Waarom worden jouw dromen nooit werkelijkheid?

Ik weet het antwoord. Maar beter nog, ik weet ook hoe je je dromen wél kunt verwezenlijken. Ja, nu wordt het interessant! Benieuwd? Lees dan vooral even verder!

Elke poging tot het verwezenlijken van je dromen wordt al bij voorbaat de nek omgedraaid door de beperkende gedachten waar je tegen aan loopt. En zolang je die beperkende gedachten toelaat, komen je dromen nooit uit...

 

Wat zijn beperkende gedachten?

Het leukste is denk ik om je dit zelf te laten ervaren. Daarom beginnen we met een hele korte visualisatie. Ga even rustig zitten, sluit je ogen - ik beloof dat het maar kort is ;-) - en spreek één van onderstaande zinnen hardop uit:
  • Ik ben gezond en fit in een mooi strak lijf
  • Ik verdien €10.000 euro per maand
  • Ik reis de hele wereld over
Of verzin zelf een zin met daarin een doel wat je eigenlijk als onbereikbaar beschouwt.

 

Wat gebeurt er als je die zin hardop zegt? En wees heel eerlijk naar jezelf! Voel je weerstand? Word je misselijk of duizelig? Hoor je dat overbekende negatieve stemmetje in je hoofd? Wat het ook is, neem het bewust waar en schrijf het voor de gein eens op.

Een voorbeeld. Toen ik tijdens mijn eigen visualisatieoefening zei: 'Mijn eigen business is een succes', gingen er allerlei alarmbellen af in mijn hoofd. Het voor mij bekende stemmetje begon volop te tetteren:
  • waarom denk je dat jij dat verdient
  • dat kun jij helemaal niet, een succes maken van je bedrijf
  • je mist de skills
  • wat nou als het niet gelijk lukt
  • daar heb je toch helemaal niet voor geleerd
  • je gezondheid laat dat niet toe
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik had heel wat beperkende gedachten.

Ik daag je uit om een week lang elke keer dat je in een bepaalde situatie zegt of denkt: 'dat kan ik niet', 'dat weet ik niet', 'daar moet je mij niet voor hebben', 'ik ben niet slim/goed/sterk genoeg', het volgende doet: A. je je ervan bewust bent dat je dat zegt of denkt (en dus negatief reageert), en B. even stilstaat bij wat voor gevoel of gedachten er bij je boven komen. Ik denk dat je schrikt van de hoeveelheid beperkende gedachten!

 

Maar waarom komen daardoor mijn dromen niet uit?

Waarom worden jouw dromen nooit werkelijkheid? | Mindfullnes | Dreambuilding | Law of attraction Foto door Austin Chan op Unsplash

 

Dat heeft allemaal met frequentie te maken. Ja, alles op deze wereld bezit een frequentie. Jij, ik, de stoel waarop je zit, je organen, je gedachten, echt alles! Wanneer je negatieve dingen denkt, voelt, ervaart of uitspreekt hangt daar een bepaalde frequentie aan vast. Deze stuur je het universum in en het universum, zo gul als het is, beloont jou met een cadeau van dezelfde frequentie. Snap je? Dus, denk je positief, dan geeft het universum jou van die frequentie situaties, dingen of andere zaken terug.

Ik kan het je zelfs nog sterker vertellen. Wist je dat je brein helemaal niet weet of iets nu, op dit moment, gebeurt? Je kunt dus, ook al is het niet zo, toch zeggen: 'ik ben gezond en fit in een slank lichaam', waarmee je de bijpassende frequentie het universum instuurt. Het universum regelt dan een gift die met deze frequentie te maken heeft. Je kunt ervan uitgaan dat het universum dezelfde frequentie of zelfs hoger op jouw pad stuurt om jou te helpen je wel zo te gaan voelen. Ik denk dat daar de Amerikaanse oneliner ‘fake it 'till you make it’ vandaan komt ;-). Beetje kort door de bocht, maar je snapt mijn punt toch?

Wanneer je dus veelal negatieve, lage frequentie gedachten het universum in schiet, blijf je dus situaties, omstandigheden en gevoelens ervaren die je naar beneden halen. Maar om dromen werkelijkheid te laten worden, moedig ik je aan om te kiezen voor positieve daden en gedachten. Om problemen te zien als uitdagingen en falen als feedback. Want alleen dan ga je vooruit. Richting je droom, en niet er vandaan ;-)

 

Steuntje in de rug

Wat mij geholpen heeft zijn mijn ochtendrituelen. Deze leggen de focus op positiviteit. Zo helpt het dankbaarheidsdagboek me iedere dag in te zien hoeveel mooie dingen er in het leven zijn. Want zodra ik me daar meer bewust van werd, werd het voor mij ook makkelijker om taken en uitdagingen positiever te benaderen. De routine geeft me net dat steuntje in de rug wat ik nodig heb om het te faken en uiteindelijk te maken.

Maak het jezelf makkelijk en download mijn gids ‘7 ochtend rituelen voor succes’. Schrijf op welke beperkende gedachten je tegenkomt deze week. En check na een week bij jezelf hoe je je voelt.

Ik beloof je: als je dit dagelijks toepast, ervaar je echt verschil. Zelfs al na een week,

 

 

[et_bloom_locked optin_id=optin_3]

 

Dus, welk cadeau kies jij deze week?

 

Pin voor later

Waarom worden jouw dromen nooit werkelijkheid? | Mindfullnes | Dreambuilding | Law of attraction | Limited thoughts | Beperkende gedachten

 

Featured foto: door Kinga Cichewicz op Unsplash