Deel 4: 4 natuurlijke manieren om je levenskwaliteit te verbeteren met MCD / CMD

Levenskwaliteit verbeteren

Na het lezen van mijn hartverhaal wil je nu vast weten hoe ik me nu gezond voel in een ziek lijf! Dat is precies wat ik vandaag met jou ga delen. Mijn 4 natuurlijke manieren, waarvan ik hoop dat er iets in staat wat jou kan helpen.  

Achtergrond

Een stukje achtergrond is wel handig denk ik. Zoals ik al in mijn eerste verhaal vertel heb ik in de 13 jaar dat ik niet wist wat er aan de hand was met mijn lichaam, al heel veel geprobeerd en gezocht naar natuurlijke manieren. Uren heb ik doorgebracht op het internet, met mijn neus in boeken en consulten bij artsen die zich met alternatieve geneeswijze bezighouden. Ik ben op mezelf en met ondersteuning dingen gaan testen en zo heb ik een aantal natuurlijke manieren ontdekt die heel interessant zijn en die me gebracht hebben tot waar ik nu ben. Gezond in een ziek lijf!  

Magnesium tegen de kramp?

Het belangrijkste symptoom is kramp, want het zijn de kleine hartvaatjes rond het hart die verkrampen en daarmee een infarct(je) veroorzaken. Dit kan een aantal minuten duren, maar ook een aantal uren. Voor kramp wordt in de alternatieve hoek altijd gerefereerd naar magnesium - zoek maar eens op Google. Even een leuk wetenswaardigheidje: gebruik magnesium altijd in combinatie met vitamine D om het beste eruit te halen voor je lichaam! Hier trouwens een heel interessant artikel over deze combinatie met betrekking tot osteoporose. Maar ik dwaal af. Na onderzoek heb ik geleerd dat de beste opname van magnesium via de huid plaatsvindt. Dat kwam wel goed uit want ik had nog magnesium vlokken en magnesium olie van Zechsal (gebruik de code BESPOKE voor korting op je bestelling) in de kast staan en ben daar mee aan de slag gegaan. Incidenteel neem ik een voetenbad met magnesiumvlokken (vooral in de winter) en dagelijks spuit ik een aantal spraytjes op mijn buik. In de eerste instantie merkte ik niet direct verschil. Maar toen ik lui werd en niet meer regelmatig me in smeerde merkte ik ineens dat mijn aanvallen weer frequenter werden en langer duurden. Zodra ik weer dagelijks sprayde, werden de aanvallen al snel weer minder en korter. Mijn persoonlijke conclusie: magnesium helpt de verkramping van de vaatjes te verminderen. Ander bijkomend voordeel is dat slapen vaak makkelijker wordt.  

Essentiële oliën tijdens cmd aanvallen

Tevens vind ik veel ondersteuning in een neusinhalator met een paar druppels rozemarijn, ylang ylang en sinaasappel. Deze oliën ondersteunen je vaten en hebben een verwijdend effect. Wat natuurlijk heel handig is als ze verkrampt zijn. Er zijn meerdere oliën die deze eigenschap bezitten zoals eucalyptus, marjolein, Aromalife en citroengras. Tijdens aanvallen heb ik ook graag de diffuser aan met Aromalife, StressAway of Peace & Calming omdat deze oliën me helpen beter te ontspannen en goed te blijven ademen.

De aria diffuser een aanwinst voor je huis en gezondheid.  

Hartritmestoornissen

Nu de verkrampingen waren verminderd viel het me op dat ik nog steeds niet zo veel kon doen. Met name activiteiten als lopen, stilstaan, douchen en trappenlopen waren een aanslag op mijn lijf. Mijn hart reageerde negen van de tien keer met hartritmestoornissen. Variërend van een hele lage hartslag tot een hele hoge. Zeker aan het begin van een wandelingetje kon mijn hartslag ineens oplopen naar de 180 per minuut. Dit gaf me een dodelijk vermoeid gevoel: het leek alsof ik net een marathon had gelopen. Aan de slag met een revalidatie therapeute kwamen we er al snel achter dat ik zeer frequent last had van hartritmestoornissen die ervoor zorgden dat ik vaak doodmoe op de bank lag. Hierdoor werd ook mijn revalidatie bemoeilijkt - uiteindelijk ben ik hiermee gestopt en ben ik me meer gaan richten op natuurlijk bewegen en een beetje golfen met een buggy. Terwijl ik in het revalidatie traject zat las ik een stuk van een cardiologe in het LUMC die wilde onderzoeken of er een correlatie was tussen hormonen en hartaandoeningen. In diezelfde week las ik dat hartritmestoornissen ook een hormonale oorzaak konden hebben. Toeval? Ik geloof van niet. Aangezien ik al met veel plezier en goede resultaten essentiële oliën gebruikte ter ondersteuning van mijn gezondheid, ging ik op zoek naar een olie die misschien mijn hormoonhuishouding kon ondersteunen.  

Essentiële oliën tijdens ritmestoornissen

En natuurlijk: deze oliën bestaan! De eerste olie blend die ik ging testen was Endoflex. Dit smeerde ik twee maal daags onder mijn bh-bandje op mijn rug. In de eerste instantie gebeurde er niet veel, maar ik had al begrepen dat dit tijd nodig heeft. Je hormonen hebben er lang over gedaan om in de war te raken. Dus balans vinden kan net zo lang duren. Maar gelukkig hoefde ik uiteindelijk niet lang te wachten, want na een maand kwam er zichtbaar verschil. Zelfs mijn revalidatie therapeute viel het op. Belangrijkste verandering was dat mijn hartritme meer in balans kwam, hiermee kon ik ineens weer van de bank af en weer voorzichtig wat meer dingen ondernemen. Met name in en rond het huis kon ik meer dan ooit tevoren. Lekker rommelen op mijn balkon, wat vaker zittend werken - nog wel afgewisseld met liggen - en ik lag niet meer de hele dag als een dood vogeltje op de bank. Mijn leven werd heel langzaam weer “leuker”. Wanneer ik de ritmestoornis waarneem, wat bij mij vaak het geval is, smeer ik ter ondersteuning Aromalife in mijn hals en onder mijn linker borst. Deze olie blend is speciaal gemaakt ter ondersteuning van je hart en vaten.  

Wolkjes in mijn hoofd

4 natuurlijke middelen voor betere levenskwaliteit met microvasculaire coronaire dysfunctie ( MCD )

Super dat ik nu iets meer kon, maar ik wilde meer… Meer energie, me sterker voelen en mijn geheugen aanpakken zodat ik weer kon gaan werken. Niet meer voor een baas, maar een eigen bedrijfje zodat ik weer financieel onafhankelijk kan zijn, en, nog belangrijker, zodat ik mijn stempel op deze wereld kan drukken. Tot nu toe had ik al best aardige resultaten met wat ik al had uitgeprobeerd met natuurlijke alternatieven. En ik had al heel veel gehoord over het toverdrankje NingXia red - een antioxidantendrankje gemaakt van voornamelijk wolfsbessen, hier beter bekend als gojibessen en nog een boel ander fruit. Maar man, wat was dat duur. Dat ging ik niet doen hoor! Totdat er een challenge werd gedaan om het eens een maand te proberen. Ik dacht: waarom ook niet, een maand dat lukt wel qua geld en dan kan ik zelf zien of dat enthousiasme van iedereen wel zo “terecht” is.  

NingXia rocks

En het is TERECHT dat men zo lyrisch is over dit drankje. Het is alle geld in de wereld waard. Binnen een maand voelde ik me zeker 50% energieker - wat heel veel is als je een niet goed functionerend hart hebt ;-). Als echte 'zunige zeeuw' besloot ik om de dosis van 60 ml per dag de maand erop terug te brengen naar 30 ml per dag. Nou, dat heb ik geweten! Binnen een week merkte ik zo’n verschil, met name in mijn hoofd. Want dat vergeet ik helemaal te vertellen. Niet alleen kreeg ik veel meer energie, de wolkjes in mijn hoofd waren zo goed als verdwenen. Ik kon me weer focussen op dingen, zoals lezen, schrijven, werken. Daarnaast kon ik eindelijk weer meer dingen onthouden en hoefde ik niet meer alles op te schrijven. Want als ik dat voorheen niet deed dan kon je er donder op zeggen dat ik het vergat. Wat weer regelmatig spanningen in de relatie opleverde omdat ik er dan heilig van overtuigd was dat mijn man niet gezegd had wat hij beweerde wél verteld te hebben. Dus! Toch weer direct terug naar 60 ml per dag, en met super resultaten. De combi met de Endoflex hebben ervoor gezorgd dat ik me fysiek zeker 50% beter ging voelen. Iets wat ik eerlijk gezegd nooit meer had gedacht en verwacht. Ik had me er al bij neergelegd dat ik mijn leven op de bank moest doorbrengen. Maar de wonderen waren de wereld nog niet uit en ook hier weer: de aanhouder wint!

4 natuurlijke middelen voor betere levenskwaliteit met microvasculaire coronaire dysfunctie ( MCD )  

Geldproblemen

Misschien een groot woord, maar met een WAO salaris waar je nou ook niet echt rijk van wordt, drukte de besteding van ongeveer €72 per maand aan NingXia red zwaar op mijn balans, zoals ze dat zo mooi in het bedrijfsleven kunnen zeggen. Dus hoe ging ik dit doen, want je hebt maar zoveel, toch? Gelukkig kun je het kopen via een loyaliteitsprogramma waardoor je al snel 20% per maand terugontvangt in de vorm van punten. Daarnaast is het een stuk voordeliger wanneer je er 8 in één keer koopt (scheelt zo’n €6 per fles). Kassa! Maar wat uiteindelijk het meeste heeft geholpen is een complete mindshift met betrekking tot het hebben van te weinig geld.  

Dat kan ik niet betalen

Waarschijnlijk ook het eerste wat in jouw hoofd opkwam toen je boven de bedragen zag staan. Heel normaal hoor, daar heeft bijna iedereen last van. En ik zeg expres 'last van'. want het is iets wat ons vaak tegenhoudt om stappen vooruit te gaan in het leven. Hier kwam ik pas echt goed achter na het volgen van een coachingsopleiding. Daar werd heel diep ingegaan op hoe je de juiste dingen voor jouw leven, jouw droom kunt aantrekken. En omdat ik me fitter en sterker voelde durfde ik ook mezelf toe te staan om weer te dromen. Dromen van een leven waarin ik iets kan betekenen voor anderen, waar ik mensen die veel hebben doorstaan in hun leven mag helpen hun blijdschap en eigen droom te ontdekken. Ook leerde ik daar dat overvloed er is voor een ieder van ons. Dus ook voor mij en voor jou! Dat moest ik natuurlijk testen en dat deed ik met zeer goed resultaat. Met het maandelijkse inkomen wat ik nu ontvang - doordat ik aan de slag ben gegaan met mezelf en mijn eigen bedrijf kan ik nu meer pakketten van 8 stuks per maand kopen dan ik zou willen. En echt als ik het kan, na een verleden met seksueel misbruik, verwarrende jeugd, zwaar auto ongeluk met zwaar rugletsel en een hartinfarct die mij compleet lam sloeg, dan kun jij het ook! Echt waar. 

The sky is the limit

Ga ervoor! Kies voor jezelf en voor jouw droom, lichaam of waar je ook maar verbetering in wilt zien en besluit vandaag nog om alles om te gooien.  

Mijn resultaat met natuurlijke manieren en mijn mind

Inmiddels ben ik 80% verbeterd ten opzichte van het jaar dat ik de hartinfarct kreeg. Hoe mijn leven er nu uitziet? De afgelopen zomer werkte ik soms wel 50 uur per week, afwisselend op de bank en achter mijn bureau. Het gekke was dat ik totaal geen benul van tijd leek te hebben en alles altijd af had of kreeg zonder stress te ervaren. Geloof me, een masterclass schrijven, filmen en online studie omgeving maken kost een boel tijd. Maar ik was er heilig van overtuigd dat ik het in twee maanden kon afmaken zonder stress. Genoeg mensen verklaarden me voor gek. Maar doordat ik precies op het pad zat in de richting van mijn droom, voelde alles als in een flow. Het gaf me juist energie, en uitdagingen werden als vanzelf opgelost doordat ik openstond voor alles en iedereen om me heen. 1 september hebben we gehaald en inmiddels zijn de eerste studenten bezig om hun droomleven te creëren.

Ik ben inmiddels 5 dagen naar een conventie in Praag geweest waar ik dagen heb gezeten, relatief veel heb gelopen en nog veel meer. Aansluitend op vakantie waar ik normaal voor pampus lag, maar nu toch dingen kon ondernemen. Vergeleken met toen ik “gezond” was kan ik nog maar 50% maar voor waar ik vandaan kom na mijn hartinfarct is mijn leven met 80% verbeterd en dat is me alles waard! De 20% zit hem nog in hartritmestoornissen die met name bij activiteiten de kop opsteken. Hiervoor loop ik nog bij een hartritme specialist om te kijken of we daar permanent nog iets mee kunnen doen. Wellicht een pacemaker of ablatie of misschien wordt voor altijd duidelijk dat er medisch gezien geen oplossing voor is.

Wat de uitkomst ook is, ik geef nooit op want ik geloof oprecht dat ik met mijn mind en de bovengenoemde natuurlijke manieren mijn gezondheid terug kan brengen tot een niveau waarin ik al mijn dromen uit kan laten komen. Mijn grootste droom is een paar jaren plan. Maar in de tussentijd is één van mijn volgende doelen dat ik volgend jaar maart alleen naar LA ga om mijn Dreambuilder coaching certificaat op te halen. En ik heb er alle vertrouwen in dat ik deze doelen ga verwezenlijken.  

Welke stap richting een beter, gezonder, energieker leven zet jij vandaag?

Geloof ten alle tijden dat je alles kunt aantrekken wat je nodig hebt! Geld, geluk, liefde, gezondheid of het gevoel gezond te zijn in een ziek lijf, alles ligt binnen handbereik.

Disclaimer

Alles in dit artikel is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Ik ben geen arts en kan geen diagnoses of adviezen geven. Wil je één of meerdere dingen zelf uitproberen bespreek dit dan ten alle tijden met je behandelend arts. Daarnaast: wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken. Met natuurlijke middelen moet je soms even zoeken naar een combinatie die past bij jouw lichaam en fysieke gesteldheid. Verwacht geen wonderen, want natuurlijke middelen hebben net als reguliere medicijnen tijd nodig om hun werk te doen.  Ik help je graag op weg naar een betere uitkomst! Neem contact op via de contact pagina of een persoonlijk berichtje via Instagram.

Pin voor later

4 natuurlijke middelen voor betere levenskwaliteit met microvasculaire coronaire dysfunctie ( MCD )