Mijn laatste artikel op Bespoke By You

Het voelt zó raar om dit artikel te typen; weet niet eens waar te beginnen. Het klinkt best dramatisch, dat 'laatste artikel', maar toch is het zo. Ik stop met schrijven voor Bespoke By You, maar het blog zelf blijft bestaan, met een nieuwe eigenaresse die het roer van me overneemt. In dit artikel wil ik aan jullie uitleggen waarom ik ervoor heb gekozen BBY over te dragen aan iemand anders, al mijn lieve bezoekers enorm bedanken én natuurlijk vertellen wie verder gaat met BBY.

 

Hoe het ook alweer begon

Mocht je niet vanaf het begin meelezen en willen weten hoe BBY is ontstaan, dan is dit stukje voor jou. Voor mijn gevoel begon ik honderd jaar geleden met bloggen, maar in werkelijkheid startte ik medio 2014. Ik speelde al even met het idee te gaan schrijven en uiteindelijk, na lang wikken en wegen, besloot ik een blog te beginnen over duurzaamheid, in de breedste zin. Ik wist hélémaal niets over bloggen, websites maken of wat dan ook, maar toch wilde ik het. Zevenhonderduizenddrieenzeventig uren later had ik dan eindelijk een blog, met hulp van manlief (destijds nog vriendlief). Laws of Life heette het, lekker luchtig dus... not. Ik had een gratis thema en het lelijkste logo dat de mensheid ooit had gezien, maar o wat was ik trots en wat vond ik het mooi! Ik ging druk aan de slag met schrijven, kocht een crappy camera van mijn beperkte budget, maakte spuuglelijke onderbelichte foto's en keek elke dag naar mijn statistieken om te zien of er buiten mijn moeder nog iemand anders mijn geesteskind had bekeken.

Tel daar twee jaar en nog eens zevenhonderduizenddrieenzeventig uren aan research bij op en mijn blog begon ergens op te lijken. Wat was ik trots toen er maar liefst 10.000 unieke bezoekers per maand een kijkje kwamen nemen, dat leek op dat moment zó veel. Ik investeerde in een betere camera, een statief, props, nieuwe website, ander logo, maar ik investeerde vooral veel tijd in mezelf te verbeteren. Bedrijven begonnen me te benaderen voor samenwerkingen, en hoewel ik die meestal afsloeg voelde ik me altijd enorm vereerd dat mijn blogje blijkbaar de moeite waard was.

Ondertussen werkte ik ook in het bedrijfsleven en naarmate de tijd verstreek ontstond bij mij steeds meer het gevoel van 'is dit het nou?'. Ik wist niet of ik blij was met mijn carrièrepad (achteraf gezien: ja), of ik gelukkig was in mijn destijdse woonplaats (achteraf gezien: nee) en wat ik nou eigenlijk met mijn leven wilde (achteraf gezien: nog steeds geen flauw idee, maar ben tot de conclusie gekomen dat dat ook helemaal niet hoeft). Toen ik de kans kreeg het roer om te gooien besloot ik die dan ook met beide handen te grijpen. Ik zegde mijn baan op, verhuisde weer naar het zuiden en besloot iets te doen met mijn grote hobby: bloggen!

 

Ondernemen en zo

Ik wilde niet dat de content op mijn blog, waar ik zó hard aan had gewerkt, werd gedomineerd door bedrijven die mij betaalden om over hen te bloggen. Niets voor mij. Er was gelukkig een andere mogelijkheid: zelf ondernemer worden. Dan kon ik bepalen wat er wel en niet in mijn shop en op mijn blog zou verschijnen. Doe ik wel even, dacht ik, en dan heb ik tijd zát om me te richten op mijn grote hobby. Ik krijg bijna de slappe lach van hoe naief ik erover dacht destijds.

Maar goed, zo gezegd zo gedaan. Ik koos een diepere niche (DIY), veranderde van naam (naar Bespoke By You), opende een webshop en ging aan de slag. Zonder dat ik er al te veel moeite voor hoefde te doen liep de shop eigenlijk wel prima, omdat mijn blog zo enorm hard groeide. Het was gewoon onwijs leuk om te doen, kan er niets anders over zeggen.

Ondertussen gebeurden er in mijn privéleven een aantal dingen waardoor ik terug moest grijpen op de kennis uit mijn originele carrièrepad. Ik overlegde regelmatig met een dierbare vriendin daarover en uiteindelijk overtuigde zij me ervan dat ik best een tweede bedrijf erbij kon hebben, eentje die ik samen met haar zou beginnen. Ik ben haar nog steeds enorm dankbaar dat ze zo veel overtuigingskracht heeft. Ook hier weer, zo gezegd, zo gedaan.

Nu had ik dus twee bedrijven en dat werd eigenlijk wel een beetje pittig, maar nog steeds te doen. Echter, toen dat tweede bedrijf óók ging lopen moest ik prioriteiten gaan stellen, want een dag heeft maar 24 uur helaas. Het bloggen schoot erbij in, omdat klanten nou eenmaal voor gaan. Het resultaat was dat ik belachelijk lange dagen maakte, maar voor BBY niet meer deed wat ik nou het leukste vond en juist wel dingen moest doen die ik níet leuk vind. Social media bijvoorbeeld. Wat heb ik een hartgrondige hekel aan social media gekregen (behalve aan Pinterest, hartjes voor Pinterest). De nepheid, onoprechtheid, commentbots, de like-for-likes, de follow-unfollows, de hoeveelheid werk die het oplevert en het feit dat diezelfde social media het je steeds moeilijker maken je eigen publiek te bereiken: ik word daar ongelukkig van.

Aan het einde van het jaar maakte ik de balans op voor beide bedrijven en besloot dat ik mijn andere bedrijf zou aanhouden en de webshop zou sluiten, zodat ik weer tijd zou hebben om te bloggen. Zo geschiedde. Alleen, ik maakte ook nu geen tijd vrij voor bloggen. Iets anders had altijd wel prio en mijn blog, waar ik altijd zó hard aan heb gewerkt, was al maanden stil. Het was een combinatie van geen tijd hebben en die tijd die ik wél had besteden aan dingen die ik op dat moment leuker vond. Ironisch is het wel: alles wat ik had gedaan om zo veel mogelijk mijn hobby te kunnen uitoefenen heeft ertoe geleid dat ik mijn hobby niet meer zo leuk vind.

Het was zonde van al dat werk om de site zomaar te laten verpieteren en daarom besloot ik het stokje over te dragen aan iemand anders. Iemand die mijn passie voor DIY deelt, iemand die goed zou zorgen voor mijn 'kindje'.

 

De nieuwe eigenaresse

Met gepaste trots wil ik jullie daarom voorstellen aan Mariska, de nieuwe eigenaresse van Bespoke By You! Het zou zomaar kunnen dat je haar kent, want ze had al een blog genaamd Hoemaakjedat. Daar blogde ze al over haar eigen DIY projecten, dus ze past perfect bij BBY. Natuurlijk gaat ze haar eigen ding doen hier en zal ze het een en ander veranderen, maar als je kwam voor de vrolijke noot, de natuurlijke producten en veel DIY tips, dan ben je hier nog steeds aan het goede adres. Omdat het vanaf nu Mariska's blog is (zó raar om dit te zeggen trouwens), laat ik de eer aan haar om zichzelf aan jullie voor te stellen. Dat zal ze morgen doen in een apart artikel.

 

Bedankt allemaal!

Ik wilde eigenlijk helemaal geen lang artikel hierover schrijven, maar inmiddels zijn we een dikke duizend woorden verder, dus kudos voor jou als je nog steeds leest. Ik wil jou en alle andere mensen bedanken die ooit een keer de moeite hebben genomen om een kijkje te nemen op mijn site, mijn content te lezen, hartverwarmende reacties te geven, leuke mailtjes te sturen of op welke andere manier dan ook een positieve bijdrage te leveren aan deze website. Uit de grond van mijn hart: bedankt!

 

Tot nooit meer ziens?

Nee, dat ook weer niet. Mocht ik eens een geniale lifehack vinden, een tip hebben die ik móet delen of gewoon eens hallo willen komen zeggen, dan mag ik dat doen van Mariska als gastblogger. Dus wie weet, tot ziens!

 

Foto door Roman Kraft op Unsplash

 

8 berichten

Mariëlle
 

Wauw, wat een gebeurtenissen allemaal haha! Maar wat fijn dat je iemand gevonden hebt die de blog voort kan zetten :) Ben benieuwd!
Lees verder
Lees minder
Claire
 

Lieve Galina wat een mooie laatste blog. Ik heb het al eens tegen je gezegd maar ik ga je blogs (en jou!!) heel erg missen. Ik ben heel blij dat je al die super leuke blogs hebt gedeeld en dat je ze laat staan op Bespoke By You. Ik wens je heel veel succes verder en ben benieuwd hoe Mariska het gaat doen <3
Lees verder
Lees minder
Marieke
 

Ahhhh wat ontzettend jammer! Maar ook heel begrijpelijk en ik voelde het al een beetje aankomen. Fijn dat Mariska het overneemt en dat de site blijft voortbestaan, uiteraard blijf ik BBY volgen :-). Ik wens je heel veel succes met je andere bedrijf. Dankjewel voor al je fijne DIY's en je inspirerende artikelen lieve Galina!
Lees verder
Lees minder
Iris
 

Wat een mooie blogpost en wat goed dat je hebt gekozen voor wat goed voelt. Fijn ook dat Mariska je blog over kan nemen en dat je eventueel nog een keer een artikel kan schrijven. Je bent een topper! Veel liefs!
Lees verder
Lees minder
Linda - Zaailingen
 

Wow, groot nieuws! Heel jammer (voor ons) dat je stopt, maar het was inderdaad al wel duidelijk dat je niet genoeg tijd meer overhield voor BBY. Logische stap dan. Hopelijk lucht het op! Ik geniet nog steeds regelmatig van je oudere posts, dus je verdwijnt hier gelukkig niet helemaal. En het is natuurlijk ook wel weer heel fijn dat BBY nieuw leven in geblazen wordt met fris enthousiasme. Bedankt voor het delen van al je kennis, DIY-ervaringen én humor. Veel geluk!
Lees verder
Lees minder
Sytse - Het Groene Broertje
 

Wat een prachtig en eerlijk artikel! Super knap dat je van alles waar je aan begint zo’n succes weet te maken! Ik ben benieuwd hoe Mariska hier haar eigen draai aan gaat geven en ik kom natuurlijk nog steeds zo nu en dan een kijkje nemen! Succes met alles wat je gaat doen!
Lees verder
Lees minder
Willem
 

Galina, ik heb de ontwikkeling van je blog en website vanaf het begin een beetje gevolgd en wat een ongelofelijk verhaal. Je kan denk ik echt terugkijken op een zeer leerzame periode en ik ben blij dat je al je ervaringen en wijsheid :-D met ons hebt gedeeld. Voor mij ben je echt een voorbeeld van hoe je met geduld en inzet je doelen kan bereiken. Een uitspraak van Tony Robbins die mij altijd is bijgebleven: "Most people overestimate what they can accomplish in a year and underestimate what they can achieve in a decade." Ik weet zeker dat je succesvol zal zijn met je andere bedrijf.
Lees verder
Lees minder
Galina
 

Ah wat zijn jullie toch allemaal enorme lieverds, dat is wat ik nog het meeste van alles ga missen natuurlijk! Gelukkig spreken we elkaar buiten BBY ook regelmatig, maakt me blij. Tot gauw lieverds!
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter