DIY BEAUTY

Recepten voor alle soorten van natuurlijke verzorging van het lichaam

DIY rozenwater de beste toner voor je gezicht

Er staan nog overal volop rozen in bloei, het is dus nu de beste tijd om eens aan de slag te gaan met rozenwater. Mijn favoriete toner is zelfgemaakt rozenwater en het beste kun je het maken met blaadjes geplukt uit de tuin of in het wild. Natuurlijk vertel ik ook de...

Gezichtsmoisturizer – #DetoxJeGezicht

We zijn beland bij de favoriet van mijn gezichtsverzorging routine gemaakt met natuurlijke ingrediënten -  de moisturizer. Val je voor het eerst binnen lees dan eerst: Gezichtsreiniging - #DetoxJeGezicht Gezichtstoner - #DetoxJeGezicht Na de Honingreiniging en...

Gezichtstoner – #DetoxJeGezicht

Waarom zou je een toner voor het gezicht gebruiken? Negen van de tien mensen die het gebruik van een toner (of tonic) aanraden zullen zeggen dat een goede toner ervoor zorgt dat je eventuele overgebleven make-up of zeepresten verwijdert. En dat is helemaal waar, maar...

Gezichtsreiniging – #DetoxJeGezicht

Een schoon en verzorgd gezicht willen we volgens mij allemaal en dan bedoel ik mannen én vrouwen 😉. Lijkt het je niet geweldig dat je dit voor elkaar kunt krijgen met simpele ingrediënten die je gewoon kunt kopen bij de supermarkt of die je misschien zelfs al in huis...

Must-have voor de zomer: komkommer facial mist

Niks lekkerder na een dagje in de zon dan een verfrissende gezichtsspray voor de verkoeling van je huid. Deze komkommer facial mist is hartstikke leuk (en goedkoop) om zelf te maken. Het recept wat wij hebben gevonden is ook nog eens supereasy. Je hebt er niet veel...

DIY: snelle aftersun gel

Al eerder verscheen er een aftersun recept op het blog. Maar toen ik onlangs behoorlijk verbrand thuiskwam van een lunch had ik geen zin en tijd om dat recept te maken. Op zoek naar een snelle oplossing kwam ik dit recept voor aftersun gel tegen. Het beviel me zo goed...

Geen zin om te lezen?

Iedere twee weken wordt er op woensdagavond een filmpje geplaatst op ons YouTube kanaal. Dus heb je geen zin om te lezen, of wil je zien hoe makkelijk de recepten vaak te maken zijn, klik dan op de knop. Vergeet je niet te abonneren, zodat je geen enkel filmpje meer mist!

DIY Schoonmaak

Recepten voor alle natuurlijke verzorging van je huis

DIY zero waste keukenpapier

Staat er bij jou ook een rol keukenpapier op het aanrecht? En ben je eigenlijk op zoek naar een zero waste alternatief? Vandaag laat ik je zien dat je keukenpapier super makkelijk kunt vervangen. Zero waste is niet iets wat ik heel trouw nastreef, daar ben ik vaak te...

Je douchekop ontkalken met maar 1 ingrediënt

En toen verdween ik een dikke twee maanden van de rader. Oeps! Dat was echt niet de bedoeling en elke keer nam ik me voor om 'even snel' tussendoor een artikel te schrijven, maar dat lukte niet. Het ging mis toen ik voor mijn andere bedrijf een grote opdracht binnen...

Deze schoonmaak ingrediënten mag je NIET mengen

Toen ik laatst in een Facebookgroep weer een tip las van iemand om allesreiniger te maken door baking soda te mengen met azijn en in een fles te doen, bedacht ik me dat het misschien wel tijd was voor een artikel over schoonmaakmiddelen mengen. De mevrouw in kwestie...

Zelf gootsteenontstopper maken

De prijs voor de minst sexy titel van het jaar gaat naar dit artikel! Maar ja, het moest er toch een keer van komen op een blog dat zich onder andere richt op natuurlijk schoonmaken. Ik maak in het begin van het jaar altijd een soort masterlist van artikelen die ik...

Zelf wc-blokjes maken: milieuvriendelijk en goedkoop

Als er één klusje in het huis voor altijd afgeschaft mag worden dan is het wel het schoonmaken van het toilet. Maar dan wel op zo een manier dat het er permanent schoon blijft verder. Wát een rotklus vind ik dat. Zelf maak ik de toiletten hier in huis eens per week...

6x schoonmaken met etherische olie

Schoonmaken met etherische olie is iets voor boomknuffelende, biologische wijn-drinkende hippies, toch? Think again. Zelfs als je nog nooit zelf een schoonmaakmiddel hebt gemaakt is de kans zeer groot dat je wel degelijk etherische oliën hebt gebruikt tijdens het...