DIY kaars in een eierschaal

kaars-in-eierschaal3

Over een weekje is het Pasen. Zelf heb ik er eigenlijk helemaal niets mee, een collega heeft me vorig jaar nog eens moeten uitleggen wat er dan ook alweer gevierd wordt. Zal de non waar ik les van heb gehad in groep 4 leuk vinden ;) Hoewel ik er zelf dus niets mee heb, leek het me wel leuk om wat inspiratie te delen voor de Paastafel. Ik vind al die spulletjes in de winkels om de boel op te leuken wel aardig, maar het is weer zo veel zooi in huis terwijl veel mensen juist proberen te minimaliseren. Ik deel vandaag dus een DIY om de tafel wat vrolijker aan te kleden, zonder allerlei plastic rommel in huis te halen. Wel moet ik erbij zeggen dat het niet vegan-friendly is, het is namelijk een kaars in een eierschaal. Of je nou vegetariër bent of niet, laten we enkel eieren gebruiken van kippen die een fijn leven hebben. In de DIY heb ik een houten lont gebruiken, omdat ik deze net iets aparter vind en omdat ze heel zachtjes knisperen als ze branden. Klaar voor de DIY? Let's go!

Kleed de tafel gezellig aan met Pasen met deze DIY kaars in een eierschaal. De houten lont maakt een zacht knisperend geluid tijdens het branden.

Benodigdheden

  • 1 eierschaal (van een happy kip uiteraard, zo herken je er een);
  • 40 gram sojawas (of een andere was);
  • 1 woodwick houten lont, maat S;
  • 10-15 druppels etherische olie naar keuze;
  • Leeg eierdoosje of een eierdopje.


Hier koop ik mijn ingrediëntenNatural Heroes

Werkwijze kaars in eierschaal

Als je de eierschaal wilt verven dan begin je eerst daarmee, maar zorg dat de inhoud rauw blijft, anders kun je de schaal niet leeg maken zonder het te breken. Overigens kun je mijn natuurlijke methode om eieren te verven ook toepassen op lege eieren, lees er hier meer over. Eerst zorg je ervoor dat de eierschaal leeg is. Het hangt helemaal van je eigen voorkeur af hoe 'hoog' de kaars wordt. Je kunt het ei simpelweg door midden breken, dan heb je twee mini kaarsjes. Je kunt ook heel voorzichtig met een mes tikken op de plek waar de bovenkant van de kaars moet komen. Als de eierschaal barst haal je met snijdende bewegingen het topje van de eierschaal eraf. Van de inhoud kun je een spiegeleitje bakken, je kunt het gebruiken in een baksel of je kunt het gewoon invriezen voor later. Maak de eierschaal goed schoon van binnen en laat het helemaal opdrogen. Smelt de sojawas of andere was au bain marie (in een kommetje boven een pannetje warm water). Verwijder van de hittebron en voeg nu desgewenst etherische olie toe. Ik heb dit niet gedaan omdat de kaarsjes tijdens het eten branden en dan hoeft er wat mij betreft geen geur vanaf te komen. Giet het mengsel in de eierschaal. Ik gebruikte overigens een lepel om het erin te scheppen, vond ik makkelijker.

Kaars in eierschaal voor de paastafel

Normaal gesproken gebruik je bij een houten lont een metalen standaard. Dat maakt het werken met houten lonten lekker makkelijk. Echter, een ei heeft geen platte onderkant, dus dan wordt het lastig om er een standaard neer te zetten. Twee chop sticks en twee elastiekjes werken ook prima. Je maakt de chopsticks aan elkaar vast met de elastiekjes en daartussen klem je de lont. Laat de boel nu een paar uur staan tot de sojawas is gestold. Bij voorkeur laat je het zelfs een nachtje staan. Vervolgens knip je de lont bij, veeg je eventuele wasresten weg en is je kaarsje klaar voor gebruik. Fijne Pasen!

Pin voor later

Kaars in eierschaal voor de paastafel