DIY vanille pumpkin spice bodyscrub

Pumpkin spice is typisch Amerikaans, toch? Stiekem niet hoor, onze speculaaskruiden bevatten dezelfde ingrediënten, maar zeg nou zelf, 'pumpkin' spice' klinkt luxer dan good old speculaas. Hoe je het ook noemt, de geur en de smaak is onlosmakelijk verbonden met december. Wat nou als je je dag al kunt beginnen met deze heerlijke geuren? Nou, dat kan dus gewoon, met deze DIY vanille pumpkin spice bodyscrub! Ruikt heerlijk, binnen no time gemaakt én het is ook nog een leuk (last-minute) cadeau. Ik heb twee recepten geschreven. Eentje op basis van etherische oliën en eentje op basis van kruiden uit je keukenkastje, aan jou de keuze dus.

 

Recept 1: met etherische olie

De benodigdheden:
  • 300 gram suiker
  • 80 ml amandelolie of abrikozenpitolie
  • 5 druppels vanille absolue
  • 3 druppels kaneel essentiële olie
  • 2 druppels gember essentiële olie
  • 3 druppels nootmuskaat essentiële olie
  • 1 druppel kruidnagel essentiële olie
  • 1 druppel kardamom essentiële olie
Kies voor een essentiële olie die puur is en waar geen pesticiden, vulmiddelen en chemische stoffen inzitten.

Neem een kom, doe al deze ingrediënten erin, roer goed door. Tadaaaa! Je bent al klaar. Ik zei toch dat het simpel was? Nu is het een kwestie van de scrub in een mooie, afsluitbare pot doen, lintje eromheen en je hebt een leuk cadeau (voor jezelf).

Recept 2: met kruiden

Wederom hetzelfde verhaal: meng alle ingrediënten in een kom en vul vervolgens een afsluitbare pot met de zelfgemaakte scrub.

 

Gebruik

Deze vanille pumpkin spice bodyscrub gebruik je zoals je elke andere scrub ook zou gebruiken. Het is overigens een bodyscrub, dus te ruw voor je gezicht. Zolang er geen water bij komt is de scrub enkele weken houdbaar. Je kunt de houdbaarheid verlengen door er niet met (natte) handen in te gaan, maar door een schepje te gebruiken.

Je huid voelt zijdezacht en je ruikt naar de lekkerste geur van december, dat is toch heerlijk!

 

Pin voor later

Deze vanille pumpkin spice bodyscrub maak je helemaal zelf met suiker, olie en kruiden uit je keukenkastje of etherishe olie. December in een potje!

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.

 

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om een ​​reactie achter te laten!

Laat een reactie achter