Zilver poetsen is irritant. Daar zijn we het over eens. En als je traditionele zilverpoets gebruikt, dan vindt het milieu dat eveneens irritant. Jij zou het immers ook niet fijn vinden vergiftigd te worden.

Daarom deel ik vandaag een simpele, effectieve en vooral milieuvriendelijke DIY voor het schoonmaken van zilver.

Gij neme:

  • Een stuk aluminiumfolie;
  • 1 eetlepel zout;
  • 1 eetlepel baking soda (verkrijgbaar bij de toko);
  • 125 ml azijn;
  • 250 ml heet water.
Before

Dit zijn de sieraden die ik heb schoongemaakt

Wees niet eigenwijs, zoals ik, en zorg dat je al deze ingrediënten gebruikt. De vorige keer dat ik dit recept probeerde had ik geen aluminiumfolie en ik besloot dat dat ook niet zo belangrijk was. Ik bedoel, het is niet eens vloeibaar of zo. Het resultaat was dat mijn kettinkje van Tiffany met spoed naar de juwelier moest om daar gereanimeerd te worden, aangezien er allemaal zwarte vlekken op zaten. Niet milieuvriendelijk en van stress krijg je rimpels. Geen ingrediënten weg laten dus.

schrik

Mijn gezicht toen ik het kettinkje zwart zag worden (bron)

Neem een kommetje en leg de aluminiumfolie erin met de glanzende zijde omhoog. Strooi het zout en de baking soda op de aluminiumfolie. Kook ondertussen wat water. Giet 250 ml kokend (of zeer warm) water op het zout en de soda. Voeg dan 125 ml azijn toe. Het mengsel begint dan te bubbelen en zodra het is gestopt is je zilverpoets klaar voor gebruik.

Leg de zilveren sieraden op de aluminiumfolie in het water.

DIY-zilverpoets

Ik heb geen idee hoe dit werkt, maar zorg dat elk sieraad de folie raakt. Je ziet kleine bubbeltjes van elk sieraad af komen. Na vijf minuutjes haal je de sieraden eruit en droog je ze goed af met een microvezeldoekje en je bling bling is weer de oude.

After

Het resultaat

Simpel, snel en effectief!