Squalaan: de natuurlijke facelift in een flesje

Een tijdje geleden was ik op het vliegveld om iemand op te halen. Na een toiletbezoek keek ik in de spiegel terwijl ik mijn handen waste en toen zag ik het. De paniek sloeg toe, ik keek nog om me heen of iemand anders het ook zag en het liefst had ik mijn man dat toilet ingesleurd om te vragen wat hij er nou van vond. Een rimpel!! Een echte! Geen fronsrimpel bij mijn wenkbrauw, maar eentje onder mijn oog! Ik stormde het toilet uit, greep mijn man bij zijn mouw en zei 'KIJK NOU!', druk wijzend naar mijn gezicht. Hij zag het probleem niet zo. Mannen! De dagen erna inspecteerde ik het lijntje elke ochtend als ik me ging opmaken, hij zat er toch echt. Natuurlijk heb ik gelezen en gehoord dat rimpels zo rond je 27e levensjaar langzaamaan hun opwachting beginnen te maken, maar toch leek het altijd een ver-van-mijn-bed-show. Ik begon erop te letten en mijn vriendinnen hadden ze ook. Dat verklaart gelijk waarom we tegenwoordig met 'u' en 'mevrouw' worden aangesproken.

Er is eigenlijk helemaal niets mis met rimpels. Mark Twain zei eens 'wrinkels merely mark where smiles have been' en dat is helemaal waar. Dat neemt echter niet weg dat we allemaal graag vasthouden aan ons jonge, strakke huidje die ons een frisse uitstraling geeft en waar make-up nét dat beetje mooier op aanbrengt. Loop een winkel binnen en je vindt schappen vol met producten die dat standpunt onderschrijven. Wat velen echter niet weten is dat je met natuurlijke middelen ook een heel eind verder komen. Neem nou squalaan, dat door beautyguru's tot 'natuurlijke facelift in een flesje' is gebombardeerd. Squalaan is werkelijk een fantatische toevoeging in je anti-aging huidverzorging en dat is precies waar dit artikel vandaag over gaat!

 

Wat is squalaan precies?

De talg van je huid bevat onder andere de stof squaleen (met twee e's dus). Dit stofje zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt en houdt je huid soepel en glad. Je raadt het al, naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid squaleen in de huid af. Het gevolg is dat je huid langzaam maar zeker tekenen van veroudering gaat vertonen. Goede voeding en regelmatig bewegen zorgen ervoor dat dat proces wat minder snel verloopt, maar door squalaan op je huid te smeren help je het net dat beetje extra.

Het verschil tussen squaleen en squalaan is dat de laatste een bewerkte versie is. Bewerkte producten staan niet altijd goed te boek, maar in het geval van squalaan is de bewerking alleen maar goed. Squalaan is namelijk beter bestand tegen oxidatie, heeft een langere houdbaarheid en werkt net zo goed als squaleen.

 

Wat doet squalaan?

Squalaan is echt een fantastische toevoeging in een anti-aging huidverzorgingsroutine. Waarom? Hierom:
  • Het heeft een olie-achtige structuur, maar eenmaal op de huid voelt het niet vettig aan.
  • Verstopt de porieën niet.
  • Wordt langzaam opgenomen door de huid, waardoor het een soort berschermende barrière creëert die ervoor zorgt dat je huid minder vocht verliest. Tegelijkertijd dringt het diep binnen in de huid waar het de strijd aan gaat met rimpels en lijntjes.
  • Gaat de strijd aan met ouderdomsvlekjes op de huid en littekens.
  • Vermindert de schade aangebracht door UV-stralen.
  • Is een antioxidant.
  • Balanceert de talgproductie in je huid waardoor de kans op puistjes kleiner wordt. Bij een droge huid zal hij dus helpen meer talg aan te maken en bij een vette huid juist minder.
 

Is squalaan diervriendelijk?

Squalaan kan op twee manieren worden gewonnen: uit planten en uit haaien. Dat laatste is absoluut niet diervriendelijk en aangezien vele haaien met uitsterven worden bedreigd is het belangrijk te letten op de herkomst van de squalaan die je gebruikt. Squalaan kan echter ook worden gewonnen uit olijven en zelfs suikerriet. In dat geval is het een plantaardig product en komt er geen haai bij kijken. Als er niets op de verpakking staat, doe dan altijd navraag bij de fabrikant over de herkomst van de olie.

 

Hoe gebruik je squalaan?

Squalaan is veilig genoeg om puur op de huid te gebruiken. Je gebruikt steeds maar een paar druppeltjes die je als een serum aanbrengt op je huid. Het is geur- en kleurloos. Wil je echter een echte anti-aging krachtpatser, dan kun je het beter vermengen met een andere olie, zoals arganolie of rozenbottelolie. Beiden doen wonderen voor je huid en versterkt door squalaan verzorg je je huid op een milde, maar intens voedende manier.

 

Bonustip

Squalaan is niet alleen fantastisch voor je huid, ook je haar heeft er baat bij. Veel haarproducten die je haar gladder maken bevatten siliconen. Ze zorgen ervoor dat je haar gaat glanzen en minder snel gaat pluizen. Squalaan doet eigenlijk hetzelfde, alleen dan dus op een natuurlijke manier!

 

Waar te koop

Ik koop mijn squalaan bij Jojoli.nl