Groen doen #6: de milieuvriendelijke Hydrophil tandenborstel

De milieuvriendelijke tandenborstel is al eens voorbij gekomen op Laws of Life, in een ander artikel, en omdat ik inmiddels zó handig ben geworden in hergebruiken, recycle ik gewoon even een stukje tekst uit dat stuk:

Jaarlijks worden bijna 2 miljard tandenborstels weggegooid. Twee miljard! Allemaal gemaakt van plastic dat vaak BPA (Bisphenol A, een plastic verharder) bevat. BPA staat erom bekend zich te gedragen als oestrogeen in ons lichaam en daardoor onze hormoonhuishouding uit balans te brengen, met alle gevolgen van dien. Lekker boeiend zou je denken, het zit in plastic, niet in mijn lichaam. Klopt, maar BPA heeft ook de nare eigenschap te ‘lekken’. In het geval van een tandenborstel lekt het niet zozeer in je mond (hoewel die kans wel bestaat), maar wel in de natuur als het op het stort terecht komt en wij maken allemaal deel uit van de natuur. Dus hoe minder BPA, hoe beter voor onze gezondheid.

Twee miljard! Als we dus allemaal een 'groene' tandenborstel zouden kiezen, zouden er twee miljard stukken plastic per jaar minder op het stort belanden! Er worden gelukkig dan ook steeds vaker initiatieven genomen om dit te bewerkstelligen. De Hydrophil tandenborstel is zo een initiatief.

De hydrophil tandenborstel is een milieuvriendelijke tandenborstel.

De naam Hydrophil betekent in het Grieks 'liefde voor water' en dat is eigenlijk in een notendop waar het bedrijf voor staat. De producten van Hydrophil worden gemaakt op een natuur- en watervriendelijke wijze, dus zonder vervuilende kunststoffen en nare lekkende ingrediënten als BPA. De tandenborstel is bovendien vegan!

De Hydrophil tandenborstel is gemaakt van duurzame en snel groeiende bamboe, het logo is erop gezet met niet-giftige verf, de nylon4 borstelharen zijn biologisch afbreekbaar en het doosje is, uiteraard, gemaakt van gerecycled karton. 10% van de winst van Hydrophil gaat naar het initiatief Viva con Agua om mensen over de hele wereld te voorzien van schoon drinkwater, want een absurd aantal mensen, 2,4 miljard om precies te zijn, heeft namelijk geen toegang tot simpele sanitaire voorzieningen die voor jou en mij de normaalste zaak van de wereld zijn. Kortom, als je iets wilt bijdragen aan een milieuvriendelijker, natuurlijker leven dan is het gebruik van een Hydrophil tandenborstel een simpele, maar efficiënte stap in de goede richting. Je gebruikt immers zo een 300 tandenborstels in je leven!

De hydrophil tandenborstel is een milieuvriendelijke tandenborstel.

Ik kan hier wel een uitgebreide review gaan schrijven over deze tandenborstel, maar eigenlijk kan ik er heel kort over zijn. Het is gewoon een tandenborstel, maar dan milieuvriendelijker. Niets bijzonders aan, alleen dus dat het niet giftig is voor het milieu of voor jezelf. Als de tandenborstel na een maandje of drie 'op' is, breek je de kop af en die doe je bij het plastic afval en de rest van de borstel mag bij het GFT. Fijne gedachte, niet? En voor de prijs hoef je het niet te laten, want de tandenborstel kost € 3,90 en is verkrijgbaar bij Druantia.

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of webshop. Vanzelfsprekend schrijf ik enkel over producten waar ik 100% achter sta.