Minerale make-up: zelf highlighter maken

zelf-highlighter-maken2

Sinds ik de foto's voor dit artikel heb moeten maken heb ik een dieper respect ontwikkeld voor beautybloggers. Wat is het ongelooflijk lastig om cosmetica goed op de foto te krijgen! Ik kan best aardige foto's schieten, maar dit lukte toch niet zo heel goed als ik eerlijk ben. Ik vond het heel moeilijk om het effect dat ik in de spiegel zie goed vast te leggen op een foto. Kortom, props voor de beautybloggers die wél mooie foto's maken van cosmetica en sorry aan mijn lezers voor de 'meh' kiekjes. Toch wilde ik dit artikel graag publiceren, want je kan gewoon zelf highlighter maken! Dan heb ik het niet over een reeds kant-en-klare highlighter kapotslaan, mengen met een ander product en weer in een potje doen. Ik heb het over highlighter 'from scratch'. Het mooie aan deze highlighter is bovendien dat het minerale make-up is. Hierdoor blijft je huid ademen, raken je porieën niet verstopt en is de kans kleiner op een allergische reactie, want er zit geen parfum of conserveermiddel in. Minerale make-up is uiteraard niets nieuws onder de zon; er zijn genoeg merken die het verkopen. Wel moet je altijd kritisch blijven op de vraag of je ook écht met minerale make-up te maken hebt. Daarvoor zou je de ingrediëntenlijst van je product moeten lezen. Weet je zeker dat je met échte minerale make-up te maken hebt, dan voel je dat meestal ook wel in je portemonnee. Ik deel vandaag een recept voor het zelf maken van highlighter. Je hebt dan de vrijheid zelf de tint te kiezen en hem zo fel te maken als je zelf wilt. Toegegeven, hij komt niet in een adembenemend mooie verpakking, maar persoonlijk geef ik daar niet veel om. Als de inhoud maar goed is.

Lees ook hoe je zelf minerale oogschaduw maakt in welke kleur dan ook!

Waarom niet gewoon pure mica?

Mica zijn glanzende poeders van mineralen in de meest mooie kleuren. Je hebt er ongetwijfeld wel eens gebruik van gemaakt zonder het te beseffen, want ze worden in de meest uiteenlopende producten verwerkt. Van make-up tot verf en van tandpasta tot metallic lak. Ze geven producten een mooie shimmer, precies wat je zoekt in een highlighter eigenlijk. Nu zou je je natuurlijk kunnen afvragen waarom je dan niet gewoon pure mica op je gezicht gebruikt als cosmetica. Ja, dat kan, maar dat blijft dan ongeveer 10 minuten zitten voor je het per ongeluk eraf veegt. Mica an sich hecht zich namelijk niet aan de huid en gaat er dus met het grootste gemak weer af; je hebt iets als basis nodig. Ook dat kun je helemaal zelf maken, maar in de webshop staat een basispoeder dat je makkelijk kunt gebruiken. Daarmee gaan we vandaag aan de slag.

Benodigdheden

  • 1/4 theelepel minerale oogschaduwbasis
  • 1/2 theelepel mica naar keuze
  • 8 druppel neutrale olie, zoals jojoba-olie
  • Optioneel: 1/8 theelepel zijdemica
  • Minerale make-up potje

zelf highlighter maken

Hierboven zie je swatches (kijk mij nou in beautyguru-taal spreken) van de kleuren Rose gold, Cinderella en Angel Dust.

Werkwijze

Mica kan glans verliezen in een vijzel, omdat je de glanzende stukjes als het ware bekrast. Mijn advies is om voor een highlighter niet met een vijzel aan de slag te gaan als het even kan. Neem een schoon kommetje (niet te groot) en doe hier de minerale oogschaduwbasis, de mica en eventueel de zijdemica bij. Zijdemica geeft nog wat extra glans, persoonlijk vind ik het effect mooi. Nu ga je lang - héél lang -  de poeders met elkaar mengen. Serieus, zet een timer voor 5 minuten en ga mengen, mengen, mengen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een tandenstoker gebruiken. Zorg ervoor dat eventuele kleine brokjes los worden gebroken. Test tussendoor de highlighter om te zien of het de gewenste kleur heeft. Zo niet, dan voeg je meer mica toe. Zodra de boel écht gelijkmatig is gemengd druppel je de olie erbij. Ook nu ga je weer roeren, roeren, roeren, tot de olie geen brokjes meer vormt. Als je tevreden bent met de kleur en de consistentie doe je de highlighter in het potje, zeefje erop en je poeder is klaar voor gebruik.

Resultaat

Dit was dus wat ik zo moeilijk vond om juist op de foto te zetten. Ik heb geen ringlamp die mooi in de highlighter reflecteert, dus ik moest het doen met de zon en dat bleek niet zo makkelijk. Het effect op de foto is subtiel, omdat ik er zelf niet van houd als de highlighter duidelijk zichtbaar is. Persoonlijk vind ik het mooier als je de indruk wekt dat je huid gewoon van nature het licht mooi reflecteert. zelf highlighter maken

Het fijne aan minerale make-up is dat je het in laagjes kunt opbouwen. Dus wil je meer effect, dan breng je nog een laagje aan. Dat doe ik bijvoorbeeld voor avondmake-up. Kortom, zelf highlighter maken is heel makkelijk. Make-up fotograferen niet. Lesson learned ;)

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.

2 berichten

Dries
 

Interessante blog!
Lees verder
Lees minder
BespokeByYou
 

Dank je wel.
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter