Na 42 jaar aan de make-up?

Omdat ik wel moet ;-)! Hahaha je zult nu vast wel denken: hoezo moeten? Nou, heel simpel eigenlijk. Wanneer je een dagje ouder wordt en net als ik veel lacht, krijg je in ieder geval lachrimpels. Daarnaast krijg je allerlei andere kleine dingetjes die je af en toe wilt verdoezelen. Zeker als je gezellig uit gaat, je hebt je mooiste kleding aan, maar je gezicht loopt niet helemaal in de pas mee.

 

Kan me niks schelen

Lange tijd kon het me niets schelen hoe ik eruit zag. Ik heb een goed gezicht met een goede vorm. Waarom zou ik daar een plakkaat over smeren waardoor mijn huid niet kan ademen. Komen we gelijk bij de reden waarom ik zelden make-up gebruik. In mijn tienerjaren heb ik net als ieder ander meisje geëxperimenteerd met make-up. Al moet ik zeggen dat ik er zeker niet zoveel tijd aan besteedde als andere vriendinnetjes. Desalniettemin wilde ik ook mascara op en het liefst verdoezelde ik natuurlijk die paar puistjes die ik had.  Helaas liep dat wat anders. Mijn huid reageerde heel erg op diverse merken make-up. Mijn ogen gingen tranen en jeuken, mij achterlatend met rood omrande ogen - ja heel charmant :-( . De weinige puistjes die ik had werden er ineens heel veel. Mijn gezicht was net een rode kroot met kleine vulkaantjes die ieder moment konden ontploffen. Heel ongelukkig werd ik hiervan. Ik had geen centjes - en ook niet genoeg interesse - om op zoek te gaan naar duurdere, wellicht betere merken. Dus liet ik de make-up gewoon staan. Dit ging me heel makkelijk af want het betekende dat ik wat langer kon doorslapen. Iets waar ik heel blij van werd ;-)

Niets gemist

Al die jaren dat ik zelden make-up gebruikte heb ik het zeker niet gemist. Nu ik wat ouder word en er fijne lijntjes, vlekjes en dergelijke in mijn gezicht verschijnen begin ik er anders over te denken. Maar... ja ik heb een grote maar! Ik wil geen make-up die mijn huid afsluit en zeker niet het gevoel van zo'n plakkaat op mijn gezicht. Omdat ik alleen nog maar voor producten met natuurlijke ingrediënten kies, moet mijn make-up daar ook aan voldoen. En wat blijkt, echt mazzel voor mij, dat Young Living een natuurlijke minerale make-up lijn heeft die vandaag in Europa gelanceerd wordt.

Waarom Savvy minerale make-up

Nu hebben we natuurlijk meerdere minerale make-up merken die al een poosje bestaan, dus waarom kies ik voor Savvy minerale make-up? Nu kan ik een heel verhaal gaan houden over dat ik ze allemaal getest heb enzovoort. Maar dat slaat nergens op. Ik heb donderdag 4 januari een workshop gehad met Savvy minerale make-up en de visagiste (die meerdere minerale merken heeft gebruikt) merkte daar de volgende dingen op:

1. Andere merken zijn droger, hierdoor gaat die make-up meer in de lijntjes en rimpels zitten. Waardoor ze juist benadrukt worden. 2. Ze blijven meer op de huid liggen. 3. Ze benadrukken juist schilfertjes bij een droge(re) huid. 4. Meeste geven een droger uiterlijk - Savvy is zachter van structuur en je ziet bijna niet dat je make-up op hebt.

 

Voor en na foto van Savvy minerale make-up workshop

Vertrouwen op een deskundige

Als leek vertrouw ik op de ervaring van een deskundige en wat ik zelf natuurlijk ervaar met het dragen van de make-up. Belangrijk voor mij in ieder geval is dat ik niet wil voelen dat ik make-up op heb, maar wel dat mijn huid kan ademen. Bijkomend voordeel is dat je haast niet ziet dat je make-up op hebt omdat het helemaal samensmelt met je huid. Natuurlijk is het wel zo dat als je veel lagen op doet - ja je kunt het zo dik opbrengen als je zelf wilt ;-) - je de make-up wel iets beter kunt waarnemen. Maar dan nog blijft het een natuurlijke look.

Waar ik persoonlijk heel erg door gecharmeerd ben is dat het echt makkelijk aan te brengen is. Deze make-up breng je aan met kwasten en dat was iets waar ik erg tegenop keek. Gelukkig heb ik tijdens de workshop kunnen vaststellen dat het eigenlijk heel makkelijk is. Ik kreeg er zelfs lol in en kijk al uit naar het moment dat ik met mijn eigen make-up en kwasten aan de slag kan.

Multifunctioneel

Nog een prettige bijkomstigheid is dat de make-up multi inzetbaar is. Zo kun je foundation ook als concealer of blush gebruiken. De multitasker - it's all in the name - kun je gebruiken als eyeliner, oogschaduw of wenkbrauwvuller. Er zijn zelfs dames die hun grijze haren ermee verdoezelen ;-) . De oogschaduw wordt ingezet als kleur en basis voor volle lippen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mocht je besluiten om Savvy make-up te kopen, dan kun je in onze speciale Savvy Facebookgroep super veel informatie bekijken over hoe je deze make-up op diverse manieren kunt gebruiken. Van au naturel tot full glamour, er is echt voor elk wat wils. Of meld je alvast aan bij één van deze openbare FB groepen (Engels gesproken) en laat je verassen door alle looks, tips en adviezen. FB groep 1 FB groep 2

Ik ben om

Make-up die je niet voelt, die samensmelt met je huid en bijna niet afgeeft. Die mijn gezicht gezond en stralend achter laat, want door de puur natuurlijke ingrediënten wordt je huid gedurende de dag zelfs gevoed en beschermt tegen de invloeden van buitenaf. Dat is make-up waar ik blij van wordt. Die ik zeker vaker zal gaan dragen. Want als ik heel eerlijk ben, maakt het dat ik me mooier voel. Niet dat ik niet tevreden ben over mijn gezicht, maar iedere vrouw wil zich mooi voelen op welke manier dan ook. Ik had nooit gedacht dat deze dag zou komen, maar ik ga deze make-up zeker vaker dragen dan alleen als ik uit ga. Want a. het is makkelijk om op te brengen, b. het verzorgt tegelijkertijd mijn huid en c. ik kan er wel aan wennen om mijn nog mooiere zelf in de spiegel te zien. Wie had nou verwacht dat ik op mijn leeftijd nog zo ijdel zou worden. Ik in ieder geval niet!

 

Voor en na foto van Savvy minerale make-up workshop

Mijn basisset

Wellicht handig om te weten wat ik als basisset gebruik. Om te beginnen koop ik twee typen foundation één (een lichte, koel 2) om alle oneffenheden te camoufleren. Een tweede (donkere, dark 1) om mijn huid egaal te maken en een lichte natuurlijke teint te geven. Best kept secret als basis voor ogen en de multitasker als eyeliner, oogschaduw en wenkbrauwvuller. De laatste meng ik weer op de juiste kleur met de foundation. Onmisbaar is de misting spray die je gebruikt op je kwasten en om de make-up te fixeren en te laten samensmelten met je huid. Omdat ik al zolang niks met make-up heb gedaan, schaf ik ook de kwastenset van Savvy aan zodat ik gelijk aan de slag kan.

Goedkoop is duurkoop

Ja, minerale make-up is niet persé de goedkoopste make-up, maar het is puur natuur en gegarandeerd zonder schadelijke/giftige ingrediënten. Ik heb geen last meer van nare reacties en vele dames die dit gebruiken geven zelfs aan dat hun huid verbeterd is. Daarnaast doe je maanden met de potjes wat de prijs weer meer billijk maakt. Een foundation gaat bij dagelijks gebruik ongeveer 3 maanden mee, maar ik hoor al dames bij wie het langer meegaat. Ik ga dit allemaal nog ontdekken en ik vermoed dat het bij mij nog langer meegaat, daar ik niet dagelijks ga make-uppen. De afweging is aan jou! Kies je goedkoop en schadelijk, of duurder maar gezond en zelfs verzorgend voor je huid?

 

Wil je een keer de make-up proberen, dat kan? Laat het me weten in de reactie, dan stuur ik een mail naar het e-mailadres waarmee je hebt gereageerd.

 

Pin voor later

Savvy minerale make-up, puur natuur zonder chemicaliën