DIY: sensuele massageolie

Over oesters, chocolade, vijgen en chilipepers wordt wel eens gezegd dat ze lust opwekken. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gehoord van iemand dat ze na het eten van een stuk chocolade gelijk de behoefte had om het bed in te duiken. Ja, met Tony misschien. Tony Chocolonely en Netflix. Een goede massage daarentegen? Daar is de kans op een happy ending een stukje groter. Dus, in het kader van Valentijnsdag (en ook de 364 andere dagen), deel ik vandaag een recept voor sensuele massageolie. Leuk om je geliefde eens mee te verrassen of om aan hem/haar cadeau te doen en aangeven dat hij/zij best een keer op je mag oefenen, hint hint.

Wat deze massageolie sensueel maakt? Sommige etherische oliën staan erom bekend je in the mood te brengen door je te ontspannen en te omringen met fijne geuren. Persoonlijk denk ik dat de setting het belangrijkste is, maar niet geschoten is altijd mis, toch?

Lustopwekkende etherische oliën

Hieronder vind je een lijst met etherische oliën die het goed doen bij een romantisch avondje voor twee. De lijst is zeker niet uitputtend, maar je komt er een heel eind mee.
 • Roos. Bestaat er een bloem die meer liefde en intimiteit uitstraalt dan de roos? Nope.
 • Ylang Ylang. De bloemen van ylang ylang worden niet voor niets in sommige culturen rond het bed van pasgetrouwde koppels gestrooid!
 • Sandelhout. Eén van de meest ontspannende oliën die er zijn. Sandelhout heeft de bijzondere eigenschap van geur te veranderen wanneer het in aanraking komt met het lichaam. Het ruikt daarom bij iedereen anders!
 • Cederhout. een heerlijk ontspannende olie.
 • Neroli. Wekt op en ontspant tegelijk.
 • Patchouli. Bekend als de geur van luxe, maar voor patchouli geldt wel dat het een verworven smaak is. Niet iedereen zal patchouli in zijn pure vorm kunnen waarderen en daarom kun je deze EO het beste mengen met andere oliën in het begin.
 • Jasmijn. Deze hemelse geur wordt in India nog steeds gebruikt in de slaapkamer van pasgehuwde stelletjes.
 • Lavendel. Ontspanning is het doel van een massage en lavendel is gewoon onmisbaar voor een ultiem ontspannen gevoel.

De juiste olie voor massages

Ik zie in natuurlijke massageoliën regelmatig zonnebloemolie als basisolie voorbij komen. Helemaal niets mis mee, totdat je het prijskaartje bekijkt. € 15 voor 100 ml zonnebloemolie? Nah, dat kan beter. Zelf massageolie maken zorgt ervoor dat je kwalitatief betere ingrediënten kiest en dat je zelf bepaalt hoe het eindproduct voelt.

In tegenstelling tot wat het bovenstaande kopje doet vermoeden is er niet echt dé juiste olie voor massages. Dat hangt volledig af van de behoeften van de huid en de persoon die gemasseerd wordt. Om je toch een beetje op weg te helpen heb ik hieronder een klein lijstje samengesteld.
 • Zoete amandelolie. Nou ja, dit is toch wel dé basisolie die je in ontzettend veel producten terugziet. Dat is niet voor niets, want zoete amanadelolie is geschikt voor alle huidtypen. De olie wordt redelijk snel opgenomen door de huid, maar niet zo snel dat je constant nieuwe olie moet toevoegen. Perfect voor massage dus.
 • Jojobaolie. Voor iedereen die last heeft van bacne (puistjes op de rug) is jojoba-olie een goed idee. Het lijkt namelijk sterk op de talg van de huid en verstopt de poriën niet. Een nadeel is wel dat het vrij snel wordt opgenomen door de huid, dus om niet steeds nieuwe olie te hoeven gebruiken is het raadzaam jojobaolie met een andere olie te mengen.
 • Gefractioneerde kokosolie. Kort gezegd is het kokosolie in vloeibare vorm. Een zeer groot voordeel van gefractioneerde kokosolie is dat niet zo vlekt op lakens en dat is wel handig bij een massageolie.
 • Sesamolie. Ontspant de spieren als geen ander en ontspannen spieren is precies wat we willen na een massage!
 • Olijfolie. Dit is een zware olie die een duidelijk laagje op de huid achterlaat. Perfect voor een lange massage, maar houd er rekening mee dat het even duurt voor de olie is opgenomen door de huid.
Klik op de linkjes hierboven om naar het product in de webshop te gaan.

Recept

Eigenlijk is een massageolie niets meer dan een fijne basisolie met een lekker geurtje, dus dit is ook een makkelijk recept. Je hoeft niet per se het recept te volgen, zie het als een uitgangspunt. Verander de oliën en de geuren naar wens en behoefte.

Dit is wat je nodig hebt:
 • 50 ml gefractioneerde kokosolie
 • 50 ml jojobaolie
 • 6 druppels sandelhout etherische olie
 • 5 druppels ylang ylang etherische olie
 • 5 druppels patchouli etherische olie
Doe alle ingrediënten in een glazen flesje en schud even met de afgesloten fles. Je massageolie is nu klaar voor gebruik. Als je het cadeau doet kun je het eventueel nog een luxere look geven door er gedroogde bloemblaadjes in te doen, zoals rozenblaadjes.

Happy Valentine's Day!

Pin voor later

Zelf massageolie maken met lustopwekkende etherische oliën is makkelijk, snel en het recept voor een perfecte romantische avond voor twee.

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.