Fruit infused water oftewel smaakjeswater

Bij Bespoke by you drinken we best veel water. Niet om te detoxen of afvallen (op zich een prettige bijkomstigheid), maar omdat het gewoon goed is om genoeg te drinken, liefst zonder de suiker en andere shizzle die in frisdrank of bewerkte sapjes zit. Alleen: water is zo saai! Een schijfje citroen, komkommer of een blaadje munt tegen de flauwigheid is snel in de waterkan gemikt natuurlijk, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden om je watertje op te pimpen naar vitamine water. Fruit infused water heet het dan ineens. Er zijn ook speciale fruit infused drinkflessen voor te koop, met een speciale houder plus filter voor je favoriete fruit. Of een heel handige drankendispenser, heb je gelijk genoeg voor de hele dag.

Fruit infused water geeft lekkere bite

Zo’n drinkfles of drankendispenser had ik niet. Wel een weckpot. En omdat het bijna zomer is, ik vol goede voornemens zat (Gezonder eten! Minder koffie, meer water!) en de sinaasappels in de bonus waren, begon ik met citroen, limoen en sinaasappel. Even goed de schil wassen met azijn of bakingsoda, in partjes snijden, water erbij, paar uurtjes in de koelkast en klaar. Op zich geen overwhelming smaaksensatie, maar wel een lekkere, zurige bite. Ik drink het niet op de nuchtere maag (kramp!) maar misschien zijn er diehards die dat wel aan kunnen, zo’n overkill aan citrusvruchten in de ochtend.

We gaan zeker meer proberen. Hieronder wat combinaties die we hebben gevonden. Heb je dorst of ben je gulzig van aard dan kun je het direct drinken maar wil je een intensere smaak, zet het een paar uurtjes in de koeling zodat de fruitsmaakjes er goed intrekken. De hoeveelheid water en fruit kun je naar eigen smaak variëren. En probeer ook eens bruisend water in plaats van plat.

Infused water met sinaasappel en kiwi

* water * ijsblokjes * 1 sinaasappel, in partjes * 2 kiwis, geschild en in schijfjes

Lavendel met citroen

* 1 cup water * 1 cup citroensap * 2 druppels lavendel essentiële olie (met snufje zout)/ 1 eetlepel gedroogde lavendel of 10 verse lavendeltakjes * 3 cups bruisend water * 1 druppel paarse kleurstof voor voeding (optioneel)

 

[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Bron: ohsodelicioso.com

Framboos en munt

* water * ijsblokjes * 1 cup frambozen * Handje muntblaadjes

Bosbessen en limoen

* water * ijsblokjes * 1 cup bosbessen * 1,5 limoen in partjes

Aardbei en basilicum

* water * ijsblokjes * 1 cup aardbeien, in partjes * handje basilicum

 

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Bron: ciaoflorentina.com

Citroen en komkommer

* water * ijsblokjes * 1 citroen, in schijfjes* * 10 dunne schijfjes komkommer

Heb je suggesties of verzoekjes voor andere recepten of een recept dat we echt moeten proberen, laat het ons dan hieronder of via social media weten.

* Geen citroen in huis! Maar wel citroen etherische olie? Vervang deze dan met een paar druppeltjes - proef even hoeveel jij lekker vind. Doe er een snufje zout bij, zodat de olie beter mengt met het water.

Heerlijk met barbecueën

Krijg je mensen voor de barbecue, presenteer dan een paar tapkannen met diverse smaakwatertjes. We weten zeker dat dit in de smaak zal vallen. Letterlijk en figuurlijk ;-)

Watertaps met fruit infused water

Daarnaast kun je ook met essentiële oliën je marinades voor je vlees en vis op de barbecue maken, heerlijke dipsausjes, dressings voor je zomerse salades en als je dan toch bezig bent kun je er ook nog nare beestjes mee weghouden. De multi inzetbaarheid van essentiële oliën blijft mij nog steeds verbazen. Daarom deel ik graag wat ik weer geleerd heb met jou in mijn FB besloten groep The droplets.

De aankomende twee weken staan in het teken van essentiële oliën in de tuin, tijdens het barbecueën en voor vaderdag. Meld je snel aan en mis niks! Vergeet niet de vragen te beantwoorden, anders kan ik je helaas geen toegang verlenen. Klik hier om je vandaag nog aan te melden.

 

Maak van je saaie water, fruit infused water. Vol van smaak en daardoor makkelijk te drinken. | gezond water | Smaakwater | Gezond leven Pin voor later!