DIY: zelf zilverpoets maken

EDIT: inmiddels is er een nieuw en verbeterd artikel beschikbaar over het zelf schoonmaken van je sieraden, inclusief handig filmpje. Klik hier om naar het nieuwe artikel te gaan.

Zilver poetsen is irritant. Daar zijn we het over eens. En als je traditionele zilverpoets gebruikt, dan vindt het milieu dat eveneens niet zo prettig. Daarom kun je beter zelf zilverpoets maken. Ik deel vandaag een simpel en effectief recept voor je eigen zilverpoets.

Recept

  • Een stuk aluminiumfolie;
  • 1 eetlepel zout;
  • 1 eetlepel baking soda;
  • 125 ml azijn;
  • 250 ml heet water.
Wees niet eigenwijs, zoals ik, en zorg dat je al deze ingrediënten gebruikt. De vorige keer dat ik dit recept probeerde had ik geen aluminiumfolie en ik besloot dat dat ook niet zo belangrijk was. Ik bedoel, het is niet eens vloeibaar of zo. Het resultaat was dat mijn kettinkje van Tiffany met spoed naar de juwelier moest om daar gereanimeerd te worden, aangezien er allemaal zwarte vlekken op zaten. Van stress krijg je rimpels, dus gewoon geen ingrediënten weg laten.

Neem een kommetje en leg de aluminiumfolie erin met de glanzende zijde omhoog. Leg de zilveren sieraden op de aluminiumfolie in het water. Strooi het zout en de baking soda op de aluminiumfolie. Giet 250 ml heel warm water op het zout en de soda. Voeg dan 125 ml azijn toe. Als het mengsel is uitgebubbeld zijn je sieraden weer schoon en klaar om te shinen.

Ik heb geen idee hoe dit werkt, maar zorg dat elk sieraad de folie raakt. Je ziet kleine bubbeltjes van elk sieraad af komen. Na vijf minuutjes haal je de sieraden eruit en droog je ze goed af met een doekje en je bling bling is weer de oude.

Je ziet het, zelf zilverpoets maken is simpel, snel en effectief!