DIY serum met tea tree tegen acne

Steeds vaker lees ik dat vrouwen stoppen met de pil. Niet omdat ze per se zwanger willen worden, maar omdat ze de hormonen niet meer willen. Ieder zijn eigen keuze, dat is niet de reden voor dit artikel. Wat ik vaak lees bij vrouwen die stoppen met de pil en waar ik zelf - helaas - ook ervaring mee heb is de acne die ermee gepaard gaat. Denk je dat je na je puberjaren af bent van je puistjes, begint die ellende gewoon weer opnieuw. Bij mij werd het na een dik jaar gelukkig wel minder, maar eens per maand wordt er ter ere van mijn cyclus een feestje op mijn kin en kaaklijn gehouden. Hormonale acne noemt men dat. Ik kom al een heel eind als ik suikers zoveel mogelijk mijd en regelmatig sport, maar toch heeft mijn huid hier en daar een beetje hulp van buitenaf nodig. Daarvoor maak ik zelf een serum van roosgeranium en tea tree tegen acne en dat deel ik vandaag met jullie.

Met dit DIY serum ga je de strijd aan tegen acne op een milde, natuurlijke wijze!

Benodigdheden

Verder heb je een afsluitbaar glazen flesje nodig van gekleurd glas, om het serum te beschermen tegen zonlicht.

Werkwijze

Doe de jojobaolie in het flesje. Voeg er de etherische oliën aan toe. Sluit het flesje en schud er goed mee.

Bewaar het flesje op een koele, donkere plek.

Gebruik

Reinig je huid zoals je dat altijd doet. Verdeel dan een klein beetje (een druppeltje) van het serum over de (opkomende) pukkeltjes. Herhaal dit twee keer per dag tot ze weg zijn.

Over de ingrediënten

Leuk hoor, die ingrediënten, maar waarom voeg je ze toe? Hieronder staat het voor je op een rijtje.

Jojobaolie

Acne wordt veroorzaakt doordat je huid te veel talg produceert dat de poriën verstopt, waarna de boel ontsteekt. De oorzaak voor de overmatige talgproductie komt van binnenuit, maar je kunt je lichaam een handje helpen van buitenuit. Jojobaolie lijkt namelijk qua structuur veel op de talg die ons lichaam aanmaakt. Door jojobaolie te gebruiken geef je je huid een seintje dat er al genoeg talg is en dat het dus niet nog meer moet aanmaken. Jojobaolie verstopt de poriën echter niet. Dat maakt jojoba olie geschikt bij acne.

Jojobaolie is trouwens een was in vloeibare vorm en geen olie. Het laat daarom een ademend, beschermend laagje achter op je huid. Fijn spul dus!

Met dit DIY serum ga je de strijd aan tegen acne op een milde, natuurlijke wijze!

Tea tree olie

Eén van de bekendste toepassingen van tea tree olie is de behandeling tegen puistjes. Inmiddels is al in meerdere onderzoeken aangetoond dat het ook echt werkt. Toegegeven, het zijn kleine onderzoeken, maar ze zijn wel veelbelovend (kijk hier, hier of hier maar eens). Je ziet tea tree olie daarom heel vaak terug in reinigers en crèmes tegen acne.

Roosgeranium

Roosgeranium is niet zo bekend in de strijd tegen acne en dat is volledig onterecht. Net als jojobaolie werkt roosgeranium balancerend, maar het is ook ontstekingsremmend en antibacterieel. Hierdoor is het bijzonder helend bij acne. Het heeft bovendien een rijke, zoete bloemige geur die de medicinale geur van tea tree een beetje naar de achtergrond drukt.

Pin voor later

Met dit DIY serum ga je de strijd aan tegen acne op een milde, natuurlijke wijze!

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY en test het eindproduct altijd gedurende 24 uur op een stukje huid voor je het in gebruik neemt.

 

* Gebruik lidnummer 12330899 bij het aanmaken van je account, zodat je mij als begeleider krijgt.

0 berichten

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om een ​​reactie achter te laten!

Laat een reactie achter