DIY kurkuma gezichtsmasker

DIY-kurkuma-gezichtsmasker

Indiase bruiden willen er, net als eigenlijk alle dames, fantastisch uit zien op hun trouwdag. Mooie jurk, prachtig kapsel en natuurlijk die glowing skin die hoort bij een bruid. De Indiase dames doen dat door zichzelf te verwennen met een kurkuma masker. Ja, diezelfde kurkuma die je in je curry doet voor de subtiele smaak en prachtige goudgele kleur. Kurkuma is hot in wetenschappersland. Het is een ontstekingsremmer en een krachtige anti-oxidant. Dit kurkuma gezichtsmasker kalmeert, geneest, matteert, vervaagt littekens en fijne lijntjes en geeft je huid die prachtige glow waar ik het net over had. Ik ben dan niet Indiaas, maar ik was wel een aanstaande bruid en ik besloot ook eens zo een maskertje te proberen. Bruiloft of geen bruiloft, dit masker houd ik er in! Het werkt fantastisch, is zo gemaakt, kost bijna niets en het resultaat is gewoonweg prachtig. Vandaag leg ik uit hoe je dit masker maakt en ik raad het écht écht écht aan!

Benodigdheden kurkuma gezichtsmasker

  • 1 theelepel kurkuma;
  • 1 theelepel havermeel;
  • 1/2 theelepel rauwe honing;
  • 1/2 theelepel plantaardige melk (bij acne: yoghurt).

DIY kurkuma gezichtsmasker

Werkwijze

Meng alle ingrediënten in een kommetje. Zorg dat er geen brokjes bloem of kurkuma meer in je mengsel zitten. Vervolgens kun je het masker aanbrengen. Dit kun je met je vingers doen, maar ik geef de voorkeur aan een kwast. Verdeel het over je gezicht, maar laat de ogen en de mond vrij. Iets wat veel dames vergeten, maar jij na het lezen van dit artikel niet meer, is om de nek ook mee te nemen. Je wilt natuurlijk niet dat je over een jaar of tien een kalkoennek onder je mooie, strakke gezicht hebt. Als je een kwast gebruikt, wees er dan wel op voorbereid dat deze een geel tintje krijgt na gebruik en het is lastig dit schoon te krijgen, net als je kleding, dus wees voorzichtig.

Verkleurt de huid ook? Nee, mits je het masker niet langer dan tien minuten op je gezicht houdt. Het maskertje droogt, net als een kleimasker, op. Zodra het droog is, na tien minuutjes ongeveer, was je het direct van je gezicht af. Het is echt zaak een timer aan te zetten, op je telefoon of met een kookwekkertje. Doe je dat niet en vergeet je het, zoals 'sommigen' hier een keer hebben gedaan, dan heb je een gele Simpsons glow. Dat trekt na een paar uurtjes weg hoor, geen zorgen, maar het is dus belangrijk om de tijd in de gaten te houden en dit masker alleen 's avonds te gebruiken voor het geval je de tijd toch vergeet.

DIY kurkuma gezichtsmasker 

Nadat je je gezicht hebt gewassen zie je gelijk hoe schoon, zacht, mat en gezond je huid eruit ziet! Ladies, dit kurkuma gezichtsmasker is het uitproberen waard!

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.