diy cafeineserum tegen donkere kringen

DIY cafeïneserum tegen wallen

diy cafeineserum tegen donkere kringen

Soms kijk ik in de spiegel als ik net wakker ben en vraag ik me serieus af of ik tijdens mijn slaap mijn neus heb gebroken. Dat zou namelijk die twee donkerblauwe kringen onder mijn ogen verklaren. Of dat ik misschien in mijn slaap ondersteboven heb gehangen, waardoor al het vocht in mijn lichaam zich heeft opgehoopt rond mijn ogen. Herkenbaar? I feel ya, sister. Of ik veel drink, weinig drink, 8 uur slaap of een powernapje van 3 uur houd, die krengen zitten er. Vanaf het eerste moment dat er van die oogrollers op de markt kwamen die ervoor zouden zorgen dat donkere, gezwollen kringen onder de ogen magisch zouden verdwijnen ben ik ze gaan kopen. Sommige hielpen, andere waren weggegooid geld, maar ze hadden allemaal gemeen dat ze vol chemicaliën zaten. Inmiddels ben ik daar ook al lang mee gestopt.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik nog steeds op zoek ben naar een soort koffie voor die kringen onder mijn ogen, waardoor ze er net zo wakker uit zien als dat je je voelt na je latte. Blijkbaar kun je dat gewoon helemaal zelf maken, met… koffie! Ik schreef vorig jaar al over de fantastisch eigenschappen van cafeïne voor je huid, in de vorm van een scrub. Deze antioxidantbom kun je echter ook gebruiken onder je ogen als een serum. De cafeïne in de koffie verbetert namelijk de microcirculatie waardoor donkere kringen en zwelling wegtrekken.

Cafeïne beschermt bovendien tegen schadelijke UV stralen (meer daarover schreef ik hier) en vertraagt het huidverouderingsproces. Dat komt onder andere omdat het zo goed wordt opgenomen door de huid. Maar werkt het ook in de praktijk? Daar kan ik volmondig ‘ja!’ op antwoorden. Ik merk echt dat de donkere kringen een stuk minder aanwezig zijn (magisch verdwijnen zullen ze helaas nooit).

Ik sta dan ook de popelen om dit DIY cafeïneserum tegen wallen met jullie te delen, vooral ook omdat het zo ongelooflijk simpel is. Je hebt eigenlijk alleen amandelolie, koffiebonen en vitamine E olie nodig hiervoor. Voor de koffie is het heel belangrijk om de licht geroosterde variant te nemen, want daar zit de meeste cafeïne in.

diy cafeineserum tegen donkere kringen

Je neemt een paar eetlepels koffiebonen en doet deze in afsluitbare glazen pot. Vervolgens giet je er ongeraffineerde amandelolie over. Nu zijn er twee manieren om dit serum te maken, de langzame en de snelle. Als je niet perse het serum dezelfde dag nog wilt gebruiken, dan sluit je het potje en zet je het op een warme plek gedurende een week. Elke dag schud je met het potje. Na een week open je het en de heerlijke koffiegeur komt je al tegemoet.

diy cafeineserum tegen donkere kringen

Als je wat minder tijd hebt, dan zet je het afgesloten potje in een pannetje met warm water op een laag vuurtje gedurende 2,5 uur. Dit laat je vervolgens afkoelen.

Als de olie-infusie met de koffiebonen klaar is, dan verwijder je de koffiebonen en voeg je een paar druppels vitamine E olie toe. Niet alleen goed voor de huid, maar ook een fantastisch natuurlijk conserveermiddel.

diy cafeineserum tegen donkere kringen

Je kunt de olie gewoon in een afsluitbaar, glazen potje gebruiken, maar ideaal is om het in een flesje met een rollertje te doen. Dat kan met een zelfgemaakt trechtertje van papier zoals hierboven op de foto is te zien. ‘s Avonds voor je gaat slapen rol je ermee onder je ogen en ‘s ochtends weet je niet wat je ziet. In de positieve zin dan he.

Ingrediënten

 • 100 ml (bio) amandelolie
 • 2 eetlepels lichtgeroosterde koffiebonen
 • 5 druppels vitamine E olie

Klik op de linkjes om naar de webshop te gaan.

Werkwijze

 1. Langzame manier: doe de olie samen met de koffiebonen in een afsluitbaar glazen potje. Zet gedurende een week op een warme plaats en schuld elke dag met het potje.
 2. Snelle manier: doe de olie samen met de koffiebonen in een afsluitbaar, glazen potje. Zet dit in een pannetje met water op een laag vuurtje gedurende 2,5 uur. Voeg steeds water toe aan het pannetje, omdat het water natuurlijk verdampt.
 3. Verwijder de koffiebonen uit de olie door middel van een zeef.
 4. Voeg de vitamine E olie toe en roer het mengsel goed door.
 5. Bewaar de olie in een glazen, afsluitbare potje of in een glazen flesje met een (metalen) balletje voor een makkelijke applicatie.

Deze DIY is makkelijk, snel gemaakt en effectief. Zelf heb ik wat meer gemaakt om cadeau te doen aan mijn familie.

DIY cafeïneserum tegen wallen

 

Voorkomen is beter dan genezen. Controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.

 

Populaire producten

Aanbieding!

Etherische Olie

Etherische olie Lavendel

 8,75  6,75
Aanbieding!

Oliën

Neemolie

Vanaf:  5,95 Vanaf:  4,75
Aanbieding!

Zouten en zuren

Citroenzuur (ahydraat)

Vanaf:  4,95 Vanaf:  3,95
Uitverkocht
Vanaf:  5,95
Aanbieding!
Vanaf:  2,95
Aanbieding!

Etherische Olie

Etherische olie Pepermunt

 8,20  6,95

12 thoughts on “DIY cafeïneserum tegen wallen

 1. Eva zegt:

  Wat een ontzettend leuke DIY!! Ik heb helemaal zin om deze te gaan uitproberen. Heb je het zelf al enige tijd getest? Want ik ben erg benieuwd naar de resultaten! Ik heb zelf niet heel erg last van donkere kringen maar wel dat ik altijd een dikkig walletje heb onder een oog… 🙁 En als het tegen zit heb ik er twee.
  Liefs,
  Eva

  • Galina zegt:

   De vitamine E olie kun je ook weglaten, het werkt als een natuurlijk conserveermiddel en vitamine E is natuurlijk goed voor de huid, maar het is niet zo dat het serum minder goed werkt daardoor 🙂

 2. Fatima zegt:

  De licht geroosterde koffiebonen heb ik gister bij mijn moeder gehaald. Nu alleen nog de koudgeperste amandelolie in huis halen en dan aan de slag. Ik ben heel benieuwd naar het serum.

   • Fatima zegt:

    En of het bevalt! Ik ben heel blij dat ik deze DIY heb uitgeprobeerd. Ik heb hele donkere kringen onder mijn ogen, altijd al gehad.
    Door dit serum zijn ze een stuk lichter. Ze zijn niet helemaal weg, maar mijn gezicht zier er een stuk frisser uit.
    Thanx voor het delen.

    • Galina zegt:

     Yaaay! Zo blij om dat te horen! Ik zweer ook bij het serum en lach me elke keer kapot als ik een ontzettend duur serum in de winkel zie liggen, omdat die van mij net zo effectief, maar vele malen goedkoper is 🙂

  • BespokeByYou zegt:

   Je kunt ook inderdaad een kunststof flesje gebruiken, is geen probleem 🙂 Ik kies zelf voor glas omdat het beter is voor het milieu, maar ik zou niet alsnog een nieuw flesje kopen puur omdat deze dan van glas is #minimaliseren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *