Welkom bij Bespoke By You

Welkom bij Bespoke By You

Het allereerste blogbericht op Bespoke By You! Het is zó leuk om dit hier nu te mogen typen, na die enorme berg werk de afgelopen maanden. Het heeft even geduurd, dat moet ik toegeven. Ik was iets te naïef voor wat betreft het inschatten van de hoeveelheid tijd dat alles me zou kosten. De initiële vier weken die ik dacht nodig te hebben veranderde ik gaandeweg naar acht weken en uiteindelijk had ik 12 weken nodig.

In die 12 weken heb ik alles, maar dan ook werkelijk alles, zelf gedaan. Van elke tekst schrijven tot iedere foto nabewerken. Het is een aantal keren gebeurd dat ik al honderd foto’s had bewerkt voor ik er achter kwam dat er een fout in zat, waardoor alles opnieuw moest. Ik had ook alle teksten geschreven vanuit ‘ik’, maar toen kreeg ik het dringende advies van iemand met veel ervaring om, met het oog op toekomstige groei, te schrijven vanuit ‘wij’. Kon ik dus alles gaan aanpassen. Op zo een momenten wil je even schreeuwen in een kussen (wat ik ook af en toe heb gedaan), om daarna weer achter je bureau te gaan zitten en verder te werken.

Uiteindelijk heb ik geleerd het een beetje los te laten. Zie ik nog 700 dingen die ik het liefst gister had aangepast? Ja! Heb ik daar nu tijd voor? Nee. En dus gaat Bespoke By You vanaf vandaag officieel open! Welkom 🙂

De andere naam

Degenen die mij kennen vanuit het oude blog weten dat de initiële naam voor mijn webshop Bespoke & Co was. Ik denk dat ik dus het een en ander even moet toelichten.

Enthousiast en een tikkeltje nerveus ging ik in oktober naar de Kamer van Koophandel om het bedrijf in te laten schrijven. Een aardige dame hielp mij door het proces heen, maar toen ik de naam zei fronste ze en ging even iets opzoeken. Wat bleek? Het ‘& Co’-gedeelte mocht niet. ‘Heb je een alternatieve naam?’, vroeg ze. Omdat de vraag zo onverwacht kwam was het exacte aantal antwoorden dat mij te binnen schoot 0. Ik keek haar gewoon schaapachtig aan. Gevalletje ‘het licht is aan, maar er is niemand thuis’. Ik had haar vlak daarvoor verteld over mijn bedrijf en ze was oprecht geïnteresseerd erin. Zij was dan ook degene die het ‘By You’-gedeelte erbij verzon, de engel. En zo werd het dus Bespoke By You. Toen ik even later naar buiten liep vond ik het zelfs een betere naam. Je maakt je eigen product van ingrediënten uit de webshop; custom made door jou dus.

De webshop

Ik denk dat de webshop redelijk voor zich spreekt. Je vindt er alles wat je nodig hebt om zelf producten te maken. Van kaarsen tot scrub en van wasmiddel tot minerale foundation. Het was even zoeken naar de juiste leveranciers, want ik had een aantal eisen voor wat betreft het dierproevenbeleid en balans tussen de kwaliteit en de prijs. Het assortiment is breed, zodat je de meeste producten in één keer kunt kopen in plaats van te moeten zoeken op verschillende plaatsen. Uiteraard zal ik het assortiment gaandeweg aanpassen aan de behoeften van mijn klanten, maar dat is een kwestie van al doende leren. Alle suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

DIY pakketten

De DIY pakketten zijn mijn favoriete onderdeel van de webshop, want dit was een van mijn eerste ideeën maanden geleden. Ze bieden de mogelijkheid een product samen te stellen zoals je dat zelf wilt. Je kiest zelf de ingrediënten en daarna krijg je alles in de juiste hoeveelheden toegestuurd, inclusief een handleiding, om je product te maken. Vooralsnog zijn er twee pakketten, scrub en lippenbalsem. Ondertussen wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan nieuwe pakketten, denk daarbij aan kaarsen en minerale make-up. Wordt dus vervolgd!

Workshops

Mijn allereerste workshop heb ik recent mogen geven en wat was het leuk! Een groep dames heeft onder mijn begeleiding een scrub gemaakt van natuurlijke ingrediënten en elke deelneemster heeft haar scrub volledig afgestemd op haar behoeften. Het plan dat ik vele maanden geleden maakte werd eindelijk uitgevoerd! Het was dan ook geweldig om zoveel positieve feedback te mogen ontvangen en ik heb nu al zin om meer workshops te geven en nieuwe workshops uit te werken. Woehoe!

Eindelijk weer bloggen

De afgelopen maanden wilde ik wel bloggen, maar het kwam er niet van. Ik wist ook niet zo goed of ik nou alvast hier moest gaan bloggen of toch nog via de oude blog. Het bezoekersaantal groeide met 10% in mijn afwezigheid en met die gedachte in het achterhoofd heb ik het even gelaten voor wat het was. Maar wat heb ik het gemist! Vanaf volgende week ben ik van plan minimaal twee keer per week iets te publiceren en ik kan niet wachten!

Feedback

Hoewel ik mijn best heb gedaan om alles zo goed mogelijk te maken, heb ik gemerkt dat ik een beetje blind ben geworden voor fouten. Kom je dus nog foutjes tegen of zie je dingetjes die niet werken, niet laden of die simpelweg niet logisch zijn? Alle feedback in de comments, via een mailtje of een berichtje via social media wordt zéér gewaardeerd. Dank jullie wel!

Populaire producten

Aanbieding!

Etherische Olie

Etherische olie Lavendel

 8,75  6,75
Aanbieding!

Oliën

Neemolie

Vanaf:  5,95 Vanaf:  4,75
Aanbieding!

Kleien

Kaoline

Vanaf:  4,95 Vanaf:  3,50
Vanaf:  2,95
Aanbieding!
Aanbieding!
 4,95  3,95
Aanbieding!

Etherische Olie

Etherische olie Pepermunt

 8,20  6,95

12 thoughts on “Welkom bij Bespoke By You

 1. Eva zegt:

  Hoi! Zo ontzettend leuk. Ik was al heel benieuwd wanneer je met je nieuwe plannen zou starten. De website ziet er fris uit. Erg mooi! Ik hoop een mooi begin voor de toekomst. Heel veel liefs!

 2. Inge zegt:

  Jaaa super leuk! Ik had al even in de webshop zitten neuzen, ik zie zoveel leuke dingetjes waar ik blij van word. Super vet dat je deze stap hebt gezet. Mij lijkt dit echt ook zó vet om te doen. Heel veel succes!

  • BespokeByYou zegt:

   Die bied ik inderdaad aan. Uiteraard milieuvriendelijk in een tasje met een venstertje en een mooi lintje eromheen. Voor moederdag komen er speciale pakketten, omdat de moeders goed in de watten te leggen 😀

 3. Kelly zegt:

  Oooh, wauw, heel erg mooie webshop! Goed gedaan! Ik heb de afgelopen weken af en toe gedacht aan hoe het zou gaan met je plannen en kijk, hard gewerkt, maar het resultaat is helemaal top! Heel fijn ook dat je voor de verpakking geen plastic kiest. Ik wens je enorm veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *