Gezichtsmoisturizer - #DetoxJeGezicht

Gezichtsmoisturizer detox je gezicht

We zijn beland bij de favoriet van mijn gezichtsverzorging routine gemaakt met natuurlijke ingrediënten -  de moisturizer. Val je voor het eerst binnen lees dan eerst: Gezichtsreiniging - #DetoxJeGezicht Gezichtstoner - #DetoxJeGezicht Na de Honingreiniging en appelcider azijn toner – die weer balans terug brengt in je huid – is het nu tijd om al die goodies in de huid in te sluiten.  Ook willen we zolang mogelijk vocht vasthouden in de huid zodat we irritatie en gevoeligheid kunnen weren. Mijn voorkeur gaat uit naar een plantaardige olie als moisturizer omdat het alles kan insluiten zonder de huid af te sluiten; dat vind ik een belangrijke eigenschap in al mijn verzorgingsproducten.  

Waarom is dit mijn favoriet?

Heel simpel, hier wordt verzorging pure verwennerij en ik hou ervan mezelf te verwennen – iemand moet het doen toch ?. Ook kun je met deze moisturizer eindeloos variëren, wat toevallig een hobby van mij is ;-) . Dus daarom is moisturizer mijn favoriet in deze routine. In #DetoxJeGezicht 1 schreef ik dat de recepten in deze routine gemaakt worden met pure ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Dat is niet gelogen, maar in mijn eigen recept wijk ik hier wel van af. Om jou geen excuus te geven het niet te proberen, geef ik natuurlijk een alternatief, verkrijgbaar in iedere supermarkt.  

Mijn moisturizer recept

Nu wordt het even tricky want het recept is super simpel maar de inhoud moet bij voorkeur in een flesje met een druppelaar of een fles(je) met dop waar olie druppelsgewijs eruit kan komen. Het makkelijkst is je olie bij Holland & Barrett te kopen en de essentiële olie (EO) daar direct in te druppelen, dan kun je maanden vooruit :-) of recycle een oud flesje.  

Verwen je gezicht met een moisturizer van puur natuurlijke ingrediënten | natuurlijke verzorging | gezichtverzorging

Met dat uit de weg, dan nu mijn recept! Arganolie met lavendel en wierook (frankincense) EO. Vijf druppels EO op iedere 5 ml. Je kunt de olie vervangen met jouw favoriete olie of kokosolie (die verkrijgbaar is in de supermarkt). Wanneer je kokosolie wilt gebruiken moet je het wel op een warme plek bewaren. Anders wordt de olie harder waardoor je het niet meer kan druppelen. Of bewaar het in een potje en schep er iedere keer een klein beetje uit. Let wel op want van kokosolie heb je heel weinig nodig!  

 

100% puur natuurlijke etherische oliën kun je met mij mee bestellen, stuur een berichtje met je wensen voor een offerte.

 

De complete routine

Eerst was je je gezicht met de honing waarna je de toner sprayt of met wattenschijfje opbrengt. Breng de olie aan op een nog licht vochtige huid dat smeert het makkelijkst! Druppel drie á vier druppels op een licht vochtige hand, wrijf je handen tegen elkaar. Bedek je gezicht met je handen en verdeel zachtjes de olie over je huid. Verwen jezelf tegelijk met een zachte gezichtsmassage en geniet even van je me time :-) . Na deze routine voel ik me altijd ontspannen en mijn gezicht heeft een subtiele glans. Mijn gezicht voelt gehydrateerd, soepel en heel zacht aan, wat wil een mens nog meer. Het mooie van deze routine is dat er heel veel combinaties mogelijk zijn dus er is altijd een combinatie te vinden waar jouw gezicht heel happy van wordt. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik een overzicht​ per huidtype van oliën en EO’s gemaakt. Gebruik dit overzicht om de juiste combinatie voor jouw huid te vinden.

Mijn advies, begin met kleine hoeveelheden totdat je de juiste mix hebt gevonden!  

Laatste tips

En? Ga je de routine een keer uitproberen? Dan geef ik je één tip, probeer deze routine minimaal twee weken (liefst langer) om resultaat te kunnen zien. Deze serie heet namelijk niet voor niets #DetoxJeGezicht, het kan dus voorkomen dat je eerst een meer onrustige huid krijgt. Dit komt omdat je huid moet detoxen van alle andere crèmetjes en dergelijke. Zelf kreeg ik één puistje maar daar bleef het bij, maar anderen kregen een week - heel soms langer - wat meer last van oneffenheden, droge plekjes en/of puistjes. Als dit bij jou gebeurt, zet dan alsjeblieft door want dit betekent dat het werkt! Je huid probeert weer in balans te komen. Wanneer je doorzet word je zeker beloond met een zachte en verzorgde huid en waarschijnlijk de nodige complimentjes. Besluit je om deze routine te proberen, deel het dan met je vriendinnen of vrienden – want mannen kunnen deze routine ook gebruiken - en start er samen mee. Zo kun je vergelijken en ervaringen delen, vergeet geen foto’s te maken en te delen op sociale media. Gebruik #DetoxJeGezicht en tag mij met @bespoke_by_you op Instagram en @bespokebyyou op Facebook. Tweet je liever, tag dan @bespokebyyou ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Om het nog makkelijker te maken heb ik een handige #DetoxJeGezicht cheatsheet gemaakt. Op een A-4tje staan de stappen, huidtypes en combinaties vermeld. Print dit uit en varieer zo veel als je wilt :-)  Meld je hieronder aan via het formulier en ontvang het direct in je mail.

Deel 1: Gezichtsreiniging – #DetoxJeGezicht
Deel 2: Gezichtstoner – #DetoxJeGezicht 
Deel 3: Gezichtsmoisturizer – #DetoxJeGezicht

Pin voor later

Verwen je gezicht met een moisturizer van puur natuurlijke ingrediënten | natuurlijke verzorging | gezichtverzorging  

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.