Zelf fruitsnoepjes maken

Je hoort toch wel vaker dat Valentijnsdag verzonnen is door winkeliers om meer producten te verkopen? Dat dacht ik dus ook, sterker nog, ik heb eens tegen Manlief gezegd, toen hij nog Vriendlief was, dat als hij me op Valentijnsdag ten huwelijk zou vragen ik hem een shop tegen zijn scheen zou verkopen (figuurlijk dan he, schenenschoppen is nooit gerechtvaardigd, want au!). Ik keek er dan ook van op dat Valentijnsdag blijkbaar al eeuwen wordt gevierd, al is het niet helemaal duidelijk naar welke heilige Valentijn de feestdag is vernoemd. Hoewel Valentijnsdag dus geen commercieel feestje blijkt te zijn, wordt er bakken met geld verdiend aan alles wat er in de vorm van een hartje te produceren is. Hartstikke leuk, maar als je druk bezig bent met je eigen gezondheid (of die van je kinderen) dan vallen veel van die Valentijnscadeaus eigenlijk al af, gezien de vrachtwagens vol suiker die ze bevatten. In dat geval kun je je Valentijn nog steeds verrassen met deze suikervrije, overheerlijke, vegan fruitbonbons.

winegums

Fruitsnoepjes maken stond al heel lang op mijn to-try lijstje, want ik zie ze zo vaak op Pinterest voorbij komen. Ik was vroeger een beetje verslaafd aan winegums (ik vrees dat de aandelen van Haribo een beetje zakten toen ik ermee stopte, zo veel at ik ervan) en soms mis ik ze nog wel eens. Helaas bevatten de meeste winegums gelatine en aangezien ik geen vlees meer eet, vallen winegums dus af (en ook omdat ze gewoon niet gezond zijn verder). De fruitsnoepjes in dit recept zijn echter een goede vervanger, want ze worden gemaakt met het veganistische agar agar. Dit ingrediënt is bijvoorbeeld bij de Ekoplaza verkrijgbaar.

winegums

winegums

[amd-zlrecipe-recipe:13]

winegums

Weet je wie altijd zijn eerlijke mening zal geven? Een peuter van 2,5. Vies is vies, punt. De ultieme test voor wat betreft de smaak van deze fruitsnoepjes bestond dan ook uit het voorschotelen ervan aan mijn allerkleinste vriendje. En wat blijkt? Hij vond ze lekker! Mission accomplished!

Zelf fruitsnoepjes maken doe je snel en makkelijk met dit simpele recept op basis van frambozen en agar agar. Suikervrij, gezond en ontzettend lekker!