DIY huidolie, verwennerij voor moeders

DIY huidolie

Nu de winter met vaak schrille wind voorbij is kun je je huid weer met wat lichtere producten verzorgen. Voor mij valt dan de keuze steeds vaker op een heerlijke lichaamsolie. Deze lichaamsolie gebruik ik direct na het douchen in plaats van de rijke bodyboter die ik ’s winters gebruik.

Waarom ik kies voor huidolie?

Voor mij is douchen sinds mijn hartproblemen een enorme inspanning geworden. Mijn doel is dus tijdens de slechte dagen om zo snel mogelijk klaar te zijn met douchen en me tegelijkertijd zo min mogelijk in te spannen. Hierbij is huidolie een uitkomst want die breng ik op een nog licht vochtige huid aan en laat ik daarna lekker intrekken. Dit scheelt mij dus de tijd van het afdrogen en insmeren met bodyboter. Wat ik ook prettig vind is dat je de huidolie helemaal kunt aanpassen op jouw huidtype en op het seizoen.

Mijn voorjaarsmix

Deze lente kies ik voor gedroogde hibiscus- en rozenblaadjes gemixt met jojoba olie. De gedroogde blaadjes heb ik bij ons in het winkelcentrum in een kruidenzaakje gekocht. Maar dit kun je zeker ook online vinden. In onderstaand filmpje zie je hoe ik het maakt! Voor het beste kijkplezier zet je de video op de hoogste resolutie via het tandwieltje -> kwaliteit ;-)  

 

Recept huidolie

Er is geen vastomlijnd recept want ik mix puur op gevoel. Wordt creatief en mix met gedroogde bloemen, kruiden en oliën die jij lekker vindt. Ik heb twee versies gemaakt. Een in een fles met pompje en één in een kant en klare jojoba olie fles (etiket er afgehaald). De laatste is natuurlijk het makkelijkst en snelst te maken. Let op! Er kan een beetje residu meekomen. Ik vind dit niet vervelend maar als jij dat wel vindt, gebruik dan een stukje dun katoen vastgezet met een elastiekje om het staafje als filter. Voor het spuitflesje heb ik nog geen oplossing gevonden. Wellicht kun je dun gaas over de bovenkant spannen en dan daar de dop overheen draaien. Helaas had ik niet iets wat dun genoeg was in huis om het uit te proberen. Oh ja, nog een leuke bijkomstigheid is dat je deze huidolie ook als massage olie kan gebruiken, dus dubbel plezier uit één flesje!

Lees ook: Mijn favoriete online winkels voor DIY ingrediënten

Welke ingrediënten ga jij gebruiken in jouw DIY huidolie? 

Pin voor later

Verwen je lichaam na een douchebeurt met een bloemige DIY huidolie

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.