Durf jij groot te dromen?

Meer zelfvertrouwen, meer geloven in mezelf en wat ik allemaal kan. Eindelijk me vrij voelen om mijn dromen op papier te zetten zonder te blokkeren. Wellicht vraag je je nu af waar dit heen gaat? Goed, dat was ook de bedoeling!

De andere kant van essentiële olie

In bijna ieder blog op Bespoke by you kom je ze wel tegen: essentiële oliën. Maar wist je dat je essentiële oliën ook kunt inzetten om je gelukkiger, vrijer, blijer, zonniger, mentaal sterker te voelen – dit is maar een greep uit wat ze voor je kunnen betekenen. Sinds het gebruik van 100% pure essentiële oliën zijn me een aantal dingen opgevallen, die ik vandaag graag met je deel!

Vanaf het moment dat mijn eerste twaalf oliën arriveerde staat mijn diffuser dag en nacht te blazen. Iedere dag gebruik ik weer een andere mix, wat ik laat afhangen van mijn gemoedsrust. Vaak ga ik voor mijn voorraad staan en pak ik op gevoel een paar flesjes die ik dan in de diffuser druppel. Zo valt het me op dat als ik me een beetje down voel, ik vaak naar de citrus soorten grijp. Met als grote favoriet Orange, dit is zo’n heerlijk opgewekte geur. In z’n eentje vaak al voldoende om me uit mineur te halen. Heb ik extra power nodig, dan combineer ik Orange graag met StressAway waar onder andere lavendel, cederhout en vanille extract inzit.

 

Heb jij moeite met groots dromen, probeer dan eens deze blend. Smeer hem op je polsen of gebruik het in de diffuser. Het resultaat zal je verbluffen! | Essential oils | Emotional support Pin voor later

 

Bijzondere ervaring

Ik spring even op een andere tak, want dit moet ik echt met je delen. Straks krijg je nog een paar andere fijne diffuser tips ;-). Toen ik distributeur werd bij Young Living werd mij gevraagd waarom ik dit wilde doen, wat is mijn uiteindelijke doel hiermee? En heel eerlijk, daar kon ik niet echt antwoord opgeven. Het enige wat bij me op kwam was financiële onafhankelijkheid, maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. Wanneer je je waarom op papier zet is het juist de bedoeling dat je alle grenzen laat varen en gewoon alles opschrijft wat in je hoofd opkomt. Ongeacht of het haalbaar is of niet – dat doet er niet toe! Je hoeft alleen  je grootste en kleinste dromen maar op te schrijven. Makkie toch? Ik ging keer op keer weer zitten aan mijn tafel met papier en pen, maar er kwam helemaal niets. Echt helemaal niets, een groot zwart gat en een heel ongelukkig gevoel.

Ik legde het naast me neer met de intentie om er later op terug te komen. Wat ik ook een aantal keren heb gedaan, helaas met hetzelfde resultaat. Natuurlijk ging me dit vreselijk irriteren en frustreren en ik ging echt bij mezelf te rade. Wat is er aan de hand, je hebt toch ook dromen? Waarom kun je ze dan niet opschrijven, muts! En zo ging het maar door. Ook moet ik al meer dan een jaar mijn doelgroep voor mijn blog bepalen, wat ook gewoon niet wil lukken en ik dus eigenlijk al had opgegeven. Ik constateerde dat ik blijkbaar wat blokkades had die uit de weg geruimd moesten worden. En ja, dit ging ik niet alleen fixen dus ik heb hulp ingeschakeld.

Hulp uit een flesje

Therapie heb ik jaren gehad en ik had er voor kunnen kiezen om nu weer een paar afspraken te maken. Maar ik gooide het over een andere boeg. Ik had gehoord dat je oliën juist ook voor dit doel kunt inzetten. Dus op zoek naar de olie die hiervoor was gecreëerd. En ja hoor die bestond, en heet Envision – it’s all in the name ;-). Helaas, alleen beschikbaar in de Verenigde Staten maar dat probleem was zo opgelost. Er is namelijk altijd wel een collega die een bestelling in Amerika doet.

En dan is de hulp er en kan ik eindelijk aan de slag! Oh boy, oh boy dat heb ik geweten. Wat er gebeurde? Met 2 druppels Envision en Orange in de diffuser ben ik aan tafel gaan zitten met pen en papier. Voordat ik het wist had ik acht A4-tjes vol geschreven met mijn dromen, groot en klein, voor mijn leven en wat ik wil bereiken met mijn Young Living business. Het was net of iemand mijn pen overnam en bleef schrijven. Er kwam een stroom van gevoelens los waarvan één duidelijk herkenbaar voor mij. Namelijk het me niet waard vinden om zulke grote dromen te hebben. 'Denk jij dat je dat verdient? Wie ben jij nou?' En nog een boel van dit soort kreten vlogen me om de oren. Maar heel wonderlijk verdwenen ze ook meteen weer uit mijn hoofd. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat mijn blokkades me werden duidelijk gemaakt. Maar dat ik ze gelijk mocht loslaten.

Bevrijding

Wauw, wat voel ik me (nog steeds) bevrijd! Iedere keer als ik iets doe waarbij ik me dingen voor moet stellen of bijvoorbeeld doelen wil bepalen, maar ook bedenken welke doelgroep ik wil bereiken. Dan doe ik Envision in de diffuser en ga aan de slag. Tot op heden blijft mijn pen het werk als vanzelf doen. Mijn analytische hoofd wil dan begrijpen wat er gebeurt, want dit kan natuurlijk helemaal niet! Ik beeld het me allemaal in, toch? Dat kan niet anders. Maar ik leer steeds meer dat je niet altijd alles rationeel kunt verklaren. Soms moet je het maar gewoon over je heen laten komen. Wat ik dus ook besloten heb te doen. Dus waarom dit werkt, geen idee! Maar het werkt voor mij :-) .

 

Vier heerlijke diffuser blends voor rust, focus, kalmte en sfeer

 

Diffuser recepten

Zoals beloofd hier nog een paar fijne diffuser recepten. De meeste zijn met oliën die in mijn starterset zaten. Maar inmiddels is mijn voorraad al aardig gegroeid. Ach ik was ooit verslaafd aan sigaretten roken. Nu heb ik dat verruild voor pure oliën die mij verlichting brengen op een heleboel manieren. Beste verslaving ooit, kan ik je vertellen ;-)

Gebruik jij essentiële oliën al voor emotionele en spirituele doeleinden?

Ik deelde in mijn besloten Facebookgroep onlangs een aantal posts over emoties en oliën en hoe je ze het beste kunt toepassen. Geïnteresseerd? Klik hier om toegang te krijgen. Vul bij vraag 1 emoties in en vergeet de rest van de vragen niet te beantwoorden. Zonder antwoorden kan ik je namelijk geen toegang verlenen.

 

[et_bloom_inline optin_id=optin_7]