DIY blush en lippenstift van rode bieten

lipcheekstain3

Laatst was ik dus met een rode biet in de weer gegaan om er poeder blush van te maken, maar dat leidde niet helemaal tot het gewenste resultaat. Jammer, maar het was in ieder geval leuk om eens uit te proberen. Wat wel werkte was een lippenstift van rode bieten! Terwijl ik die rode biet aan het schillen was werd mijn hand langzaam maar zeker rood-paars van het sap en bij het wassen gingen de vlekken er niet zo makkelijk af. Een roodachtige kleur die er niet zo makkelijk af gaat... OMG, hier kun je make-up van maken! Ik vond mezelf op dat moment een genie. Een rondje Pinterest leerde me al snel dat ik dat niet was, want sap van rode bieten is niets nieuws op het gebied van DIY make-up. Vandaag laat ik jullie zien hoe je op belachelijk simpele wijze een 100% natuurlijke, vegan, goedkope en lang houdende lip & cheek stain kunt maken.

Werkwijze

Je hebt drie dingen nodig: een biologische rode biet, kleine afsluitbare doosjes en een sapcentrifuge. Was de rode biet, snijd hem in stukjes, maak er sap van in de sapcentrifuge en vang dit op. Verdeel het sap over de doosjes. Eéntje bewaar je in de koelkast en de rest mag in de diepvries. Klaar! Ik zei al dat het simpel was... Als je geen sapcentrifuge hebt dan kun je de biet schillen, raspen en met wat water koken in een afgesloten pannetje. Vervolgens zeef je het water, vang je het op en verdeel je dat over de doosjes. Ook in dit geval gaat er één in de koelkast en de rest vries je in. Een doosje bietensap is ongeveer één week houdbaar en dan kun je een volgend doosje uit de diepvries halen. Onderaan de streep is het dus iets minder praktisch dan een lip & cheek stain uit de winkel, maar het is gezonder, beter voor het milieu en het resultaat mag er wezen.

Het resultaat

Deze lip & cheek stain gebruik je door met een kwastje of met je vinger wat sap te nemen (een druppel ongeveer) en dit te verdelen over je wangen waar je normaal gesproken blush zou doen of over je lippen. Op je wangen klop je het even zachtjes aan met je ringvinger (want dan klop je niet te hard). Op je lippen wrijf je het uit totdat je huid het heeft opgenomen. Het effect is niet overduidelijk, maar subtiel en voor een everyday look is dit perfect:  

lipcheekstain2.jpg

Het geeft je nét dat beetje meer kleur en vooral op de wangen blijft het de gehele dag zitten. Je hoeft dus niet met een doosje sap in je tas rond te lopen met het risico dat het gaat lekken. Op je lippen vervaagt het na een uur of vier, maar het houdt in ieder geval langer dan de meeste lipsticks en al helemaal langer dan lipgloss.  

O en als ik het internet mag geloven, dan zitten bieten vol antioxidanten die goed zijn voor je huid!

lipcheekstain.jpg

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.