuwingsproces door de dode huidcellen te verwijderen en de verstopte poriën zachtjes te exfoliëren.  

Rauwe cacaopoeder of biologische cacaopoeder

De eerste heeft hier duidelijk de voorkeur omdat alle goodies nog in deze onbewerkte cacaopoeder aanwezig zijn. Maar heb je het niet in huis, pak dan gerust je - het liefst wel - biologische cacaopoeder. De antioxidanten in de poeder zijn tegenwoordig super belangrijk, met alle vuiligheid waarmee we van buitenaf mee gebombardeerd worden. De poeder helpt om de weerstand van de huid tegen deze invloeden te verhogen. Bijl elkaar is dit een mooie combinatie ter bescherming maar ook als voeding voor je huid. Je kunt dit masker ook op je lichaam smeren wanneer je daar wat extra hydratatie en ondersteuning kunt gebruiken.  

Lees ook: Mijn favoriete online winkels voor DIY ingrediënten

Het chocolade masker recept

  • 1/4 theelepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel melk (welke vorm dan ook)
  • 1 eetlepel cacao poeder

Instructies

  1. Voeg de azijn toe aan de melk en laat het 3 minuten staan
  2. Mix de cacao poeder er doorheen
  3. Smeer met een kwastje of je vingers het chocolade masker op je gezicht of huid.
  4. Laat ongeveer 10 minuten zitten Let op: het droogt op en kan chocolade kruimels achterlaten waar je je bevindt. Dus leg een handdoekje neer of iets dergelijks.
  5. Maak een doekje nat, leg dit even op je gezicht zodat het chocolade masker weer wat zachter wordt. Scrub nu voorzichtig je huid ermee en verwijder alles met een nat microvezel doekje. Of was je gezicht met lauw warm water schoon.
  6. Smeer nu in met je favoriete hydraterende gezichtsolie of crème.

Maak een foto met je chocolade masker gezicht en plaats deze op Instagram, Facebook of Twitter met #BBYchocolatface.

Tip

Gooi wat je overhoudt in je smoothie voor een lekkere chocolade smaak.  

Pin voor later

Droge huid? Geniet weer snel van een gladde gehydrateerde huid en houd er een heerlijke smoothie aan over.  

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.