Je bent rond aan het kijken in een webshop waar ingrediënten om beauty-, lifestyle- en zelfs schoonmaakmiddelen te maken worden verkocht, maar je vraagt je af waarom je dat überhaupt zou doen? Hieronder lees je 6 redenen om gelijk aan de slag te gaan!

Aangepast aan jouw behoeftes

Voor de meeste producten die beschikbaar zijn op de markt geldt one size fits all, maar niets is minder waar. Elk huidtype heeft zijn eigen specifieke behoeften en dan hebben we het nog niet eens over eventuele irritaties en allergieën. Wanneer je je eigen producten maakt kies je altijd ingrediënten die jouw huid nodig heeft om te stralen.

Weet wat er in je product zit

Wist je dat je huid 60% van producten waarmee het in aanraking komt absorbeert? Of het nou schoonmaakmiddelen zijn of een crème, vaak bevatten ze onleesbare lijsten aan ingrediënten die niet altijd even goed zijn voor je. Als je je eigen producten maakt weet je precies wat er in zit en belangrijker nog, wat er niet in zit!

Beter voor de portemonnee

Als je je verdiept in cosmetische ingrediënten kom je al gauw tot een grote ontdekking: duur is niet altijd beter! Vergelijk de ingrediëntenlijsten van een dure crème maar eens met een crème van de drogist en zoek de weinige verschillen. Wist je trouwens ook dat een groot deel van de prijs van een product wordt bepaald door de verpakking en niet de inhoud? Dat mooie potje waar je crème in zit is vaak duurder dan de crème zelf. Wanneer je je eigen producten maakt kies je voor kwalitatief goede ingrediënten die passen bij jouw behoeftes, zonder kapitalen te betalen voor een merknaam.

Zoals moeder natuur het bedoeld heeft

Tot 100 jaar geleden bestonden er nog geen chemische producten om op je huid te smeren, mensen moesten het doen met wat moeder natuur te bieden had. Gelukkig heeft zij voor elk wat wils en al die eeuwenoude beautygeheimen gelden vandaag de dag nog steeds. Ontdek welke wonderen de natuur heeft te bieden en zeg vaarwel tegen al die chemische toevoegingen!

Dierproefvrij en milieuvriendelijk

Cosmetica hoort niet thuis op dieren, daarover zul je het met ons eens zijn. Daarom zijn al onze ingrediënten dierproefvrij. Bovendien proberen we zo goed mogelijk om te gaan met onze planeet. Plastic vinden we niet zo fantastic, dus dat wordt zo veel mogelijk gemeden bij het verpakken van de producten. Soms ontkomen we er niet aan, maar dan wordt er zoveel mogelijk gewerkt met gerecycled of biologisch afbreekbaar plastic. Kies je voor Bespoke By You, dan kies je voor natuurlijk, dierproefvrij en milieuvriendelijk.

Het is leuk!

Je eigen producten maken is verslavend! Wat begint met een simpele scrub eindigt met weekenden vol enthousiasme rommelen in de keuken. Wees gewaarschuwd 😉