Luchtige kokoscrème makkelijkste recept ooit!

Na een paar weken feiten en weetjes nu eindelijk weer een diy recept. Natuurlijk heeft het recept iets te maken met kokosolie, na alles over kokosolie, 50 toepassingen voor kokosolie en wat vinden wij de beste kokosolie. Kokoscrème staat vandaag op het menu. Het makkelijkste diy huidverzorgingsrecept ooit! Als ik geen zin of tijd heb om een luxueuze bodybutter te maken, val ik terug op dit recept. Echt een aanrader voor de beginner in natuurlijke homemade verzorging. Kokoscrème kun je echt overal op smeren! Zelf gebruik ik het lekker na het douchen over mijn hele lichaam en afwisselend op mijn gezicht. Of je kunt er allerlei essentiële oliën doorheen mixen voor ondersteunend resultaat bij bijvoorbeeld gevoelige spieren en gewrichten. Geen zin of tijd om het artikel te lezen: bekijk het filmpje!  

 

Kokoscrème: zo simpel

Kokosolie is een carrier olie met heel veel voordelen voor de huid. Heel fijn dat nou juist deze olie heel geschikt is om makkelijk een heerlijke kokoscrème van te maken. Eigenlijk is het bijna belachelijk hoe simpel sommige dingen in het leven kunnen zijn. Neem nu dit kokoscrème recept, het enige wat je namelijk moet doen is mixen (ongeveer 5-10 minuten) totdat het eruit ziet als een witte smeuïge substantie á la slagroom. Het enige waar je op moet letten is dat de kokosolie niet te hard maar ook niet gesmolten is als je het gaat mixen. Voelt het als boter dan heb je de juiste consistentie te pakken, mixen maar ;-) . Kokosolie heeft een lichte kokosgeur. Wil jij een ander geurtje? Geen probleem, druppel je favoriete essentiële olie erdoorheen. Begin met een paar druppels, even goed mixen en een beetje smeren op je hand. Vind je de geur al lekker dan ben je klaar, anders blijf je druppelen en mixen totdat je tevreden bent over de geur. Natuurlijk kun je ook kiezen voor oliën die ondersteunend voor je lichaam kunnen zijn. Zo maak ik in het filmpje een kokoscrème met daarin van ieder 20 druppels Panaway, Valor, Copaiba en Peppermint. Deze crème gebruik ik dagelijks op mijn onderrug en handen omdat ik vaak wakker wordt met stijve, gespannen spieren en gewrichten.  

Kokosolie debacle

Ik bewaar mijn kokosolie altijd in de keuken en tot nu toe is het altijd de juiste consistentie geweest. Nou ja, altijd... Dat is eigenlijk een klein leugentje. Heb je namelijk een hittegolf aan je broek hangen dan is er niets te beginnen met kokosolie, en kun je kokoscrème echt op je buik schrijven. Mijn eerste batch maakte ik twee jaar geleden in augustus als een cadeautje voor een vriendin van mij. Ik was helemaal blij met het resultaat en de consistentie van de kokoscrème. De dag voordat ik het cadeau overhandigde werd er een hitte alarm afgegeven voor de week na haar verjaardag. De moed zakte wel een beetje in mijn schoenen, ik had zo’n leuk cadeau gemaakt voor haar en haar vriend (het was tegelijk housewarming ;-) ) Ik dacht nog: als dat maar goed gaat... Dat ging dus niet goed :-( . Het smeltpunt van kokosolie ligt rond de 24-26° en de temperatuur in Nederland lag toen zelfs nog wat hoger. Resultaat een verdrietige vriendin, want haar kokoscrème was gesmolten. Oké ik heb dus wel mijn lesje geleerd, geen kokoscrème maken in de zomermaanden! Of, als je het per se in de zomer wilt maken; kokosolie in de koelkast harder laten worden, check regelmatig zodat het weer niet te hard wordt. Daarna mixen en bewaren in de koelkast, maar hierdoor wordt de kokoscrème wel wat steviger tot zelfs hard. Het smelt wel gelijk als het in aanraking komt met je huid. Tevens voelt het koel aan bij het opbrengen, maar dat kan natuurlijk lekker zijn na een warme zomerdag ;-) .  

Kokoscrème deluxe

Natuurlijk kun je het simpel houden en voor bovenstaand recept gaan. Of je maakt een kokoscrème deluxe. Voor 2 potjes van 330 ml

  • 1 cup kokosolie
  • 1 theelepel vitamine E olie
  • 1 eetlepel jojoba olie
  • 3 eetlepels sheabutter
  • 15—25 druppels essentiële olie naar keuze*

Persoonlijk gebruik ik essentiële oliën van Young Living (lidnr 12330899 wanneer je door mij begeleid wilt worden), daar komen ook de blends vandaan die ik gebruik in het filmpje. Sheabutter hoef je net als kokosolie niet eerst te smelten, maar zorg er wel voor dat hij al wat zacht is. Leg desnoods even op een warme plek, zodat de boter wat zachter wordt. Mix de kokosolie met de zachte sheabutter zo’n 10 minuten op de hoogste stand. Voeg daarna de jojoba en essentiële olie toe en mix totdat alles goed is vermengd. Doordat je alles opklopt wordt de hoeveelheid meer dan verdubbeld vandaar dat je er makkelijk twee potjes van 330 ml mee kunt vullen. Wil je minder maken pas dan de hoeveelheden aan.  

 

En, ga je aan de slag?

Dit is een heerlijk makkelijk basisrecept. Je kunt experimenteren door het te mengen met lekkere boters, oliën en essentiële oliën. Maak een crème passend bij jouw behoeften en geniet van de weldaad voor je huid met al deze natuurlijke ingrediënten. Natuurlijk hoor en zie ik graag je resultaat. Deel ze met #kokoscrème op Instagram en tag met @bespoke_by_you zodat ik kan reageren.

*Pas op met citrusoliën aangezien deze fotosensitief zijn, daarover binnenkort meer op het blog. Gebruik deze niet in je kokoscrème en/of deluxe als je van plan bent, tijd buiten en in de zon door te brengen. Kies dan liever voor bijvoorbeeld lavendel.  

Pin voor later

Kokoscrème diy verzorging voor de droge en gevoelige huid.  

4 berichten

Tonny wijngaard
 

Nu al n paar keer, gemaakt,geweldig ik gebruik het voor bijna alles. Van mn haar tot mn voeten.heb n paar verschillende potjes gemaakt.met lavendel olie,en rozen olie .heerlijk

Lees verder
Lees minder
Lotte Burki
 

Hoeveel is een cup? Met welke hoeveelheid moet ik rekening houden?

Is die deluxe extra verzorgend?

Heb je nog tips voor een droge en gevoelige huid.

Lees verder
Lees minder
Tessa de n
 

Hey 

ik zou graag deze Cream willen maken. Maar helaas kan ik nergens essentiële olie met kokos vinden. Ook niet bij de webshop die je noemt. 
kokos is geweldig dus dit is wel heerlijk om er in te hebben. 
heb je nog tips ? 
liefs tessa 

Lees verder
Lees minder
Tessa de n
 

Hey Mariska 

bedankt voor je reactie. 

ik had me al laten informeren bij Holland en Barrett. De kokosolie van hun zit zelfs lichte kokos geur aan. 
hiermee gaat het lukken. 
bedankt de inspiratie ❤️. 

liefs tessa 

Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter