DIY voetscrub met puimsteenpoeder

Toen ik nog in Nijmegen woonde had ik een fantastische dame gevonden voor pedicures. Erheen gaan was voor mij even wat me-time, even ontspannen. Totdat ze de scrub tevoorschijn toverde... Die scrub was zó ruw dat ik het gevoel had alsof er met een staalwollen spons geschuurd werd. Ik begrijp wel dat voeten tegen een stootje kunnen (behalve dan als je je kleine teen tegen een kastje stoot), maar dit was gewoon niet fijn. Dat moest dus echt een stuk milder wat mij betreft.

Voor onderhoudsbeurten tussen pedicures door maak ik mijn eigen scrub, die een stuk milder is en toch effectief. Daarvoor gebruik ik puimsteenpoeder. Jawel, dat is datzelfde spul als waar je eelt mee verwijdert, maar dan in poedervorm. Het is heerlijk om je voeten te ontdoen van dode huidcellen en absoluut niet ruw. Nu het eindelijk lekker weer is en de pumps en sandalen weer uit de kost getrokken worden leek het me leuk dit recept met jullie te delen. Zoals altijd is zelf voetscrub maken lekker makkelijk en binnen een minuut gemaakt.

Benodigdheden

Voor 1x scrubben heb je nodig:
  • 1 flinke eetlepel puimsteenpoeder
  • 1 eetlepel olie naar keuze
  • Optioneel: 1 druppel etherische olie van pepermunt of tea tree
Zelf voetscrub maken is makkelijk en snel. Puimsteenpoeder is heerlijk mild, maar toch effectief in het verwijderen van dode huidcellen.

Werkwijze

Neem een kommetje en meng daarin het poeder samen met de olie. Wil je een wat meer vloeibare scrub, dan voeg je nog wat extra olie toe.

Je kunt ervoor kiezen om etherische olie toe te voegen. Pepermunt bijvoorbeeld geeft je een heerlijk fris gevoel. Tea tree is een fijne etherische olie als je last hebt van stinkvoeten of schimmels. Wil je meer weten over tea tree olie, dan raad ik dit artikel aan.

Ik hoef je denk ik niet te vertellen hoe je een scrub gebruikt. Het enige wat ik nog wel even erbij wil zeggen is dat je je voeten daarna echt even goed moet afspoelen en afdrogen, zodat je niet door olieresten uitglijdt.

Meer scrubrecepten

Wil je de rest van je lichaam ook even onder handen nemen, bekijk dan eens deze scrubrecepten. Ze zijn allemaal net zo makkelijk als die hierboven. Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.