Waarom ik werk met Young Living essentiële olie

Al regelmatig heb ik geschreven dat ik met verschillende merken essentiële oliën werk. Dit kun je ook wel terugzien op de foto’s ;-) . Maar dat is over, want vanaf nu koop ik alleen nog Young Living oliën. Het was een hele reis over het internet, praten met mensen en natuurlijk zelf testen om tot deze keuze te komen en ik ga je er alles over vertellen.

Mijn criteria

Dat is een aardig lijstje omdat ik nogal kritisch ben wat de essentiële oliën betreft. 'Waarom?' hoor ik je denken, 'je gebruikt het toch alleen in producten die je zelf maakt. Dat luistert toch niet zo nauw?' Dat heb ik ook heel lang gedacht maar na jaren lezen en mezelf informeren ben ik tot de conclusie gekomen dat het zeker wel uitmaakt. Wat mij het meeste intrigeerde is dat je de oliën ook oraal kunt gebruiken en dat sommige mensen er zelfs bij zweren. Nou, ik haal het niet in mijn hoofd om dat met mijn huidige oliën te doen. Want ik heb werkelijk geen idee hoe puur die oliën zijn. Als ik afga op de prijs, niet echt puur ;-) . Maar mijn nieuwsgierigheid is aangewakkerd dus nu moeten mijn oliën aan een bepaalde standaard voldoen, zodat ik echt alles kan uitproberen, dus ook oraal.
  • minimaal therapeutische graad (dan is het veilig om oraal in te nemen)
  • werkzame stoffen moeten voldoende aanwezig zijn om soelaas te bieden
  • 100 % biologische ingrediënten
  • betaalbaar
  • look and feel van het bedrijf, hoe presenteren ze zich, kun je makkelijk informatie vinden etc.
 

De supplementen lijn van Young Living

Mijn zoektocht

Zoals ik al eerder schreef ben ik hier al jaren mee bezig. Dit jaar werd de behoefte om voor een vaste olie leverancier te kiezen groter omdat ik me eigenlijk ergerde aan de diversiteit van oliën op mijn foto’s voor dit blog. Naar jou als lezer geef ik hier geen duidelijk signaal af. Nu was dat ook logisch want voor mij was het ook alles behalve duidelijk.

Door mijn speurtochten op internet had ik ook al regelmatig gehoord van Young Living en Doterra etherische oliën en ik had ook gezien dat deze niet bij de goedkopere merken hoorden. Hierdoor had ik ze steevast links laten liggen. Maar doordat Chi (bekend merk in Nederland) qua prijs erg in de buurt van deze jongens komt wilde ik er toch meer over weten.

Het dilemma of toch niet?

Zo op het eerste gezicht lijken de twee behoorlijk op elkaar. Met als één groot verschil! Doterra bestaat nog geen tien jaar en Young Living doet dit al meer dan twintig jaar. Dat is een hoop verschil in ervaring wat mij betreft. Natuurlijk zijn er nog andere verschillen maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo heel diep ingedoken. Waarom niet?

Wat ik las en hoorde via Doterra fans was dat Young Living een slechte coöperatie was, dingen nadeden van Doterra en nog veel meer narigheid. Maar wat ik niet snap is hoe dit dan precies werkt. Want Young Living bestaat al veel langer en Doterra is opgericht door ex-werknemers van Young Living, dus wie doet nu wie na. Maar genoeg daarover, alhoewel het voor mij wel hielp te kiezen voor Young Living want ik kies in dit geval liever voor de jarenlange ervaring en de grote hoeveelheid aan single en blends etherische oliën (de grootste collectie in de wereld!).

Prijs is toch een dingetje

Natuurlijk ben ik als niet werkende me heel bewust van de prijs van etherische oliën. Daarom heb ik ook jarenlang gekozen voor de goedkopere merken, zonder stil te staan bij de kwaliteit hiervan. Geld heb ik nog steeds niet veel maar in mijn persoonlijke missie om alle onuitspreekbare ingrediënten uit mijn huis te vervangen voor de natuurlijke varianten, kom ik er steeds meer achter dat goedkoop ook vaak duurkoop betekent.

 

De aria diffuser een aanwinst voor je huis en gezondheid.

 

Dus mijn uiteindelijke keuze kwam terecht tussen Chi en Young Living. Waarom deze twee? Inmiddels is mij duidelijk geworden dat de prijs heel veel zegt over de puurheid van een etherische olie. Alle merken die ik in mijn bezit heb voldoen hier zeker niet aan. Dus daarom ga ik er al vanuit dat deze niet 100% puur zijn. Dit kan betekenen dat ze zijn aangelengd met dragende olie, dat er gebruik is gemaakt van een tiental persingen uit één batch wat dan ook weer wordt aangelengd. Of dat er in het slechtste geval synthetische alternatieven zijn gebruikt. Al met al zeker niet de puurheid die nodig is wanneer je een etherische olie ook oraal wilt gebruiken. Conclusie is dus dat alleen de duurdere merken in aanmerking komen.

Waarom uiteindelijk Young Living?

Ja, dit komt door Instagram. Nou ja niet door, maar via Insta. Daar kwam ik in contact met Daniëlle Slingerland. Zij kwam bij mij thuis met een hele grote tas vol met allerlei verschillende oliën. Het was alsof ik in het Walhalla terecht was gekomen. Natuurlijk begon ik gelijk druk te ruiken aan alles. Toen ik bij het flesje Lavender kwam was ik eigenlijk teleurgesteld, want dat rook helemaal niet zo sterk als ik gewend was. Deze teleurstelling duurde niet lang, want langzaam realiseerde ik mij dat de lavendelolie die ik had dus niet zo puur was als ik dacht. Nu snapte ik ook ineens waarom mijn eigengemaakte lavendelextract niet zo’n lavendelgeur had. De vergelijking was gewoon helemaal niet juist: ik vergeleek mijn extract met een synthetische geur uit een flesje, daar kan mijn extract nooit van winnen. Maar de Young Living Lavender komt zeker in de buurt. Hiermee was ik om. Zeker na nog een aantal vergeleken te hebben bleek dat de natuurlijke versies zoveel beter en natuurlijker ruiken.

Integriteit en toch niet zo duur

Nog een laatste maar voor mij heel belangrijke reden om voor Young Living te kiezen is hun integriteit. Je koopt 100% gegarandeerde pure kwaliteit. Alleen gemaakt uit de eerste persing en niet zoals vele andere merken uit meerdere persingen. Gegarandeerd 100% biologisch en pesticiden vrij! De single oliën zijn nooit aangelengd met andere olie zelfs niet als de oogst tegen valt. Dan is het gewoon niet te verkrijgen en moet je wachten tot de volgende oogst. Dat is integriteit en voor mij de garantie dat ik het beste van het beste krijg. Ook heel belangrijk is dat je vaak maar 1 druppel nodig hebt per keer. Als je dus 300-350 druppels uit een 15 ml flesje haalt, de prijs per druppel ontzettend meevalt. Wil je weten waar je de oliën voor kunt gebruiken, zoek dan eens op Pinterest. Daar is ontzettend veel informatie over de eigenschappen van de oliën terug te vinden. Of type het in op google. Natuurlijk kun je ook op je gemak mijn essentiële olie pagina bekijken of de site van Young Living zelf.

Meer weten!

[et_bloom_inline optin_id=optin_7]

 

Pin voor later

Waarom ik werk met Young Living en niet een andere essentiële olie leverancier | etherische oliën