Wat is de beste arganolie?

Beste arganolie

De hype rond arganolie heeft inmiddels alweer plaatsgemaakt voor tien andere geweldige oliën, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds een fantastisch product is dat niet zomaar mag worden vergeten, het zit immers vol vitaminen (waaronder vitamine E) en antioxidanten die vochtherstellend en celvernieuwend werken en die je huid en haar voeden en verzorgen. Inmiddels is de markt overspoeld geraakt met veel aanbieders van arganolie en ik testte het afgelopen jaar vijf merken cosmetische arganolie voor jullie om te zien welke naar mijn mening de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Dus without further ado, hieronder het resultaat.

Hieronder een samenvatting van mijn bevindingen en naar aanleiding daarvan gebruik ik, ondanks de prijs, de Les Arbres Du Maroc Cosmetic Argan Oil.

arganolie  

Supernaturals Argan Pure Olie

Deze supernaturals Argan Pure Olie heb ik gekocht op arganolie.nl voor de actieprijs € 24,95 voor 120 ml. Volgens mij wordt de afprijzing als marketingtechniek gebruikt en kost de olie gewoon altijd € 24,95. Als je meerdere flessen ineens koopt, dan betaal je minder per flesje. De olie is overigens koud geperst en heeft een ECOcert. De olie zit in een doorzichtig plastic flesje met een handig pompje. Maar dan de geur. Ik gebruikte deze olie als nachtcrème en de geur is…weerzinwekkend. Het ruikt alsof iemand zijn stinkvoeten in mijn gezicht heeft gewreven na een dagje goed zweten in een paar oude schoenen. Maar het went en de geur trekt ook snel weg. Na navraag bij arganolie.nl was het antwoord ‘Bedankt voor je email en jammer om te horen dat je de olie vind stinken. Dit is echter de natuurlijke geur van pure arganolie zonder toevoegingen.’ De klantenservice bij arganolie.nl is overigens uitstekend. Ze reageren snel en ik mocht gewoon (ongebruikte) producten ruilen. Maar ik ben er nog niet over uit of de geur nou echt zo normaal is. Ze bieden overigens ook arganolie met een toegevoegd geurtje (tegen een meerprijs). Ik heb de lavendel en de oranjebloesem geprobeerd en hoewel de stank op de achtergrond nog wel aanwezig is, is de geur een stuk aangenamer. De structuur van deze olie is gewoon olieachtig. Niet plakkerig of wat dan ook. De olie trekt op mijn huid redelijk snel in, maar mijn haar helaas vet. Al met al geef ik deze arganolie een 5, vanwege het plastic flesje en de geur.

Arganic Cosmetische Arganolie

De volgende arganolie die ik testte kwam van arganwinkel.nl. Op deze site wordt zowel cosmetische als culinaire arganolie verkocht. Voor € 1 heb ik een tester van 20ml gekocht, waar ik helaas geen foto van heb genomen. Een fles van 100ml kost normaliter € 29,95. Mijn testertje zat in een klein plastic flesje waarop stond dat het product 100% arganolie is. Het heeft ook een ECOcert. Als je de grote flessen bestelt, dan kun je kiezen uit plastic of wit glas, de prijs blijft hetzelfde. € 30 voor 100 ml vind ik wel wat aan de prijzige kant, maar als het the real deal is, dan heb ik het er voor over. Het eerste wat ik deed toen ik het testertje ontving was ruiken aan de olie. Hij stinkt in ieder geval niet, het ruikt nootachtig, zoals het hoort. De structuur van deze variant is niet te waterig, slijmerig of wat dan ook. Er zit geen bezinksel in het flesje, dus hij zal gefilterd zijn. Bij het aanbrengen trekt hij niet direct in, maar mijn haar wordt er gelukkig niet vet van. Ondanks een paar kleine minpuntjes, ben ik tevreden en krijgt deze olie een 7.

Holland & Barrett Argan Huidolie

arganolie

De volgende olie die ik testte was Argan Huidolie van Holland & Barrett. Hij kost € 25,99 voor 100ml, een redelijke prijs dus. Deze olie heeft geen certificaten en zit in een plastic fles, zonder pompje. De olie komt druppelsgewijs uit het flesje. Hoewel hij niet zo intens stinkt als die van Supernaturals, vind ik hem niet bepaald ‘nootachtig’ ruiken. Op de verpakking staat overigens dat deze olie handgeperst is. Ik gebruikte deze olie voor mijn handen en voeten, als oogcrème en als haarserum. Gezien de geur had ik er weinig verwachtingen van, dus ik was blij verrast toen mijn handen en voeten zacht bleven, mijn nagels sterker werden, mijn ogen minder vermoeid uit zagen en mijn haar niet voelde alsof ik er een liter wax in had gesmeerd. De olie bevat geen bezinksel, smeert goed uit en trekt snel in. Tegen mijn verwachtingen in ben ik eigenlijk best tevreden over deze olie. Fijn is ook dat je hem bij De Tuinen kunt gaan halen en dus niet hoeft te bestellen. De plastic fles en de geur zijn dan weer minpunten. De arganolie van De Tuinen krijgt van mij daarom een 7.

Miaflora Moroccan Argan Oil

arganolie

Hier werd ik nou enthousiast van, een arganolie verkrijgbaar bij Holland & Barrett in een donker glazen flesje, met een handig doseerpipetje. Het donkere glas beschermt de olie tegen afbraak door zonlicht. Ik kocht het flesje voor € 18,99 voor 59 ml bij, verbrak thuis het zegel en opende het flesje om erachter te komen het doseerpipetje van plastic is.  Deze had wat mij betreft ook van glas mogen zijn. De olie zelf heeft een licht nootachtige geur, smeert goed uit, trekt snel in en maakt zelfs mijn haar niet vet. Of deze olie ook echt uit Marokko komt durf ik niet te zeggen, want op de verpakking staat ‘carefully manufactured in the U.S.A.’. Als hij eerst in Marokko is gewonnen, vervolgens naar de V.S. is verscheept om daarna in (onder andere) de Nederlandse schappen terecht te komen heeft hij in ieder geval al een lange weg afgelegd.

arganolie

Deze olie krijgt van mij een 7,5, omdat hij prettig in gebruik is en in een glazen flesje zit, maar echt bijzonder vind ik hem niet nou ook weer niet voor die prijs.

Les Arbres Du Maroc Cosmetic Argan Oil

arganolie

De laatste arganolie die ik probeerde was gelijk ook veruit de beste olie die ik heb kunnen vinden. Eindelijk! Les Arbres du Maroc (letterlijk: de bomen van Marokko) is een relatief nieuwe speler op de markt die inzet op het hogere segment (niet meer verkrijgbaar) . Het merk is vrij van dierproeven en heeft de EcoCert Cosmos Organic certificering (een internationale samenwerking van verschillende nationale certificeringen). Ik kocht een tester voor € 11,50 van 10ml. Zelfs de tester kwam in (doorzichtig) glas. Dan heb je mij bij al een streepje voor. Normaliter komt de olie in een donkere glazen fles met een pompje. Deze olie is gewoon goed, punt. Hij ruikt licht nootachtig, hij is niet te vet, trekt opmerkelijk snel in de huid (als een droge olie) en maakt het haar heerlijk soepel. Ik heb er gewoon niets op aan te merken. Voor dit soort luxe betaal je dan ook wel gelijk de hoofdprijs van maar liefst € 69 voor 100 ml. Zijn kleine broertje van 50 ml kost € 39. Ik vind deze de beste arganolie en raad hem iedereen aan. Hij krijgt van mij een 9,5. NB: helaas gaat Les Arbres du Maroc stoppen met de verkoop van cosmetische arganolie. Hun laatste producten verkopen zij met 50% korting als je deze code gebruikt: uitverkoop50.

Wil je eens een productvergelijking van een ander natuurlijk product voorbij zien komen? Dan kun je natuurlijk altijd even een comment achter laten hieronder of contact opnemen via Facebook, Instagram of Pinterest.