Gebruik jij al bewuste taal en gedachten voor een beter leven?

Hoe vaak denk of zeg jij 'ik weet het niet' of 'dat kan ik niet' op een dag? Vaker dan je wellicht denkt. Wist je dat deze zinnetjes juist situaties creëren die vervolgens bevestigen dat je het niet weet of dat je dat niet kunt? Ik ga je uitleggen wat ik bedoel, waarna je direct zelf aan de slag kunt met invloed uitoefenen op wat er naar je toekomt.

 

Alles is energie!

Wist je dat alles bestaat uit energie? Ja, echt alles. Jij, ik, je gedachten, de stoel waarop je zit, de sterren die je in de nacht ziet... alles. En iedere energie straalt zijn eigen frequentie uit; de gedachte die je hebt of de woorden die je gebruikt hebben een eigen frequentie. Snap je al waar ik heen wil?

Eén van de wetten van het leven is de wet van aantrekkingskracht. In de basis zegt deze wet dat wat je uitzendt aan energie, in dezelfde frequentie weer naar je terugkomt. Het is aan jou welke frequentie je het universum instuurt en wat je dus kunt terug verwachten van het universum.

 

Ik weet het niet

Volgens dit concept krijg je, als je regelmatig denkt of zegt 'ik weet het niet', situaties met dezelfde frequentie op je pad. Wat weer betekent dat je continu bevestigd wordt in de gedachte 'ik weet het niet'. Je creëert dus je eigen vicieuze cirkel.

 

Ik kan het niet

Of je nou denkt: 'ik kan het', of: 'ik kan het niet', je hebt altijd gelijk ~ Henry Ford
Ik vermoed dat 'ik kan het niet' de meest herhaalde zin in het universum is. Want o, wat zeggen we snel 'dat kan ik niet'. En niet alleen omdat we het echt niet kunnen, we zeggen het ook als we geen zin hebben om iets te doen wat ons gevraagd wordt. We gebruiken het als excuus. Nadeel daarbij is dat je geleidelijk aan gaat geloven dat je het echt niet kunt. Hierdoor kies je er steeds vaker voor om het niet eens te proberen waardoor je opnieuw een vicieuze cirkel creëert.

Jack Canfield, een bekende Amerikaanse auteur, heeft een keer geëxperimenteerd met zijn publiek tijdens één van zijn lezingen. Hij vroeg een aantal toeschouwers om op te staan en hun armen naar beide zijden uit te strekken. Hij gaf ze de instructie om te denken: 'ik kan het' of 'ik kan het niet'. Hierna liep hij langs het publiek en deed z'n best om hun armen naar beneden te duwen. Bij de mensen die dachten 'ik kan het', bleef de arm waar hij was. Solide en uitgestrekt. Maar bij de mensen die dachten 'ik kan het niet', duwde hij de arm zonder veel weerstand naar beneden.

Ongelooflijk toch hoeveel kracht die woorden wel of niet kunnen bezitten. Dus welke kies jij liever? Dat je je standvastig voelt of dat je bij het minste of geringste omvalt?

 

Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel?

Door je eerst bewust te worden van hoe vaak je de zinnetjes zegt en wanneer je ze zegt. Zodra je je namelijk bewust bent, kun je even op de pauze knop drukken voordat je je zin afmaakt en het vervangen voor iets dat wel op de juiste frequentie vibreert.

 

Kies daarna voor bewust taalgebruik en gedachten

Dat gaat bijvoorbeeld zo.

Je betrapt jezelf erop dat je 'ik weet het niet' wilt zeggen. Haal diep adem en zeg daarvoor in de plaats: 'daar heb ik nu geen antwoord op, ik ga het voor je vragen'. Of: 'ik ga het voor je uitzoeken'.

Wanneer je jezelf betrapt op: 'ik kan vandaag niet naar de sportschool want ik heb het te druk', gebruik dan daarvoor in de plaats: 'mijn focus ligt op mijn werk vandaag', of: 'ik leg mijn sportkleding klaar zodat ik morgenochtend gelijk kan gaan fitnessen'.

Of in plaats van: 'dat kan ik nu niet betalen', zeg je 'dat is geen financiële prioriteit voor mij op dit moment'.

Je woorden zijn ongelooflijk krachtig. Dus laat je taalgebruik een reflectie zijn van wat je wilt aantrekken.

 

Vision workshop

Bewust taalgebruik en gedachten werken nog krachtiger wanneer ze in lijn zijn met jouw doelen en droom. Heb je geen idee wat jouw droom eigenlijk is, dan helpen wij je graag op weg, want we gunnen je dat je alles krijgt wat je wenst in je leven.

Speciaal voor jou hebben we daarom een gratis vision workshop ontwikkeld waarin we samen aan de slag gaan.

Aan het eind van de vision workshop ga je weg met: - drie van de twaalf stappen die je kunt gebruiken om je droomleven te creëren - kennis van wat je als eerste wilt veranderen - duidelijkheid over je pijnpunt en je diepste wens - een blauwdruk van je droom - een besluit over wat je wilt in je leven - een aanpak om je angsten te omarmen Wanneer je dat allemaal combineert met wat je vandaag geleerd hebt ben je al aardig op weg om je droom te realiseren.

Vul je gegevens hieronder in het formulier in en ontvang direct de replay van de Vision workshop in je inbox. Want wees eens eerlijk, leef je jouw leven of leeft het leven jou?

De Vision workshop duurt ongeveer een uur.

Terwijl je wacht op de bevestigingsmail kun je 'in 5 stappen ontvang je meer overvloed in je leven' lezen. Of je bekijkt mijn video 'Meer geluk in je leven? Stop met deze 10 dingen'.

Are you ready to build your dream?

[et_bloom_inline optin_id=optin_6]

 

Pin voor later

Trek goede dingen aan in je leven door bewust taalgebruik en bewuste gedachten.