Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over (de producten van) Bespoke By You. Staat jouw vraag er niet tussen, dan kan je altijd even een berichtje sturen via het contactformulier.

Bestellen en verzenden

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten bedragen € 3,95 en als je vijf producten of meer bestelt, dan betaal je geen verzendkosten.

Vandaag voor 14:00u besteld? Dan heb je je pakketje de eerstvolgende werkdag in huis!

Help, ik ben iets vergeten toe te voegen aan mijn order. Kan ik alsnog iets toevoegen?

Zolang je bestelling nog niet is verzonden, kun je gerust nog een product toevoegen. Neem dat contact op met Bespoke By You via het contactformulier.
Zodra de bestelling is verzonden kan er helaas niets meer toe worden gevoegd.

Kan ik mijn order annuleren?

Je kunt je bestelling altijd annuleren, zolang deze nog niet is verzonden. Als de bestelling is verzonden, dan kan deze worden geretourneerd, waarna je betaling wordt teruggestort zodra wij het pakket weer in ontvangst hebben genomen.

Hoe snel worden bestellingen verzonden?

Bespoke By You streeft ernaar bestellingen dezelfde werkdag te verzenden, wanneer ze voor 14:00 uur zijn besteld. Ze worden dan meestal de eerstvolgende werkdag bij je aangeboden door de bezorgdienst.

Verzenden jullie ook naar België?

Het is mogelijk voor Belgische klanten om te bestellen.
De verzendkosten bedragen dan € 9,00, ongeacht het aantal producten dat u aanschaft.

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen. Wat nu?

Het kan zijn dat de orderbevestiging in je spambox terecht is gekomen, omdat je mailbox de verzender niet herkent. Als dat niet het geval is, dan verzoeken wij je contact op te nemen via het contactformulier waarna je zo snel mogelijk alsnog een bevestiging zult ontvangen.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Bespoke By You heeft geen bezoekadres, waardoor het niet mogelijk is een bestelling af te halen. Je kunt er bij het afrekenen echter wel voor kiezen om het pakket af te laten leveren op de dichtsbijzijnde PostNL locatie zodat je het pakket kunt ophalen wanneer jij dat wilt.

Retouren

Ik wil mijn bestelling retourneren. Hoe doe ik dat?

Wil je je bestelling retour sturen aan ons? Dat is geen enkel probleem binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling en mits de verzegeling van de producten niet is verbroken.

Wanneer de verzegeling is verbroken kunnen wij een product helaas niet terugnemen, omdat we dan niet meer de zuiverheid van het product kunnen garanderen.

Meld je retour aan door een mail te sturen naar retour@bespokebyyou.nl, vermeld daarin je naam, bestelnummer, het product dat je retour wenst te sturen en desgewenst de reden waarom je het retour wilt sturen.

De kosten voor de retourzending komen voor rekening van de klant. Het is raadzaam de track en trace code van het retour te bewaren totdat deze is aangekomen op de plaats van bestemming.

Mijn bestelling is beschadigd. Wat nu?

Wij doen er alles aan om onze producten zo goed mogelijk te verpakken. Mocht een product toch beschadigd zijn tijdens de verzending, dan verzoeken wij je hiervan een foto te nemen en deze naar ons te sturen via het contactformulier. Samen zullen we dan overleggen hoe dit het beste kan worden opgelost voor jou.

Ik heb de verkeerde bestelling ontvangen. Wat nu?

Wij doen er alles aan om onze bestelling zorgvuldig samen te stellen en in te pakken. Mocht er toch een verkeerd product zijn geleverd, dan verzoeken wij je hiervan een foto te nemen en deze naar ons te sturen via het contactformulier. Samen zullen we dan overleggen hoe dit het beste kan worden opgelost voor jou.

Kan ik een product ruilen?

Wil je een product ruilen? Dat is geen enkel probleem binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling en mits de verzegeling van het betreffende product niet is verbroken.

Wanneer de verzegeling is verbroken kunnen wij een product helaas niet terugnemen, omdat we dan niet meer de zuiverheid van het product kunnen garanderen.

Meld je te ruilen product aan door een mail te sturen naar retour@bespokebyyou.nl, vermeld daarin je naam, bestelnummer, het product dat je retour wenst te sturen en het product waarvoor je het wilt ruilen.

Als het product waarvoor wordt geruild duurder is dan het originele product, ontvang je een factuur voor het verschil (en de eventueel bijkomende verzendkosten van het nieuwe product). Als het product goedkoper is dan het originele product, dan ontvang je een creditering voor het verschil.

De kosten voor de retourzending komen voor rekening van de klant. Het is raadzaam de track en trace code van het retour te bewaren totdat deze is aangekomen op de plaats van bestemming.

Over de producten

Zijn de producten van Bespoke By You geschikt voor consumptie?

Bespoke By You verkoopt geen etenswaren en daarom zijn de producten in onze webshop niet geschikt voor consumptie.

Voeding moet qua verpakking voldoen aan andere eisen dan cosmetische artikelen, waardoor ook de producten die van ‘food grade’ kwaliteit zijn niet door ons worden verkocht als voeding.

Zijn de producten van Bespoke By You getest op dieren?

Bij de keuze voor leveranciers is één van de criteria dat de producten van de leverancier dierproefvrij zijn en dat er een duidelijke cut-off date wordt gehanteerd. De producten van Bespoke By You zijn dan ook dierproefvrij.

Zijn de producten van Bespoke By You geschikt voor vegans?

Het overgrote deel van het assortiment van Bespoke By You is geschikt voor vegans. Een zeer kleine selectie aan producten bevat dierlijke materialen, zoals bijenwas. Bij de productomschrijving van het betreffende product staat altijd of het product geschikt is voor vegans.

Wat betekent INCI?

Bij de productomschrijvingen zie je vaak het woord INCI terug. INCI staat voor International Nomenclature Cosmetic Ingredient. De INCI naam is de internationaal gehanteerde naam voor het betreffende cosmetische ingrediënt. Avocado-olie wordt bijvoorbeeld op de verpakking van een product vermeld als Persea gratissima (Avocado) Oil.

DIY pakketten

Wat is een DIY pakket?

Een DIY pakket is een pakket met daarin alle ingrediënten die je nodig hebt om een bepaald product, zoals scrub, te maken. Jij kiest de ingrediënten zelf en ontvangt de juiste hoeveelheden, verpakking én een recept zodat je direct aan de slag kunt.

Ik heb nog nooit zelf een product gemaakt. Is een DIY pakket geschikt voor mij?

Ja! Onze DIY pakketten zijn de ideale manier om zelf aan de slag te gaan met het zelf maken van beauty-, lifestyle en zelfs schoonmaakmiddelen. Alles is al voor je afgewogen, je ontvangt de juiste ingrediënten en verpakking en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Een kind kan de was doen!

Workshops

Voor wie zijn de workshops geschikt?

De workshops van Bespoke By You zijn geschikt voor iedereen die interesse heeft in het zelf maken van beauty- en lifestyleproducnten. Het is absoluut niet nodig om ervaring te hebben met het zelf maken van producten, dat leer je namelijk ter plekke. Ook als je wel al ervaring hebt is de workshop leuk, omdat je je kennis kunt uitbreiden.

De workshops zijn geschikt voor groepen zoals vrijgezellenfeesten, vriendinnenweekenden of teamuitjes.

Krijg je na de workshop iets mee naar huis?

Natuurlijk! Het product dat jij maakt tijdens de workshop neem je mee naar huis om er daar van te genieten.

Kan ik me individueel inschrijven voor een workshop?

Momenteel kunnen workshops enkel per groep worden geboekt. Wellicht zal het in een later stadium mogelijk worden om per persoon een workshop te boeken.

Hoeveel personen moeten minimaal deelnemen aan de workshop?

Groepen vanaf 8 personen tot maximaal 10 personen kunnen de workshops boeken. Dat wil echter niet zeggen dat kleinere of grotere groepen niet welkom zijn. Heb je een kleinere of grotere groep, neem dan even contact op via het contactformulier voor overleg.

Hoe lang duurt een workshop?

Een workshop duurt gemiddeld 2 uur.

Waar vindt de workshop plaats?

Workshops kunnen bij jou thuis of op een locatie geregeld door Bespoke By You worden gegeven. De locatie heeft invloed op de prijs van de workshop. Controleer bij de betreffende workshop wat de prijzen zijn met en zonder locatie.

Workshops op jouw locatie kunnen worden geboekt binnen een straal van 10 kilometer rond Maastricht.

Wanneer je gebruik wilt maken van de locatie van Bespoke By You dan vindt de workshop plaats in Margraten.

Kan ik een geboekte workshop annuleren?

Annuleren kan kosteloos tot 5 werkdagen voordat de workshop zou plaatsvinden. Annuleer je later, dan zijn er reeds kosten gemaakt voor de workshop en wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht.

Op welke dagen worden workshops gegeven?

Het is mogelijk om op alle dagen van de week een workshop te boeken, inclusief in de avonden. Indien je wilt dat Bespoke By You voor jou de locatie boekt, dan hangt het een en ander natuurlijk wel af van de beschikbaarheid van de locatie. Dit kan tijdens het boeken worden besproken.

Overig

Ik zie hier en daar een verwijzing naar Laws of Life. Wat betekent dat?

Voordat Bespoke By You bestond was er het blog lawsoflife.nl. Hieruit is het idee ontstaan voor Bespoke By You en omdat het zonde was om lawsoflife.nl volledig te verwijderen is het relevante gedeelte van het blog verhuisd naar Bespoke By You. De meeste verwijzingen zijn verwijderd, maar hier en daar was dat helaas niet mogelijk waardoor je dus nog wel eens een verwijzing naar lawsoflife.nl tegen komt (bijvoorbeeld als tekst bij een foto).