DIY mee-eters verwijderen

DIY mee-eters verwijderen

Mee-eters: daar hebben we uiteindelijk allemaal wel eens een keer last van. Nou mag ik van geluk spreken dat ik er eigenlijk zelden last van heb, maar mijn hubbie des te meer. Eigenlijk wilde hij naar de schoonheidsspecialiste om ze te laten verwijderen maar ik wilde natuurlijk eerst kijken of een homemade receptje soelaas kan bieden.

Wondermiddelen op Pinterest

Er blijken wondermiddelen te bestaan om zogenaamde ‘Blackheads’ oftewel mee-eters makkelijk te verwijderen. Natuurlijk moest ik dit testen want zoals je weet, ik neem niet alles zomaar voor waar aan. Vandaag vertel ik over het eerste recept wat we samen getest hebben. Dit recept heb ik meerdere malen moeten proberen omdat het echt iedere keer mislukte. Het was te dun, te korrelig, te, te, te. Gek werd ik ervan. Gelukkig vond ik op YouTube een filmpje met een duidelijke stap-voor-stap en ja hoor, eindelijk lukte het.  


Bron en inspiratie: lovebeingchic.com

Hieronder dus een beschrijving van het recept. Volg de stappen nauwgezet anders mislukt het! Bekijk ook eerst de video voordat je aan de slag gaat zodat jouw eerste keer wel gelijk lukt.

Abacadabra mee-eters verdwijn

 1. Meng 4 plakjes (of 1 theelepel bij poedervorm) gelatine* met 1 ½ eetlepel melk – je kan ook een vegan melk kiezen zoals sojamelk - in een schaaltje.
 2. Zet ongeveer 10-15 seconden in de magnetron (de gelatine moet volledig vloeibaar zijn).
 3. Smeer met een kwastje uit over de plekken waar je je mee-eters wilt verwijderen. Let op dat het niet te heet is. Maar wacht ook niet te lang omdat het vrij snel harder wordt. Breng een dun laagje aan, vervolgens weer een dun laagje enz, enz. Ga hier mee door tot je een stevige laag hebt opgebouwd die je straks in één keer er af kan halen. Als je geen laagjes maakt kun je het masker er niet aftrekken en gaat zijn nut verloren.
 4. Laat ongeveer 15 – 20 minuten zitten – in ieder geval tot het volledig uitgehard is!
 5. Trek het masker voorzichtig van je gezicht, dit kan pijnlijk zijn, zeker bij een gevoelige huid!
 6. Was je gezicht met lauwwarm water zodat alle restjes goed weg zijn.
 7. Smeer je gezicht in met je favoriete hydraterende crème.

DIY mee-eters verwijderen met gelatine

Ook heel belangrijk!

 • Werk snel want het mengsel wordt snel harder
 • Gebruik dit mengsel NIET in de buurt van je ogen, verwijderen is daar namelijk pijnlijk.
 • Kijk ook uit met behaarde plekken zoals je wenkbrauwen, want je haartjes worden door dit mengsel meegetrokken. Je kunt het dus ook gebruiken om ongewenst haar te verwijderen :-)  Alleen kleine haartjes zoals op je gezicht, benen en armen werkt het niet op ;-)
 • Werk laagje voor laagje anders werkt het echt niet!
 • Het ruikt niet echt superlekker, maar wie mooi wil zijn moet in dit geval stinken ;-)

DIY mee-eters verwijderen met gelatine

Resultaat mee-eter verwijder masker

Wanneer je last hebt van wat meer oppervlakkige mee-eters is dit een heel goede manier hiervan af te komen. Maar heb je zoals mijn hubbie mee-eters die heel diep zitten dan is het masker helaas niet toereikend. Op zijn neusvleugels gingen ze er makkelijk mee weg maar de mee-eters onder zijn ogen naast zijn neus zijn wel verminderd maar blijken erg hardnekkig te zijn. Op de foto hieronder kun je de zwarte en witte puntjes zien die door het masker weggetrokken zijn uit de huid van mijn man. Dit is in ieder geval bewijs dat het masker wel iets doet.

DIY mee-eters verwijderen met gelatine

Ik had het masker op mijn hele gezicht gesmeerd omdat ik het meer als een zuiverend en liftend masker wilde gebruiken. Ik heb namelijk geen mee-eters.  Maar voor mijn droge ietwat gevoelige huid is het een te heftig masker. Mijn huid was daarna een aantal weken van slag en veel droger dan normaal! Heb jij toch last van mee-eters smeer dan het mengsel alleen op de plek waar ze ook daadwerkelijk zitten. Vergeet niet je huid daarna goed in te smeren met een hydraterende crème of serum - zoals mijn diy serum voor het gezicht. Dit is geen masker wat ik persoonlijk ga gebruiken, want mijn gezicht is er een stuk droger van geworden. Maar heb jij een vettige huid dan is het resultaat van dit masker wel top. Mijn man zijn huid was een stuk minder vet en zag er heerlijk fris uit.

Dus

Droge, gevoelige huid - Geen aanrader
Gemengde huid - Alleen op mee-eters gebruiken
Vettige huid - Aanrader

 

Onverwachts resultaat

De bedoeling was om na dit experiment een ander recept uit te proberen. Want ja hij wilde nog steeds van zijn mee-eters onder zijn ogen af. Maar ineens kwam hij onlangs naar mij toe en zei: 'Schat mijn mee-eters zijn helemaal weg, kijk dan!' Verbaasd keek ik naar een schoon gezicht helemaal vrij van mee-eters. Wat heb je gedaan, was natuurlijk gelijk mijn reactie. Hij gaf aan dat het moest komen van de douchegel die ik had gekocht, want daar waste hij altijd onder de douche ook zijn gezicht mee. 'Verder heb ik niets veranderd in mijn verzorgingsroutine, dus dat moet het zijn!' We zijn nu acht weken verder en er is nog steeds geen spoor van mee-eters te vinden in zijn gezicht. Terwijl hij eigenlijk nooit zonder zat. Ik zeg dus dat de douchegel een stuk goedkopere oplossing is dan de schoonheidsspecialiste :-)

Dit betekent dat we voorlopig geen mee-eter recepten kunnen uitproberen. Maar zodra er weer een paar verschijnen ga ik zeker weer aan de slag, want er zijn nog genoeg andere recepten om te proberen. Heb jij ervaring met een ander recept, laat het me weten!

PS* Vegetariërs of veganisten kunnen Agar Agar in de plaats gebruiken. Lees hier wat je dan anders moet doen qua verhoudingen en verwarmen.

Pin voor later

DIY mee-eters verwijderen met gelatine

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.