Daydream Believer

Daydream believer

Voor iemand die ’s ochtends graag even nasuddert, de zojuist gedroomde droom nog even terughaalt, het liefst nog even navertelt en soms ook nog de symboliek van de droom opzoekt, ben ik eigenlijk een hele slechte dromer. Of, beter gezegd, een hele slechte dagdromer. Want als je me vraagt: wat is jouw droom? Dan heb ik geen idee.

What's your dream? Everybody comes here; this is Hollywood, land of dreams. Some dreams come true, some don't; but keep on dreamin' - this is Hollywood. Always time to dream, so keep on dreamin'. Homeless Man, Pretty Woman (1990) - Quotes - IMDB

De dakloze man die aan het eind van de kaskraker ‘Pretty Woman’ deze woorden spreekt heeft het dan wel over Hollywood, maar zijn advies is spot on voor ons allemaal: sommige dromen komen uit, andere niet, maar zorg dat je blijft dromen! Iedereen snapt ook direct waarom: misschien komt jouw droom wel uit...! En heb je geen droom, dan weet je in elk geval zeker dat ‘ie níet uitkomt!  

Droom of doelstelling?

Het voelt wel een beetje armoedig zo zonder levensdroom. En klopt het eigenlijk wel dat ik er geen een heb? Misschien heb ik er wel één maar durf ik het gewoon niet te zeggen. Herken je dat, dat je vindt dat je tevreden moet zijn met wat je wel hebt? En dat je niet meer zo ambitieus bent als je vroeger was? Misschien heb je je idealen een beetje bijgesteld, en zijn er tussen jou en je jeugddroom inmiddels 3 kinderen, een hypotheek en een ex-vrouw of -man gekomen. En toch, ergens in de verte maar wel binnenin, kriebelt nog steeds die droom.  

Been there, done that…?

Zelf heb ik heus wel wat droompjes gehad in mijn leven. Of wie weet waren dat eerder doelstellingen dan dromen. Zo leek het me als tiener geweldig om ooit eens bij een enorm leuke vent achterop, en later liefst ook zelf, motor te rijden. Trouwen met die leuke man, een mooi huis, een hcp onder de 10, een snelle auto waar het dakje vanaf kon: allemaal wensen die uiteindelijk zijn uitgekomen. Dat is toch iets om dankbaar voor te zijn? Of dat dromen waren of doelstellingen doet er op zich niet zo heel erg toe. Want we zijn in het NU. En nu heb ik niet (meer) zo’n vastomlijnd wensenlijstje. Ja, dat m’n vader weer beter wordt. Maar dat gaat niet gebeuren. Dus dan wens ik uit alle macht dat hem een lijdensweg wordt bespaard. En ook al wil ik dat echt heel, heel graag, een droom kun je het niet noemen.  

Maar toch…

Ook al ben ik een hoop ervaringen rijker en in jaren redelijk gevorderd, aan wijsheid en evenwicht kan ik nog wel wat gebruiken. Te vaak naar mijn zin bekruipt me het frustrerende gevoel dat ik niet uit het leven haal wat erin zit. En dan heb ik het niet over grootse dingen. Ik zou graag wat meer willen genieten van het nu, zonder tegen zelf opgelegde (of aangeleerde, of meegebakken) beperkingen, dogma’s en negatieve gedachten op te lopen. Dat zou voor mij een wens kunnen zijn: een stuk lichter door het leven gaan. En misschien stijg ik daardoor boven mezelf uit en krijg ik dingen voor elkaar waar ik nu, ja daar komt ie al, alleen maar van durf te dromen!  

Your Guide to Realising Your Dreams

Moet je net een vriendin hebben die het coachingsprogramma Your Guide to Realising Your Dreams heeft opgezet. Die me vraagt of je haar af en toe wilt helpen met teksten checken en redigeren, zodat ik er zo hier en daar al wat van meekrijg. Waardoor Mrs. Sceptismo toch een beetje in de ban raakt van het verhaal. Want ik sta open voor mindfulness en the Laws of Attraction, maar mijn eerste reactie is meestal: eerst zien, dan geloven. Alleen, als je het wilt zien, zul je er dus eerst aan moeten geloven! Een belangrijke ‘over de drempel trekker’ was de combi met Young Living essentiële oliën. Ik gebruik die nu een klein jaar (voornamelijk in de diffuser, maar ook rechtstreeks op de huid en hier en daar in diy huidverzorging) en ik ben seriously hooked. Ik ben ervan overtuigd dat die oliën heilzaam zijn en zowel fysieke als spirituele ondersteuning geven.  

Vision Workshop

Dus uiteindelijk vond ik dat ik maar eens uit m’n comfortzone moet stappen en beginnen met het volgen van de Vision Workshop Your Guide to Realising Your Dreams. Die overigens online en gratis is, en wees eerlijk: wat is nou een uurtje? Ik was aangenaam verrast door de interessante vragen die voorbij kwamen. Hoe krijg je de resultaten die je graag wilt? Wat zou je graag willen in het leven? Allemaal leidend naar een blauwdruk van je droom. Ook veel eyeopeners, vond ik: bijvoorbeeld dat je al aan het begin het ‘hoe’ moet loslaten, wil je je droom waarmaken, en bereid moet zijn beslissingen te nemen zonder te weten wat de uitkomst is. Kortom, veel punten die erg uitnodigden om verder uit te diepen. En de workshop gaf me het gevoel dat ik de Masterclass gegarandeerd succesvol zou afronden: de tijdsbesteding valt goed in te passen, en het lijkt een kwestie van gewoon doen. Mariska en Marjolein geven je de tools en ondersteuning, maar je mag het allemaal zelf uitvoeren en bedenken, in een tijdspanne die je ook al zelf mag bepalen. Je snapt het al: ik ben over de streep. Ik ga meedoen met de Masterclass Your Guide to Realising Your Dreams. En ik beloof hierbij plechtig dat ik mijn ervaringen met jullie ga delen. Veel liefs van een Daydream Believer in spé! (En dan nu even lekker hard meezingen met de Monkees: Daydream Believer) 

Lieve groet, Miranda

Pin voor later

Geloof dat je een droom hebt in je leven ongeacht de omstandigheden